Capitolul 7

4.3K 389 27
                                    

Dacă Margo credea că Edward se va simți prost când va afla de brusca ei decizie de a demisiona și de a pleca într-un loc neștiut de nimeni, aceasta se înșela cumplit. De altfel, Margo nici măcar nu îl cunoștea foarte bine pe domnul Hook. În ziua cu pricina, Edward se alfase la birou, alături de șeful Philadelphiei. Acest îi făcuse o vizită neanunțată, iar Edward îl primise fără să comenteze. Gândul lui zbura la Margo de fiecare dată când începea să tasteze un cuvânt. Era distrat de amintirea femeii, iar asta îl și determină să converseze cu domnul Mike.

—Bună, Edward ! făcu bătrânul ca mai apoi să se așeze neinvitat pe scaunul din fața lui Hook. Bună colaborare, nu ?

—Într-adevăr, zise Edward. Rey mi-a zis de dumneavoastră, iar eu am zis să încerc.

—Eh, ce mai face fiu-meu ?

—Este o pușlama, în continuare, zise Edward, însă remarca nu fusese un compliment. Bătrânul nu remarcă, însă, aceasta și râse, mândru de cât de nenorocit îi era odrasla.

—Îmi calcă pe urme...

—Îhm... făcu Edward. Dar nu mai zise nimic, concentrat la ce avea de făcut. Trebuia să se gândească la mai mult de un lucru... Avea pe cap și conspirția împotriva lui Margo pe care ea nu o înțelegea pe deplin. Probabil că, ar fi fost bine să îi facă o vizită în acea seară. Înainte de închidere, nu acasă. Dacă i-ar fi făcut o vizită acasă, nimic nu ar fi ieșit bine. Nu dorea să se culce cu ea. Nu acum când ea credea că tot ce voia el era sex din partea ei. Nu o putea condamna, pe de altă parte... Fusese un adolescent hiperenergic, pentru care sexul era sănătos, ceva normal ce îi omora timpul liber. Greșise când îi greu încercase răbdarea femeii. Adevărul era că nu putea să ștergă cu buretele tot ceea ce făcuse greșit în trecut, putea doar să-și influențeze viitorul. Oftă. Îl lăsă pe Mike să vorbească, în timp ce el se gândea la cum putea să repară ruptura dintre ei.

Știa că majoritatea relațiilor începute ăn adolescență nu erau durabile, dar el nici nu putea să numească „incursiunea" cu Margo o relație. Fusese doar sex care îi transformase perspectiva de a privi lucrurile. Mereu se gândise la ea și la ce crezuse ea când el nu mai venise, următoarea zi, la locul de întâlnire. La incipit, Edward nu mai dorise să vină. O considerase o fată care se lasă mult prea ușor și nu își mai dorise să aibă de-aface cu ea. Se trezise, apoi, că o urmărește prin liceu, atunci când ea nu se uita. O privise cum se transformă... Era obosită, tristă, nu râdea prea mult, și chiar o surpirinsese plângând. Atunci, Edward realizase cât de mult o rănise prin decizia lui idioată de a o abandona așa. Nu era o curvă cu care să îți petreci o noapte și atât. Era o tânără pe care, surprinzător, începuse să o îndrăgească.

În acea perioasă, însă, părinții lui îi spuseseră că se vor stabili în New York. Nici măcar nu se împotrivise deciziei lor, doar confirmase și se hotărâse să se ducă la locul în care, observa el, ea venea în fiecare seară, tot din cauza lui. Trecuse aproape un an de la cele întâmplate, dar Edward se duse, încredințat că ea va fi acolo, ca în fiecare zi. Ei bine, se înșelase. Margo Wilde nu mai revenise în acea noapte. Iar în dimineața următoare, Edward părăsise Montana pentru totdeauna. Ce îi rămăsese după Margo fusese un material pornografic, ușor neclar, care îi reamintea ce făcuse. Nu îl aruncase niciodată, dar nici nu îl distribuise. Fusese doar pentru el...

Când urcă în mașină, Edward se gândea la filmarea ascunsă în seiful de acasă, din New York. Poate că era un nenorocit, dar era unul extrem de înnebunit după o fată care mințea de îngheța apele. Zâmbi și opri în fața librăriei. Răspunse întâi la telefonul care suna strident, înainte de a coborî din mașină. Era Regina.

—Richard a primit e-mailul tău, începu prietena lui din copilărie, Regina.

—Și tu de unde ști asta ?

Mincinoasa -Seria „Domnişoara Wilde": VOLUMUL IUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum