Markus

567 15 0
                                    

Hned jak jsem zašla do pokoje to na mě všechno dolehlo. On mě dvakrát znásilnil a já se nebránila. Dělám tady ze sebe hrdinku přitom tady trpím. Chovám  se tady jako doma,ale doma nejsem. Jsem zavřená v moderním domě s gangem v LA. Chybí mi má rodina. To, že jsem nepořádná. Že spím moc dlouho. Moc jím i když to tady tak nevypadá. Hrozně moc mi chybí svoboda. Nejhorší na tom je,že se bojím toho co mi řekl Jake. Co když se do mě Andrew zamiluje a pak mě pustí? To není tak strašný,ale co když mi zabije rodinu? Možná bych měla zkusit najít tu holku. Ale co když s ním nebude chtít mluvit? Nebo se mu vysměje do obličeje a odejde a on mi pak něco udělá? Chtěla bych aspoň vědět co s ní je a jak se s tím vyrovnala. Možná kdybych se k Andrewovi chovala lépe tak by mě nechal na pokoji nebo bych se měla aspoň zapojit. Měla bych ho znát tak jak ho znají kluci ne jako odporného kreténa bez kousku slušnosti a s vysokým egem. Po tvářích už mi tekli potoky slz. Utřela jsem je do županu a lehla si do postele. Koukla jsem na hodiny, které viseli na zdi naproti posteli. Je půl osmé. Proč když jsem tady tak jsem hrozně unavená. Lehla jsem si do postele a usnula. 

-

"Alexis máš vstávat. Jdeš s Andym do práce" řekne Ashley a odejde. Vyhrabu se z postele a jdu ke své skříni. Vytáhnu čisté spodní prádlo. Pak černou sukni a bílou halenku. Na nohy jsi vezmu černé lodičky a jdu do koupelny, kde jsi vyčistím zuby a vlasy si svážu do drdolu. Sednu jsi na barovou židličku a napiji se z hrnku s kávou, který leží na ostrůvku. 

"Hej! To je má káva!" křičí Andrew.

"Promiň" řeknu a kávu položím.

"To je jedno. Klidně se ještě napí" řekne a jde někam pryč. 

"Co se děje?" řeknu.

"Nemusí se nic dít. Jen ti přenechal kávu" řekne Jinxx. Jen pokrčím rameny a napiji se znovu. Musím říct, že je to dobrý kafe. 

"Jdeme" křičí Andrew z předsíně. Slezu a jdu z kuchyně do předsíně.

"Mějte se a ať se vám daří" řeknou sborově.

"Dík. Čau" řekne Andrew. Tohle znamená něco špatného. Po jízdě výtahem jsem si sedla do Andrewa černého BMW. Andrew nastartoval a jeli jsme do jeho práce.

-

Cesta byla poněkud klidná. Nikdo nic neříkal. Andrew asi v polovině cesty zapnul rádio ze, kterého vycházeli rockové tony nějaké skupiny. Po té tiché a klidné cestě Andrew zaparkoval před budovu, kde má kancelář. Vystoupím a jdu za Andrewem. Stoupneme si vedle sebe do výtahu a jedeme do jeho kanceláře. 

"Kde jsi tohle slušňácký oblečení vyhrabala? Ani nevím, že jsem ti to koupil" promluví Andrew.

"To ty jsi mi kupoval oblečení?" řeknu.

"Ano. Kdo jiný?" řekne a nadzvedne jedno obočí.

"Myslela jsem,že to byl Ashley. Jinak máš dobrý vkus. Mít tolik peněz tak mám taky něco takového v šatníku" řeknu a usměji se. 

"Myslím, že jsi vypila moc toho kafe. Už ti víc nedám" řekne a já se jen uchechtnu. Musím říct,že zas tak strašný není. Když budu hodná já bude hodný i on. Vystoupili jsme z výtahu a hned nás přivítala hubená, kozatá blondýnka.

"Dobrý den pane co jsi ....." řekne.

"A jí nepozdravíš?" prskne Andrew.

"Dobrý den slečno" opraví se.

"Já jsi dám kávu a ona si dá.." řekne Andrew a otočí se na mě.

"Voda postačí" řeknu a usměji se.

"Dobrá. Hned to bude" řekne a odejde. Andrew odemkne svou kancelář a vydá se za svůj pracovní stůl. 

"Sedni jsi jsem. Dneska mám práce jak nasráno" řekne a ukáže na židli vedle něj. Za chvilku někdo zaťuká a pak se vynoří ta blondýnka. Přede mě položí vodu a před Andrewa hrnek s kávou a hned odejde.

-

Po asi půl hodině co se snažím vyznat v jeho fakturách a papírech co ani nevím co existují slyším křik na chodbě. Andrew se zvedne a je ke dveřím. Otevře je a pak je hned zavře.

"Zalez jsi do té skříně. Je vysoká. Mám v ní obleky. Dělej!" křikne a já se zvednu a jdu do té skříně. Andrew si sedne zpět za svůj stůl a nervozně poklepává nohou. Najednou se otevřou dveře a dovnitř vejde starší muž s úsměvem na tváři. Někoho mi připomíná,ale koho. 

"Ahoj otče" řekne Andrew a poklepe mu na zádech.

"Čau synu. Tak jak se máš?" řekne a sedne jsi na gauč. Když jsi sedne podívá se mým směrem a to mi dojde kdo je. Je to přítel mé matky! Co tady kurva dělá Markus? Já věděla, že má v něčem prsty. 

"Jo jde to a co ty a tvá přítelkyně?" řekne Andrew.

"Emily je hrozně milá a krásná ženská. A už to není jen má  přítelkyně, ale snoubenka. Teď se snaží najít dceru, která se prý odstěhovala ke svému příteli. Už bylo na čase. Ta by se ti líbila" řekne Markus se smíchem. 

"Máš třeba její fotku?" řekne Andrew. Proč mi připadá, že o ničem neví? 

"Tady" řekne Markus a na Andrewa otočí svůj telefon značky apple. Andrew vykulí oči. Vypadá jako kdyby přišel o hlas.

"Hezká že?" řekne Markus.

"Jo to je. Až jsem z ní přišel o hlas" řekne Andrew a falešně se uculí. 

"No tak já půjdu. Chtěl jsem se tě zeptat jestli půjdeš na mojí svatbu. Moc rád bych tě tam viděl" řekne Markus.

"Budu se snažit si udělat čas" řekne Andrew.

"Super. Měj se synu" řekne Markus a odejde. Já vyletím ze skříně jako střela. Z očí mi šlehají blesky, který jsou mířený na Andrewa.

"Proč jsi mi neřekla, že Markus je tvůj nevlastní otec?" křičí Andrew.

"Proč jsi mi neřekl, že Markus je tvůj otec?" křičím nastejno.

Jak jsem to měl/a vědět?" řekneme oba.

"Fajn. Začínáš" řekne Andrew. 

"Máma šla na večeři s plně jiným chlapem,ale ten se jí omluv, že to nestíhá. Pak za ní přišel Markus. Dali se dohromady a teď spolu žijí a budou se dokonce brát a já o tom nic nevím, protože trčím v téhle díře s tebou a ostatními" křiknu až toho lituji.

"Promiň. Markuse jsem neměla ráda už od první chvíle co k nám přišel" špitnu.

"To je v pořádku. Markus taky není můj praví otec. Moje máma s ním byla když zjistila, že čeká dítě,ale já nejsem Markusův syn. Moje máma ho podvedla s nějakým chlapem, když byla na sračky. Do teď jsi Markus myslí, že jsem jeho syn a já mu to nevyvracím" řekne a sedne jsi za stůl.

"Na tu svatbu tě pustím. Půjdeš totiž se mnou. Slib mi, že se nepokusíš utéct?" řekne Andrew. Chvíli jsem přemýšlela. Možná bych měla šanci,ale Markus teď určitě žije u nás doma a Andrew je jeho pomyslný syn.  

"Slibuji" řeknu. 

UnesenáWhere stories live. Discover now