one shot PJO/KCK

240 38 13
                                    

Skôr, ako začnete čítať túto krátku jednodielovku (968 slov xD), mali by ste vedieť, že:
⚫Táto jednodielovka je aj zo sveta PJO aj zo sveta KCK
⚫Táto jednodielovka je zo školského prostredia
⚫Túto jednodielovku rozpráva Drew (nebojte, aj ja Drew neznášam)
⚫Táto jednodielovka nie je až tak dlhá...
Ak vás to všetko neodradilo, môžete sa pustiť do čítania :D

Moje meno je Drew Tanakajová. Hej, možno ste už o mne počuli. Je ťažké nepočuť o niekom tak úžasnom. Prečo krútiš hlavou? Och, ten monokel pod mojím okom? To je ho tak vidno? Sakra! Uznávam, do bitiek sa veľmi nepúšťam. (Zväčša iba rozprávam a bohato mi to postačí.) A ani v ten deň to nebolo inak...
               
Škola je zvláštne miesto. Ale ešte zvláštnejšie sú tie aktivity, ktoré vymýšľajú u nás v škole. Vraj, 'deň starovekej mytológie', pche! Ja zažívam grécku mytológiu každý deň. Spomenula som, že som polobohyňa? Och, som dcéra Afrodity, čo vysvetľuje moju krásu a eleganciu. Prestaň sa láskavo smiať a počúvaj môj príbeh! Skrátka, v ten deň sa neučilo a venovali sme sa naplno mytológii. Nesedeli sme v laviciach,  ako obyčajne, ale v nejakej školskej miestnosti, v ktorej sme si posadali na koberec. Poviem Ti, tá miestnosť bola namaľovaná otrasne! Ale že vážne otrasne! Nie že by mali zlú techniku... Ale tá farba! Och, bola tak hrozná, že ju ani nejdem opisovať! (Nekrúť nado mnou hlavou, veď som nič neurobila!) Okrem toho, boli sme spojený s inými ročníkmi, kvôli tomu, že... Ani neviem kvôli čomu. Zrejme kvôli tomu, aby sa mnou mohli všetci kochať. Áno, tak nejako to bude.

Priznám sa, že sú iba dvaja ľudia, ktorý ma dokážu naštvať. Prvá je moja nevlastná sestra Piper. Je to tiež dcéra Afrodity, ale podľa mňa si to nezaslúžila! Myslí si, že iba preto, že je jedna zo sedmičky, môže mať všetko! Uchmatla mi najkrajšieho chalana, získala si celý Afroditin zrub a ešte stále jej to nestačí! Nezastávaj sa jej! Druhá osoba ma nevitáča až tak veľmi, ale aj tak. Je ňou Sadie Kanová. Je to iba smrteľníčla, ale riadne otravná. Keď ju chcem provokovať, vždy to obráti na mňa. Teraz chodí s tým Waltom. Priznám sa, že keď bol taký chorí, robila som si z neho srandu. Ale keď sa z toho dostal (nech už to bolo čokoľvek), všimla som si, že je celkom sexi... A vtom mi ho uchmatla tá hnusná Kanová. Ako vravím, chcem niekomu zlomiť srdce a ona ma ku tomu ani nepustí. Hrozný život. V ten deň sme boli všetci (no dobre, väčšina) v tej miestnosti. A vieš s kým?! S Kanovou! Bola tam aj tá sviňa Kanová! Bol tam aj Walt a pri nich Alyssa (tú si ešte pamätám) a jeden malý chalan (tuším Felix) a iný. Nemyslite si, aj okolo MŇA bola kopa ľudí. Hlavne dievčat, ktoré ma obdivujú. Ani sa im nečudujem! Moja krása sa nedá neobdivovať.

Z nejakého dôvodu sa prednáška začal úplne nepodstatnou Egyptskou mytológiou. Sprevádzala to pawerpointová prezentácia Zhrniem ju do troch slov: bohovia, blá, blá! Staroveký Egypt a jeho mytológia je mi u-kra-dnu-tá! Samozrejme, lektor nám položil na začiatku otázku.
,,Takže, povie mi niekto niečo o Egyptských bohoch?" Pohľadom nás prečesával a hľadal nejakú svoju obeť. Pohľadom sa zastavil na Sadie. Ako keby bola niečim zaujímavá!
,,Ty, dievča s červeným prameňom vlasov, ako sa voláš?" Ako by nazval mňa? Úžasné dievča, prekrásne dievča, najkrajšie dievča? Ako to, že Ťa to nezaujíma?! Fajn, späť k príbehu!
,, Sadie Kanová." Odpovedala Sadie.
,,Tak, Sadie, skús povedať nejakých päť egyptských bohov. Nevadí, ak nebudeš vedieť."
Sadie sa zamyslela.
,,Anup, boh pohrebov a mŕtvych," keď vyslovila to meno, pozrela sa na Walta. Netuším prečo. ,,Bastet, mačacia bohyňa," pokračovala, ,,Eset, bohyňa mágie, Re, boh slnka a v neposlednom rade, Bes, trpasličí boh." To mi nedalo. Musela som sa nahlas zasmiať.
,, Trpasličí boh?" Vybuchla som do smiechu. Niekoľko dievčat sa ku mne pridalo. Sadie sa na mňa zúrivo otočila. V očiach jej sršal hnev.
,,Nejaký problém?!" Vyštekla.
,,Pardon, ale počula som dobre, trpasličí boh?" Znova som sa začala smiať.
,,Presne tak, slečna." Prikývol lektor. ,,Trpasličí boh, egypťanmi naozaj uznávaný..." A už spustil prednášku o Besovi, Anupovi, Reovi, Bastet, Eset a neviem o kom ešte. Spozornela som, keď sa dostal ku gréckej mytológii.
,,Slečna čo sa smiala na Besovi, vieš mi vymenovať päť gréckych bohov?" Očakávala by som krajšie oslovenie.
,,Ja som Drew a samozrejme že viem! Afrodita, bohyňa lásky a krásy," samozrejme, začala som svojou matkou, ,, Zeus, boh oblohy a vládca bohov, Poseidón, boh morí, Hádes, boh podsvetia a Áres, boh vojiny." Bolo to ľahké. Dám tam mamu, veľkú trojku, maminho milenca a je to! Primitívna úloha.
,,Výborne." Pochválil ma, čo sa dalo čakať. ,,Ale prečo si sa nezasmiala na Áresovi? Je smiešne, že existuje boh vojiny, či nie?" Táto jeho otázka ma popudila a rozosmiala kopu ľudí. Agh! Nespravodlivosť!

Po škole som mala v pláne urobiť si z niekoho malú srandu. Odchytila som si Sadie, keď bola sama a spolu s ďalšími dievčatami som si rozhodla zavtipkovať na jej účet.
,,Och, Sadie, pozerala som si obrázky tých Egyptských bohov. Ten tvoj Anup mal hlavu nejakého psa,"
,,Šakala." Opravila ma Sadie naštvane. Mávka som rukov.
,,To je jedno. A ten Bes je naozaj škaredý." Zastala. Bola mi otočená chrbtom, ale to mi v ničom nebránilo. Mala zaťaté päste, čo mi lichotilo.
,,Naozaj, je tak škaredý, že on určite nemôže mať šťastný život, je tak škaredý, že musí byť on záporná postava, je tak škaredý že..." Nedopovedala som, lebo sa Sadie prudko otočila a jej päsť mi pristála na mojej dokonalej tvári. Zvalilo ma to na zem a nohy mi vyleteli nad hlavu, čo nebolo veľmi dobré, keďže som mala sukňu.
,,Nikdy," varovala ma Sadie, ,,nikdy neurážaj Besa a Anupa! Inak si ma neželaj!" S týmito slovami sa zvrtla a odišla. Rada by som povedala, že zbabelo utiekla, ale ona sa pokojným krokom vydala domov, dokonca sa tešila z toho, čo mi urobila.

Tak, teraz vieš, prečo mám ten monokel. A teraz si musíme položiť otázku, Kto je skutočná obeť? A zároveň si musíme odpovedať, Skutočná obeť je Drew. Ak si odpovieme inak, mali by sme držať zobák. Neuveriteľné, ako sa Sadie Anupa a Besa zastala. Ako keby boli skutoční. Neviem, či by som sa ja zastala svojej mami, hoci viem, že je skutočná...

Tak čo, môže byť? :D
Niekedy napíšem čisto PJO HOO jednodielovku, aby som to vynahradila tým, ktorý KCK nečítali. (Šup, šup, si to prečítať!)

Majte sa oceánsky modro a...
Αντíο ιμíθεους!
Katka💄

WE ARE DEMIGODS [pjo hoo things]Where stories live. Discover now