Return: Batman: İlk Yıl Çizgi Roman İncelemesi

232 2 1
                                    

Çizgi Roman Incelemesi: Batman İlk Yıl

Yayıncı: JBC Yayıncılık

Çizer: David Mazzuchelli

Yazar: Frank Miller

Batman'in Batman olmasını ve ilk zamanlarını anlatıyor kitabımız. Batman Yeni Dünya çizgi romanlarındaki gibi başlangıç hikayesi var karşımızda ama biraz daha farklı olaylar görüyoruz. Çizgi roman Jim Gordon'un ve Bruce Wayne'nin Gotham'a gelmesi ile başlıyor. Bruce Wayne yavaş yavaş Batman kimliğine giriyor, Jim Gordon polisleri bile içine alan pis işleri görmeye başlıyor. Okuyun derim. Batman seviyorsanız ve biraz orijin okumak istiyorsanız bence başlangıç için iyi bir kitap gibi. Edebi olarak da Batman'i açıklıyor çünkü. Neden bu işi yaptığı, neden yarasayı sembol seçtiği vb.

Bruce Wayne Batman kimliğine büründükten sonra şehirde de ismi duyulmaya başlanıyor. Sokak aralarında suçluları durduruyor vb. Jim Gordan da başka bir cephe çizgi romanda. İş arkadaşı ile başlayan küçük bir ilişkisi olmaya başlıyor ve bunu tehtitler eşliğinde duyuyor çünkü polislerin ne işler çevirdiğini görmeye başlıyor.

En son olayımız ise polisler ve Batman arasında gerçekleşiyor. Polisler Batman'i bir binada sıkıştırıyor ve olanlar oluyor. (Görsel bir ziyafet de çekiyoruz :D) En sonunda Jim Gordon ile Batman'in dostluğunu görüyoruz ve kitap bitiyor.

Şimdi gelelim çizimlere, yazılara. Eski bir çizim tekniği var. New 52, Rebirth'de gördüğümüz çizim tarzından uzak. Dediğim gibi eski ve efsane çizgi romanlardan birisi. Çizimleri eskiymiş diyip okumamazlik etmiyoruz ama :D Yazarlık olarak Frank Miller tahtta zaten, söze gerek yok. Kitabı okuyun derim, koleksiyonunuz için de güzel bir parça olacaktır.

Aynı ismi taşıyan bir de animasyonumuz var. Bir çoğu sahnenin çizgi roman ile benzerlik taşıdığını da izlerseniz görebilirsiniz :)

İyi okumalar ve seyirler...

Çizgi Roman/Geek KılavuzuHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin