11. Kapitola - Jatka

2.5K 176 9
                                    

Rychle jsem vyběhla z pokoje a namířila si to k ostatním, kteří šli po chodbě. Steve mi byl v patách, již ve své uniformě Kapitána Ameriky. Moc nás zde v podzemí nebylo. Pouze Avengers a pár lidí.

„Kde jsou ostatní? Inhumans?" Křikla jsem přes ramen na Steva a on mě v běhu doběhl.

„Máme ještě jednu základnu, kde jsou Inhumans, tady jich bylo minimálně." Kývnul k ostatním lidem běžícím po chodbě. U vchodu do obytného domu jsme se všichni sešli.

„Máme šest hodin na to dostat se k Triskelionu. Agenti zevnitř rozmisťují znehybňující zařízení. Poté by se měli vzdálit a zařízení zapnout. Poté budeme mít dvacet minut na všechny agenty Hydry. My máme na starosti Triskelion." Natasha nás vedla domem a poté vyšla na ulici.

Dvě nenápadná auta stála u chodníku a Nat hodila Wandě klíčky.

„Ty, Vision, Thor a Sam jedete spolu. Zbytek jede se mnou." Natasha naskočila na místo řidiče a já si nasedla spolu s Tonym na zadní sedačku. Steve si sednul dopředu.

„Přibližně sto kilometrů odsud by na nás měl čekat quinjet." Řekla a rychle se rozjela ven z města. Zkousla jsem si ret.

„Kdo zajistí ostatní základny?" Zeptala jsem se. Na tuto otázku mi odpověděl Tony.

„Inhumans. Musíme se všichni rozdělit na malé týmy. I my budeme rozdělení." Odpověděl s úšklebkem.

„Rozdělení?" Lehce jsem vykoktala. „Základen je moc a neočekáváme tolik komplikací. Abychom stihli všechno, musíme se rozdělit. Promiň Leo, nestihli jsme ti říct všechno." Řekla s klidem Natasha a já přikývla. Cítila jsem lehkou nervozitu, rozdělení Avengers zněli zvláštně. Jako by to již nebyl tým.

Natasha jela po vyjetých cestách pouště a stále silněji dupala na plyn. Dívala jsem se ven z okna a přemýšlela nad akcí. Vážně jsem toho zřejmě hodně nevěděla.

„Steve s Tonym odtahají agenty Hydry do provizorní vazby. Coulson říká, že lidi od Hydry mají pod klíční kostí vytetovanou malou tečku." Začala pomalu vysvětlovat plán a myslím, že ho říkala pouze mně, ostatní ho již znali.

„Agenti zevnitř by se měli postarat o několik quinjetů. Při výskytu komplikací by neměl být problém je sestřelit." I přes to, že Natashu znám již hodně dlouho, stále se divím, jak klidně mluví o vraždách.

„Leo ty půjdeš do kanceláře a dáš tuhle flashku do počítače. Zveřejní to všechny tajné projekty jménem Hydry." Podala mi dozadu flashku a já ji přijala. „Ve zveřejnění zpráv je síla. Proto politici tolik uplácí novináře. Když všechno bude veřejné, pro Hydru bude těžší se znova tolik rozrůst." Opět dupla na plyn a auto lehce naštvaně zařvalo.

„My máme Triskelion, druhá půlka má základnu ve vedlejším městě. Inhumans se rozdělili na skupiny po deseti. Máme takto pokryté většinu základen po Americe. Pokud to vyjde, nebudeme mít mrtvé." Oznámila a já začala chápat.

Akce má proběhnout stejně potichu jako Hydra pronikala do S.H.I.E.L.D. Nikdo nechce žádné boje, pouze uveřejnit zprávy. Lidé neví o všem, a tak budou vědět o něco víc.

„Počítáte v tom svém bezchybném plánu i s kopiemi zimního Vojáka?" Zeptala jsem se a Steve se na mne otočil. „Budeme muset počítat s tím, že se tam neobjeví." Zareagoval Tony a já protočila očima. Věděla jsem, čeho jsem byla schopná já a oni budou ještě horší.

Hydra nikdy není naivní. Jistě nečeká na to, až my přijdeme a sesadíme ji. Má to být tajná akce, ale podle mne, již něco tuší. Mají své lidi všude, sami to tak prezentují. Pokud se nějaký z nich dostal až do Nového S.H.I.E.L.D, nebude to dobré. Budou to jatka.

Projekt Salvator {Avengers}Kde žijí příběhy. Začni objevovat