6. Bölüm

2.3K 290 30
                                    

" Şimdi yerlerinize geçin. Eğitime başlayacağız." dedi Luke ve Edward'ı kast ederek. Sesi de bir demir kadar sertti. Edward sıranın ortalarına geçerken Luke da sıranın başına geçmişti.

" Bugün ki eğitiminizde su altında ne kadar kalabileceğinizi öğreneceğiz." deyince daha önce hiç görmediğim bir kaç deniz insanı tarafından meydana kocaman bir akvaryum koyuldu. Herkes fısırdaşırken onlar aniden yok oldu ve Bay Tom konuşmaya başladı.

" Herkes yapacak ancak öncelik isteyen var mı?" kimseden çıt çıkmıyordu. Büyük bir sessizlik hüküm sürüyordu.

" Ne yani içinizde hiç cesur yok mu?" deyince aniden öne çıktım. Bu yaptığıma ben de şaşıp kalmıştım. Refleks gibi bir şeydi ve istem dışıydı.

" Gel bakalım küçük hanım." dedi gülümseyerek ve ben akvaryumun yanındaki Bay Tom'a doğru yürüdüm. Bunu ilk benim yapacak olmam beni hem korkutup hem de çok heyecanlandırıyordu ve garip bir şekilde bunu yapmak istiyordum.

" Şimdi gördüğün bu akvaryuma girdiğin andan itibaren süre başlayacak ve sen sudan çıktığın anda süre durdurulacak. Bu kadar basit." deyince tamam anlamında başımı salladım ve akvaryumun kenarına dayanmış demir merdivene tırmanıp suya ayaklarımı soktum. Hissettiğim soğuklukla ayağımı geri çekerken " Bu su çok soğuk!" deyiverdim. Bu halim oldukça komik görünmüş olmalıydı ancak içimdeki heyecan bana hiçbir şey düşündürmek istemiyor gibiydi.

Bay Tom gülerek " İçine girince alışırsın küçük hanım." deyince utancımdan yanaklarım kızardığını hissedebilmiştim. Göz ucuyla karşıma baktığımda herkes pür dikkat beni seyrediyordu. Bu durum beni daha da heyecanlandırmıştı. Yavaşça ve titreyerek suya girmeye başladım. Su bedenimde yükseldikçe hem titriyor hem de nefes alış verişlerim hızlanıyordu.Su boyun hizama gelirken derince bir nefes aldım ve yavaşça akvaryumun kenarından ellerimi çektim,suya gömüldüm. Suyun içinde nefes alamıyordum çünkü henüz solungaçlarım çıkmamıştı. Ancak çok rahattım.

...

Bir süre sonra nefesimi daha fazla tutamayacağımı anlayıp sudan deli gibi çıktım ve derin derin nefes almaya başladım. Daha sonra akvaryumun kenarından tutunarak zorla merdivenlerden indim. Yaşaran kıyafetlerim hareket etmemi bir hayli zorlaştırırken Bay Tom yanımda belirdi. Elindeki havluyu bana verirken bir fısıltı ile " Çok cesursun küçük hanım." deyince geri çekilip uzattığı havluyu teşekkürüm eşliğinde aldım ve hızla sırama geçtim. Yaptığı şey beni oldukça utandırmıştı ve yüzümü yere eğmekten başka bir şey yapamıyordum.

Ally yanıma gelip yüzünü bana çevirince bende hafifçe başımı kaldırıp ona döndüm. Konuşmaya başladı.

" Anna sana çok önemli bir şey söyleyeceğim." hem ciddiydi hem de yüzünde ufak bir gülümseme vardı. Ne diyeceği beni oldukça meraklandırır iken yüzünden net bir şey anlayamıyordum.

" Dinliyorum." dedim sakin bir ses tonuyla. Bu arada dişlerim birbirine çarpıyordu ve dudağım titriyordu.

" Eğitimden sonra söyleyeceğim... Sen iyi misin?"dedi kavisli kaşlarını birbirine yaklaştırarak.

" E-evet iyiyim. Sadece üşüyorum." dedim havluya daha da sarılarak. Gözlerimi etrafıma kaydırdığımda akvaryuma tanımadığım biri girmişti ve Bay Tom buraya bakıyordu. Üşüdüğümü fark etmiş olmalı ki hala buraya bakarken konuşmaya başladı.

" Suya girenler isterlerse kıyafetlerini değiştirip gelebilirler." Ally'e hemen geleceğimi belirterek eve doğru yürümeye başladım. Yine tablete dokunarak odama girdim ve üzerimdeki havluyu kenara bıraktım.

Dolaba yaklaşarak siyah dar bir pantolon ve üzerine siyah bir bluz çıkarttım ve giyinmeye başladım. Islak kıyafetlerden kurtulan bedenim ısınmaya başlamıştı ve bu benim hoşuma gitmişti. Aynanın karşısına geçerek saçlarımı kuruttum ve dağınık bir topuz yaparak meydana ilerledim. Meydandaki kişi sayısı azalmıştı. Akvaryumun içine baktığımda içindeki kişinin Ally olduğunu fark ettim. Az sonra o da sudan çıktı ve merdivenlerden inip havluya sarıldı.

Beyaz GüçHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin