A.G.10

6.5K 532 72
                                    

Bölüm Şarkısı : Neşet Ertaş - Yalan Dünya

Kız karşısındaki adama irileşmiş mavi gözleri ile bakarken, elindeki telefonu işaret ederek şaşkınca duyduğu sözleri aktardı.

"Telefondaki adam ona baba dememi istiyor."

Hızla kıza yaklaşıp telefonu elinden kaptı ve göğsüne kapayıp ters bakışlar göndererek fısıltıyla homurdandı.

"Sana her söylediğine tamam de demiştim."

Hüma'nın ağzı tabiri caizse bir karış açık kalırken Rüzgar telefonu kulağına götürdü ve Hüma'ya arkasını dönerek babasıyla konuşmaya başladı.

"Baba!" Oğlunun sesini işiten adam memnuniyetsizce homurdandı.

"Ne demeye gelinimle konuşmamı bölüyorsun? Dingil!" Bıkkınlıkla gözlerini deviren adam cevap vereceği sırada omzunun dürtülmesi ile arkasını dönerek ne var dercesine başını salladı.

"Sen ne tür bir sapıksın ya?" Hüma'nın ürkek bakışlarla fısldadığı sözlerden sonra adamın gözleri öfkeyle parlarken babası da hattın ucundan sıkıştırmaya başladı.

"Kıvırcık! Gelinimi ver telefona beni delirtme!" Babasının hitap şekliyle yüzünü buruşturan adam Hüma'nın dürtmeleri ile çıldırma noktasına gelmişti.

"Gelinin duşta babacığım!" Hüma'nın işittiği sözler ile tükürüğü boğazına kaçıp öksürük krizine girmesi,Rüzgar'ın sinsice sırıtmasına sebep olmuştu. Telefonu gözleri ile işaret edip kıza doğru yaklaştı ve sessizce fısıldadı."Sapık görsün gözün!" Kız hâlâ  öksürük ile cebelleşirken adam telefonun diğer ucundan kükredi.

"Ulan hergele! Ne duşu lan!? Ne halt yiyorsun?  Gelinimi öldüreceksin!? Niye öksürüyor o kız? Üstelik nikahsız ne boklar yiyorsun sen!"

Babasının kükremesi ile telefonu kulağından uzaklaştırınca Hüma ani bir hareketle telefonu elinden kaptı ve Rüzgar'a karşı içinde biriken öfkeyle konuşmaya başladı.

"Beni iyi dinle Babalık!" Bu defa şaşırma sırası Rüzgar'a geçerken telefonun ucundaki adam kızın sözüyle bir kahkaha patlattı. Hüma adamın kahkahasına karşı yüzünü buruştururken onun değişen mimikleri Rüzgar'ın kıza müdehale etmeye çalışmasına sebep oldu. Fakat  Hüma'nın tırnaklarından gelen darbeyle pek başarılı olduğu söylenemezdi.

"Senin sapık oğlun beni kandırdı." Adam daha büyük bir kahkahayla karşılık verince Hüma şaşkınca sözlerine devam etti. " Siz iyimisiniz? Beni kandırdı diyorum! Hamile bıraktı..." Elindeki telefonun kapılması ile yarım kalan sözlerini bağırarak tamamlamaya çalıştı. "Desem ona..." Rüzgar kızın boynuna elini dolayarak ağzını sıkıca kapattı. Fakat Hüma homurdanarak konuşmaya devam ediyordu. "Ona da gülecekmisiniz acaba? Bu ne rahtalık be!"

Rüzgar kızın ağzına elini daha sıkı kapattı  ve babasına bir şey olacak  korkusu ile telefonu kulağına götürerek hızla konuştu.

"Baba! İyi misin?" Kesik,kesik gelen nefes sesi ile homurdanmaya devam eden kıza öldürücü bakışlarını yolladı ve tekrar babasına seslendi.

"Baba ses ver lütfen iyi misin?" Yaşlı adam aldığı derin nefesle oğluna cevap verdi.

"Hiç bu kadar iyi olmamıştım kıvırcık!" Babasının sesini duyunca rahatlayan Rüzgar elinde hissettiği acı ile Feryadı bastı.

"Ahhh!" Hüma adamın elinden kurtulmak için cebelleşirken ikili dengesini kaybederek yere düştü. Hüma altta Rüzgar üstte öfkeyle birbirine bakarken yaşlı adam tekrar konuştu.

YAZGI (ALDIRMA GÖNÜL)    - TAMAMLANDI-Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin