Yansın Geceler

3K 171 115
                                    


2 Yıl Sonra..


''Baba yaprak ile uçurtma uçurmak istiyoruz hadi baba götür bizi hem annem de çok güzel pazı sarması yaptı mustafa da amcamı ikna etmiş bir sen inat ediyorsun'' ömer'in başına dikilmiş ikna etmeye çalışırken yaprak emekleyerek abisinin yanına gidiyordu. 


Babasının paçasından tutup ayağa kalktığında yaprak önden çıkmış iki tane süt dişi ile babasına sırıtarak ''baba, addaa'' elini dizine vurup sırıttığında ömer kızını kucağına alıp yanağına bir öpücük bırakarak ''tamam yahu tamam sizi mi kıracağım'' kaana dönüp ''söyle annene hazırlasın sepeti de çıkalım yolda amcanları alırız'' göz kırptığında kaan havaya zıplayıp ''anneğ babamı ikna ettim hadi gidiyoruz'' deyip babasına dönerek ''baba biz çoktan hazırladık da senden onay bekliyorduk'' gülümseyerek kardeşini kucağına alıp ömer kızarmış gibi tek kaşını havaya kaldırarak ''vay sıpa ya! Bir de baba ile oyun ha?!'' deyip kaan kardeşi ile birlikte kaçmaya çalışırken ömer yerinden kalkıp hızlıca peşlerinden gidiyordu. 



Kaan ile yaprak kahkaha atarak koşarlarken ömer yavaş adımlar ile peşlerinden giderken çocuklar babalarına bakıp hem kaçıp hem de gülüyorlardı. Yaprak ayağı takılıp yere düştüğünde kaan hemen kardeşinin yanına gidip onu kurtarmaya çalışırken ömer üstlerine atlayıp ''ahaha yakaladı sizi yiyeceğim!'' diye sımsıkı sarılmıştı ömer. 


Bu ana gelene kadar çok şey yaşadık. Çok şey atlattık ama artık ömer bu işlerden uzak duruyor bıraktı. Beni merak ediyorsunuz değil mi? Ben o günden sonra kızıma kavuşmanın mutluluğunu yaşarken ömer'in bana verdiği sözü tutacağı hiç aklıma gelmezdi. 


O olayın üstünden 2 yıl geçti. Gerçekten şunu çok iyi ifade edebilirim ki hayatımda geçirdiğim en güzel iki yıldı. Ömer dolu dolu iki yılı benim ve çocuklarımız ile geçirdi. O geceden itibaren bütün işlerini ayaza, serdar ve sinan abime bıraktı. 


Ali abim hiç değişmedi. Hala o kötü işler ile ilgileniyor. Kaç kere bu işleri bırakmasını istedim ama uzun uzun anlattı. Bu işleri herkes aynı anda bırakırsa düzensizlik olacağını birimizin başında durmamız gerektiğini ve benim artık bu konu hakkında daha fazla üzülmememi istedi. 


Ali abim babamın mirasını yerine getirmeye çalışıyordu. Kendini benim için bir nevi feda ediyordu. Evlenmiyordu da üstelik. Ama ben onu evlendirecektim. Evlenmek demişken serdar abim askerden geldikten sonra ömer'in kuzeni seda ile aralarında bir şeyler geçti oldu ama daha resmiyete bir şey dökülmedi onu da bir ara bakacağıım. 


En çok sinan abim değişti. Eskiden sert bir mizaca sahipti ama şimdi dokunsan öldürecekmişsin gibi bir hali var. Hayatı çok serin. Bir kadın girse bile dinecek ama lafı bile geçirtmiyor. Onlarla ilgileneceğim fakat ilk önce çocuklarım ile ilgilenme vakti. 


Elimde sepet çocukların yanına giderken seslenmiştim. ''Ömer rahat bırak çocukları bak geçen sefer gibi gülmekten gene öksürük krizine girecekler sonra ben uğraşıyorum'' fırça kaymıştım ama ömer tabi ki de beni gene dinlememişti. 


Yeşilliklerin üstünde debelenirken yaprak aradan kaçıp emekleyip gülerek yanıma gelmişti. ''Annee'' ağzından çıkan en güzel cümle. İnsanın gözleri doluyor. Bir annenin en güzel duyduğu sözdü.

PSİKOPAT MAFYA AŞIK OLURSAHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin