SONSUZLUK TAŞLARI- Marvel

1.8K 27 10
                                    

Toplam 6 tane sonsuzluk taşı vardır. Bu taşlar özelliklere sahiptir ve renklere ayrılır yani her birinin bir rengi vardır. Thanos bu taşların hepsini toplayıp bir eldiven yapmıştır. Bu eldivene Sonsuzluk Eldiveni denmektedir. Bu taşlar:


Yeşil taş ruhu temsil etmektedir. Diğer taşlar arasında en tehlikeli olandır denebilir. Ruhları çalabilir. evrendeki tüm yaşamları kontrol edebilir. Taş ruhun açlığını gösterir. Kullanıcıyı ele geçirir.


Turuncu taş zaman taşıdır. Bu taşı Gardener, Namor, Thanos, Steve Rogers, Magus, Gamora kullananlar arasındadır. Taşın sahibi zaman da yolculuk yapabilmektedir. Zamanı yavaşlatıp dondurabilir. Düşmanı zaman döngüsünde sıkıştırıp yenebilir.


Mavi taş zihni temsil eder. Adı gibi zihin ile ildilidir. Kullanıcı sizin zihninize girip düşünce ve hayallerinizi görebilir. Bu taşı kullananlar Thanos, Magus, Professor X, Moondragon, Grandmaster'dır. Eğer güçsüz biri ise taş onun zihnine girip kabuslara yol açabilir. Taş kullanıcıya her şeyi düşündürebilir.


Sarı taş gerçekçiliktir.En güçlü taşdır belkide. Bilimsel şeyleri bile anlamsız kılabilir. Bu taş her dileği gerçekleştirebilir. Taş sahibini yenebilir. Kendisinden tehlikeli olabilir. Diğer bir taş ile yönetilirse kontrolü en zor taştır. Kullananlar Iron Man, Mr. Fantastic, Thanos, Collector


Mor taş uzay taşıdır. Kişinin her yerde olmasını sağlayabilir. Evreni düzenleyebilir. Taş her yerde olabilir bu taşı Runner, Pip the Troll, Thanos, Iron Man, Black Bolt


Güç taşı kırmızı renktedir. Tüm taşların güç ve enerjilerini barındırır. Eğer kişi kullanmayı öğrenemez yada taşa hakim olamazsa taş gücünü kaybeder. Eğer kullanmayı öğrenir ve taşa hakim olursa tüm taşların gücü artar.

Kullanıcılar Champion, Magus, Drax, Thor, Mr. Fantastic, Thanos, Namor


Kullanıcılar hakkında daha fazla bilgiyi wikipedia'da bulabilirsiniz. Hepsini yazmak istemedim. Sonsuzluk taşları diye aradığınızda elinize çok bilgi gelmeyebilir o yüzden 'Infinity Gems' kelimesini kullanmanız size daha yararlı olacaktır.


Güç taşı: Güç ve dayanıklık, bilinen her insanüstü yetenek, enerji manipülasyonu ysağlar, arttırır, geliştirir.

Zaman taşı. Zamanda yolculuk sağlar, zamanı durdurabilir, yavaşlatabilir yada hızlandırabilir

Uzay taşı: Uzayda yolculuk yapılabilir

Zihin taşı: Telepati, telekinezi, telepati, psişik yetenkler sağlar yada bunları geliştirebilir

Ruh Taşı: Ruh çalabilir ve evreni gözlemleyebilir

Gerçekçilik taşı: Tüm gerçekliği değiştiebilir, etkisi Cosmic Cube'e benzer ama daha güçlüdür.


Filmlerde:


Avengers'ın ilk filminde Tesseract(Uzay taşı) ve Lokinin asasındaki mavi (Zihin taşı)nı gördük

Guardians Of The Galaxy'de ki kürede Güç Taşı'nı gördük.

Thor 2 de Aether(Gerçekçilik Taşı)nı gördük


Diğer bir taş Vision'un kafasında ki taştır ama itiraf etmek gerekirse tam buldum sayılmaz. Ama...


Vision'un kafasında ki taş Soul yani Ruh Taşı. İnsan özelliklerini yapabilmesini bu açıklıyor. Geriye sadece Zaman Taşı kaldı ve bu taş büyük ihtimal Doctor Strange filminde gözükecek.



Çizgi Roman/Geek KılavuzuHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin