Don't you dare

85 3 0
                                    

Ik pak voor zo ongeveer de honderdste keer het bierviltje van gisteravond uit mijn tas, het bierviltje met Justins privenummer, maar ik durf hem niet te whatsappen of sms'en.. Hij is me vast al vergeten, net als Scooter en de rest van de crew. Ik heb ook gewoon niemand bij wie ik advies kan vragen, de enige persoon is Julia, maar ik hoef haar niet te spreken en zij mij ook niet, denk ik. Ik leg het viltje en mijn telefoon weg en ga slapen
'Alison!?' Hoor ik mijn moeder roepen vanaf beneden, altijd fijn om zo wakker te worden, not.
'Wat?!' Roep ik en ik open mijn ogen, het felle licht dat dor mijn gordijnen schijnt en de witte meubels in mijn kamer verblinden me voor een paar secondes.
'Beneden!' Roept ze nu terug, ik ben geen hond..
Toch duw ik mijn deken van me af en stap uit mijn bed. Ik pak mijn lange parelkleurige ochtendjas, ik trek hem aan en loop via de grote marmeren trap naar beneden.
'Waar was jij gisteravond?' Vraagt ze, ze kijkt me strak aan.
'Met Julia.'
'Ik vroeg niet met wie, ik vroeg waar.' 'Bij een concert, Julia had kaarten gewonnen.' Zeg ik.
'Oh, oh, oh Alison Elizabeth Sarahs, waar gaat het toch heen met jou? Ik ken je gewoon niet meer. Weet je waar ik gisteren de hele dag was?
De begrafenis en de erfenis regeling van oom Brick. Ja, dat was Alison zeker allemaal vergeten, terwijl mama weer lekker voor schut stond, iedereen bleef maar vragen waar je was, maar zelfs ik wist dat niet.'
'Fuck.' Zeg ik.
'Zeg dat wel ja, ik weet wel hoe jij dacht.. Het is toch maar mijn arme moeders familie en niet de rijke familie van papa dus kom ik niet, wat ben je toch een walgelijk kind.'
'Ik was het vergeten mam, vergeten. Het ging me helemaal niet om het geld ofzo, ik vind het hartstikke erg en dat weet je zelf ook. En ik mag jouw kant van de familie heel erg, dus ik weet niet waar je die onzin over het geld vandaan haalt? Maar stik erin.' Zeg ik.
Ruw pakt ze me bij mijn bovenarm. 'Hoe durf je zo tegen je moeder te doen?'
'Blijf van me af idioot.' Zeg ik en ik maak me los.
'Was papa maar hier, met hem erbij ben je opeens de geliefde moeder.' Zeg ik.
Dit pikt ze niet, al weet ze dat ik gelijk heb.
'Jij hebt een probleem Alison, een heel groot probleem.' Zegt ze.
'Had ik al, al bijna achttien jaar lang. Het probleem heeft een naam, Eleanor Beth Seltze!' Roep ik en ik ren de trap op, ik loop mijn kamer in. Stom, stom wijf!

Ik zit weer in de Ziggo Dome, ik mocht weer backstage kijken naar de laatste show in Nederland van Justin.
Het is weer heel goed allemaal!
Justin eindigt een liedje en vraagt het publiek of ze twee minuten kunnen wachten omdat hij iemand moet halen.
'Wat gebeurt er?' Vraag ik aan Scooter, maar opeens komt Justin naar me toe..
'Ga met hem mee.' Zegt Scooter met een lach op zijn gezicht, ik doe wat hij zegt. Justin pakt mijn hand en we lopen richting het podium, onderweg krijg ik een bloemenkrans op, hij is prachtig.
Dan staan we op het podium, er staat een stoel en Justin vraagt me om er te gaan zitten, ik ga zitten, ik hoor overal om me heen geschreeuw van duizenden mensen in de zaal. Dan gaat de muziek aan.

Hero.Where stories live. Discover now