7. Kapitola - Jednotka 320

2.5K 197 29
                                    

Uběhl měsíc, co jsem přijela do New Yorku a začala opět pracovat pro New Yorský S.H.I.E.L.D. Upřímně jsem si to představovala jinak. Všichni, koho jsem znala, jsou buď pryč, nebo mrtví. Já nejezdím do terénu a pouze sedím v kanceláři a přehrabuju se v papírech.

Všichni mě tu vidí jako obyčejnou holku, co po svém neúspěchu v Iráku ztratila vše, co měla. Nejsou zase tak daleko od pravdy, vždyť já vážně skoro nic nemám. Vzala jsem do ruky další kus papíru a přečetla si nadpis. Další nudná zpráva o akci, kterou jsem musela založit. Dříve jsem si je četla, ale trvalo to hrozně dlouho.

„Agenta Dallas?" Ozval se za mými zády mužský hlas. Otočila jsem se a uviděla agenta, jehož tvář mi toho moc neřekla.

„Ano, pane." Odpověděla jsem a zvedla se.

„Chcete vypadnout z kanceláře?" Bez čekání na odpověď se rozešel směrem ven.

Vyletěla jsem za ním jako střela a nechala za sebou všechny papíry. Šla jsem za agentem, který mě vedl do vyšších pater, do kterých jsem měla dřív přístup, nyní ne. Agent se zastavil před dveřmi a přiložil prst na čtečku.

„Agent Sam Raven. Úroveň sedm." Řekl stroj a dveře se otevřely. Agent prošel a podíval se na mě pohledem, který přikazoval přiložit prst na čtečku. Přešla jsem ke čtečce a přiložila na ni palec.

„Agentka Adriana Dallas. Úroveň šest." Oznámil počítač a já převrátila oči. Do teď jsem měla prověrku páté úrovně.

„Vítejte v šesté úrovní, agentko." Oznámil mi agent a já prošla dveřmi za ním. „Vybrali jsme Vás pro speciální misi, sama víte, že za stolem jste neužitečná, s vaším," agent se odmlčel, jako by nevěděl, co říct. „vybavením." Lehce jsem se zasmála a prohlédla si svou pravou ruku, která odrážela paprsky světel.

„Divím se, že to vedení došlo až po měsíci." Pronesla jsem lehce jedovatě a Raven se na mne ohlédl.

„Jste tu nová. A nebyli jsme si jistí, jestli jste schopná tak rychle jít do akce, po Vašem neúspěchu v Iráku." Pověděl automaticky a já se musela lehce usmát. Neodpovídala jsem a nechala se zavést do jedné z kanceláří. Agent mě nechal stát napospas osudu před dveřmi a sám již odešel za svou prací.

Podívala jsem se po okolí a nakonec přiložila levý palec na čtečku prstů. Z reproduktoru se ozval stejný robotický hlas jako při vchodu do patra. Dveře se otevřely a já vešla. Za stolem stála postarší paní s vážným výrazem na tváři.

„Posaďte se, agentko Dallasová," řekla lehce chraplavým hlasem a já se beze slova posadila na křeslo naproti dámě. „jsem Hillary Francisová. Od teď budete členkou mého týmu." Oznámila mi pevným hlasem a já přikývla.

„Jakého týmu?" Zeptala jsem se klidně. S.H.I.E.L.D měl spoustu týmu, každý měl za úkol něco jiného. Nejznámější jsou Avengers, které měl pod palcem Coulson. V hloubi duše jsem doufala, že přesně k tomuto týmu mě připojí, ale naděje byly mizivé. Avengers teď ani nebyli kompletní.

Světu v tuhle chvíli nehrozilo zničení. Thor byl na Asgardu, Clint pryč, Tony si zachraňuje vlastní krk a možná k tomu staví další mrakodrap. Hulk zase odjel a nikdo neví kam. Natasha zřejmě bude na nějaké akci pro S.H.I.E.L.D a Steve má svůj vlastní tým.

Starší dáma si posunula brýle lehce z nosu a podívala se na mě. Její šedivé oči mě zvědavě propalovaly a já jí její pohled opětovala. Po chvilce se lehce usmála. „Jednotka 320." Odpověděla s klidem a mně málem vypadly oči z důlků.

Jednotka 320 je jedna z mála tajných jednotek S.H.I.E.L.D, o které věděli pouze vysoce postavení lidé ve společnosti. Tedy i já, ale ne v mé identitě. Jediná jednotka S.H.I.E.L.D, jejíž agenti mají povolení zabíjet. A ne jenom v povolení, to by nebylo tak výjimečné, mají to v popisu práce. Jejich prací je zabíjet nepřátele S.H.I.E.L.D.

Projekt Salvator {Avengers}Kde žijí příběhy. Začni objevovat