X-MEN-Marvel BİLGİLER

568 23 0
                                    

X-Men'in ilk sayısı 10 Eylül 1963'de çıkmıştır

Orjinel kadro ilk 66 sayı boyunca:

Professor Charles Xavier, Cyclops, Beast, Angel, Marvel Girl, İce Man'dir

Marvel Comics kötü giden satışlar nedeniyle X-Men'in üretimini durdurma kararı almıştır. 67 ile 93 arasında yayınlanan sayılar önceki sayıların kapaklarının değiştirilmiş tekrarlarıdır.

1975'de yazar Len Vein ve çizer Dave Cockrom tarafından yaratılan Giant Size X-Men #1 adlı tek atımlık sayı ile yepyeni bir X-Men kadrosu oluşturmuştur.

Bu yeni kadroda eskilerden sadece Cyclops kalmıştır.

O dönmede (1974) The Incredible Hulk #181 Hulk'ın karşısına çıkıp ünlenen

Kanadalı Wolverine, Kenyalı Storm, Rus Collossus, Alman Nightcrawler, İrlandalı Banshee, Japon Sunfire, Kızıldereli Thunderbird'den oluşan ekip okuyucular tarafından sevilmiştir.

İlk maceradan sonra Sunfire gruptan ayrılmış, bir kaç ay sonra Thunderbird bir görev sırasında kendini feda ederek hayatını kaybetmiştir.

Bundan önceki kadrodakiler misafir kahraman olarak bir çok maceraya katılmıştır. Bunlar dışında Angel, içinde Ghost Raider, Hercules ve Ice Man'in

1991 yılında Chris Claremont'un yazdığı ve Jim Lee'nin çizdiği X-Men #1 tam 8.1 milyon adet satılarak tüm zamanların en çok satılan çizgi romanı olarak Guinness Rekorlar Kitabına girmiştir.

Profesör X, sadece orjinal seride şimdiye kadar tam 3 kere ölmüş, 3 kere de sakatlığı iyileştikten sonra tekrar felç olmuştur. Bunlarla birlikte 2 kere güç kaybetmiş, 2 kere evrende hiç var olmamış gibi silinmiş, 2 kere ölümcül hasar almış ve 1 kere ölümcül bir salgına yakalanmıştır.

Sabretooth 1977 yılında çıkarılan bir karakterdir. Sabretooth aslında Wolverine'nin babası olarak tasarlanmıştır. Ancak bu fikir daha sonra hayata geçirilmemiştir. Hatta sonradan Wolverine Vol. 2 #42'de genetik bir test sonucu akraba i,le olmadıkları ortaya çıkmıştır.




Çizgi Roman/Geek KılavuzuHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin