6. - Pošli mi sovu

2.1K 156 52
                                    

 Josephine seděla na obědě a jako vždy se bavila s Thomasem. Říkala mu, co zatím za tento den zažila, protože měli společné jednom dvě hodiny, které dneska ani neměli.

 ,,...a pak jsem srazila Evansku a ta začala nadávat, že jsem nemehlo a jsem stejně hrozná jako můj bratr." dopovídala mu, co se jí dneska stalo.

 V Josephine začala zlostí vřít krev, ale zklidnila se, protože Lily seděla jenom o pět míst dál než oni.

 Ani Thomas neměl Evansovou moc v lásce. Stále Josephine nadávala a pohazovala svými vlasy, pomlouvala ostatní se svými kamarádkami, kterou například byla Marlene McKinnonová, která souhlasně přikyvovala hlavou a pohazovala svými blonďatými vlasy po lopatky protože jí údajně padaly do očí. Zajímavé bylo, že se to dělo pouze tehdy když kolem nich prošel nějaký kluk z šestého nebo sedmého ročníku.

 ,,A co ty?" zeptala se ho Josephine a usmála se.

 ,,Jako vž-" přerušil je vrzavý zvuk jako kdyby si někdo stoupl na lavičku na které seděli. Správně. Bohužel to byl James. Celý nebelvírský stůl ztichl a napjatě čekal co se bude dít dál.

 ,,Hej," u tohoto Jamesova slova utichl celý havraspárský stůl a postupně i ten mrzimorský. Josephine uviděla Amy a zamávala na ni. James se pořádně nadechl a vykřikl:

, ,Hej, Evansová, nechceš na rande?" mrkl na ni "svůdně" a čekal na odpověď. V tu ránu ztichl i celý zmijozelský stůl a čekal na Liliinu odpověď, která se dostavila okamžitě, ale nikdo nic takového nečekal: ,,Ne! Říkám ti to naposledy Pottere! Jsi stejný jako tvoje otravná sestra Josephine, která mi ničí život!"

Málem se falešně rozbrečela, přesto, že její jméno vyslovila s nechutí a otočila se na svojí kamarádku Elizabeth Brownovou, které namyšleně řekla něco ve smyslu: ,,Co si o sobě ti dva myslí?!" a naštvaně se otočila na Josephine. James Josephine věnoval naštvaný pohled, protože věřil, že Lily je ta nejsvatější na celé planetě. Toto na Jamesovi nesnášela. Jeho lásku k Lily Evansové.

Celá síň se otočila pouze na Josephine. Celá, znamená i učitelé a její dvojče James, s nimi všichni Poberti včetně Remuse. Cítila se jako kdyby se měla propadnou do země a pohltila ji čirá nenávist. Co si o sobě ta kráva myslí? naštvaně se na Lily (která se tvářila, jako kdyby jí celý svět ležel u nohou) podívala, naznačila jí ústy 'jdi do prdele' a znovu se pustila do svého kuřecího masa s rýží, kterou měla k obědu. Na takové blbosti neměla čas.

xxx

Příštího večera do Velké Síně na večeři přiletělo i pár sov a mezi nimi byla jedna pro Josephine, což nečekala. Děkovně si vzala dopis od sovičky, která okamžitě odletěla pryč a podívala se na dopis. Její jméno bylo napsané modrým inkoustem, pro ni neznámým písmem a tak ho překvapeně otevřela a dychtivě četla:


 Ahoj!

 Nemohla jsem dneska přijít na večeři abychom si popovídaly jak jsem ti slibovala, což mě mrzí. Těšila jsem se na svoji novou kamarádku.

 Mám trest u Filche a on mi ho naschvál dal když má být večeře, aby mě naštval.

 Měj se hezky a pošli mi sovu hned jak budeš moct, abychom se mohly domluvit kdy se potkáme.

 Amy Lane


 Byl to dopis od její nové kamarádky a byla strašně šťastná. Opravdová kamarádka!

 ,,Kdo ti ten dopis poslal? Snad ne někdo zamilovaný?" ušklíbl se Thomas, který se na ni díval jak si nadšeně čte dopis.

 ,,Ne," zasmála se. ,,Je od mojí nové kamarádky!" řekla pyšně, protože ještě žádnou holčičí kamarádku v Bradavicích neměla, když se nepočítá první ročník kdy s ní kamarádila Lily Evansová, která jí pak řekla, že jí nemá ráda, protože všechno bere moc vážně.

 ,,Týjo, tos mi neřekla!" podíval se na ni Thomas a vzal si její dopis aby si ho mohl přečíst. Až dopis dočetl, usmál se na ni ve významu podpory a vrátil jí dopis.

 Tento den byl výborný. 


Máte vymyšlené nějaké shipy? :D

Chocolate Eyes I. [HP FF]✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat