Return: Yeşil Fener: Gizli Orijin Çizgi Roman İncelemesi

85 3 0
                                    

Yeşil Fener: Gizli Orijin Çizgi Roman İncelemesi

Bu kitap serinin ikinci cildi arkadaşlar. Birinciden başlamadım, çünkü: Birinci kitabı okuyabilmek için bazı şeyler bilmemiz gerekiyor (Lanternların geçmişte Hal Jordan'ı neden öldürdüğü tarzı şeyler (Hikayesini bulabilirsiniz belki ama, biliyorsunuz sarı renge karşı yüzükler hiçbir şey yapamıyordu. Hikayesi bununla ilgiliydi) Yani size diyeceğim, ilk cilt başlangıç için pek uygun değil. İkinci ciltten başlarsanız daha sağlıklı olacaktır.

Şimdi geçelim çizgi romana. Ben bu çizgi romandan önce Hal Jordan and Green Lantern Corps Rebirth ile Hal Jordan'ı ve Green Lantern'ları daha da bir sevmeye başlamıştım. Bununla birlikte bendeki seviyeleri daha arttı. Gerçekten muhteşem bir çizgi romandı. Green Lantern sevenlerin kaçırmaması gereken bir seridir. Yazarlığı Geoff Johns yapıyor. Çizimi de ,çok sevdiğim, Ivan Reis. Anlaşılır bir çizgi roman. (çizimlerinde herhangi bir karışıklık tarzı bir şey yok yani, bazılarımız öyledir; Venom-Carnage çizgi romanını hatta direk Clayton Crain abimize biraz şeylerdir :D)

Hal Jordan'ın orijin hikayesini anlatıyor bize kitap. Buradan sonra biraz Spoiler olabilir. Ama olsun diyorsanız devam edin:

Hal Jordan'ın babasının ölümü, büyüyüp pilot olması, aynı süre içinde aile içindeki sıkıntılar falan ile başlıyor kitap. Bildiğiniz gibi Hal Jordan karakterimiz biraz kendi dediğini yapan bir tip. Uçakla ilgili görev dışı şeyler (akrobasik hareketler vb.) yapmayı seven birisi. Bu tutumu onun üstleri ile arasının bozulmasına sebep olacak. Ölmeden önce ,mesleği yüzünden, annesini göremeyecek olması da atılmasına sebebiyet verecek. Bu sırada Abin Sur var. Kafasını efsanelere takmış bu Lantern'ımız Dünya'ya düşüyor ve yüzük kendine en uygun aday olarak Hal'ı seçiyor. Pilotluğa tekrar geçen Hal, havada uçarken Sinestro ile tanışıyor. Kitabımızın kötüsü de bu aralarda belli oluyordu galiba, şimdi tam hatırlayamadım zamanını. Kitap kötüsünden ,Hector Hammond, ayrı olarak Atrocitus da kitapta önemli bir yer kaplıyor. Bunlar dışında Guardians, Sektör 666 Katliamı, "Yüzükler neden sarı renge karşı etkisiz" sorgulaması tarzı şeyler de görüyoruz çizgi romanda. Kesinlikle alın okuyun. Green Lantern'a karşı ayrı bir nefretiniz yoksa, kitap size karakteri sevdirecektir. İyi okumalar :D

Yakın zamanda: Wonder Woman Yeni Dünya ve Red Son Superman çizgi roman incelemeleri gelebilir.

Çizgi Roman/Geek KılavuzuHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin