Suicide Squad İncelemesi

220 4 13
                                    

Arkadaşımdan rica etmiştim. Beni kırmadı sağolsun. Karşınızda Suicide Squad İncelemesi...

Selam! Ben, o hepinizin hayranı olduğu, yakışıklı yazar @RedShoot. Neyse, şaka bir yana arkadaşım @DarkPunch onun için bir Suicide Squad incelemesi yapmamı istedi. Kendisini kırmadım ve işte burdayım. Umarım incelemeleme ve görüşlerimi beğenirsiniz. Hadi başlayalım;

-Film Amanda Waller'ın (Marvel'da Thanos dışında şuana kadar karşımıza çıkan tüm karakterlerden daha badass kendisi.) yetkililerle dünyayı dışardan gelen güçlere karşı (Superman) korumak için bir ekip kurma teklifi sunmasıyla başlıyor. Ama şu var, Superman'i bak bir daha söylüyorum SUPERMAN'i Harley Quinn, DeadShot, Killer Croc, El Diablo ve Captain Bumarng mı durduracak? Şaka, dimi? 'Hadi Slipknot bir yere kadar işe yarar'. Enchantress'da bir şeyler yapar. Ama Harley... Tabi insan oğlunun Superman önünde ki çaresizliğini göstermek istemişse senaristler bence çok iyi bir iş çıkarmışsınız. Her neyse şimdi fazla uzatmadan görüşlerime geçiyorum.

-Harley ve Joker ilişkisi bence çok güzeldi. Bir farklılık olmuş yani. İkisi de birbirini seviyor falan. Herşey çok güzeldi. Ama film çıktıktan bir gün sonra her yerde J❤H diye dolaşan saçma fanlar çoğaldı. Bu çok sinir bozucu. Eminim sizin aranızda da vardır öyleleri. Lütfen, sadece filmleri izleyerek sevmeyin karakterleri. Çizgi romanlarını okuyun. Araştırın. Benden size bir Geek tavsiyesi.

-'H'azır 'J'oker demişken, efsaneydi. Jared Leto benim aradığım Joker'i tam anlamıyla oynamıştı. Belki bana saldıracak ve küfür edeceksiniz ama Dark Knight Joker'inden daha çok beğendim. DK Joker'i anarşist hafif çatlaktı. Ama yeni Joker psikopat, mafya babası, deli ve korkutucuydu. Hem kabul edin, DK Joker'inin bu kadar efsaneleşmesinin bir sebebi de Heath Ledger'ın ölmüş olması. Hatta o öldükten sonra Joker fanları, tişörtleri... yani kısaca Joker popülerleşti. Tabiki efsane bir oyunculuk sergilemişti ama benim aradığım Joker Leto'nun Joker'i ve kim ne derse desin bence daha iyiydi.

-Joker demişken Batman'e ve Flash'e de değinelim. Batman yine çok iyiydi. Hatta filmin en iyi şeyi Batman'di bile diyebilirim. Flash tek bir sahnede gözükmüş olsa da göze batan hiçbir şey yoktu. Sadece Flash'in şimşekleri sadece arkasından çıkmıyor, her tarafa yayılıyordu. Bana kalırsa bu değişik bir seçim olmuş. Ama dediğim gibi 10 saniye falan gördüğümüz için pek bir yorum yapamayacağım. Eğer ölmezsek 2017'in sonlarına doğru Justice Leugue'de bol bol Flash görücez.

-Suicide Squad'ın kurulma amacı 'Superman' gibi bir varlığı yenmek/etkisiz hale getirmemek olsaydı kusursuz olabilirdi diyebilirim. Karakterler iyi seçilmiş. Ve oyuncuların rollerini yeteri kadar iyi oynadığını da söyleyebilirim. El Diablo'nun sonda bir Aztek Tanrısına dönüşüp ortalığı dağıtmasından tut, Harley'in dövüşürken bile seksi gözükmesine, Katana'nın yakın dövüşte rakiplerinin içinden geçmesinden tut, DeadShot'ın Batman dışında önüne gelene 'HeadShot' atmasına Suicide Squad çok güzel bir ekip olmuş.

-Film her ne kadar bir BvS olmasa da harika bir filmdi diyebilirim. Tabiki eksikleri vardı ama ,eleştirmenlere sesleniyorum, %22'lik bir film kesinlikle değildi! Bence %70 hadi bilemedin %75'i rahatlıkla hak eden bir filmdi. Eğer sırf Harley, Enchantress'a vurdu ve kandırdı diye -bu bence de saçma- veya büyülü bir makineyi bombayla patlattılar diye -makineye yumruk mu atsalardı?- %78'lik bir puan kıracaksanız ya ağır Marvel fanboyusunuzdur yada filmdeki oyuncuları sevmiyorsunuzdur. Eleştirmen dediğin adaletli olmalıdır diyip size şimdilik veda ediyorum.

Film hakkındaki görüşlerinizi ve benim görüşlerime katılıp katılmadığınızı yorumlara yazarsanız sevinirim. Şimdilik görüşmek üzere, hoşçakalın! :D

Çizgi Roman/Geek KılavuzuHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin