7.

132 13 0
                                    

Adéla myslela, že sa na mieste pozvracia. Jej angličtina začala byť mizerná v momente, keď začula, akú úroveň dosahujú jej spoločníci. Po treťom poháriku Jacka Danielsa sa však mimoriadne zlepšila a uznala za vhodné rozprávať ďalej. Čo však neuznávala za vhodné v triezvom a ani v aktuálnom stave bola Juliova ruka na jej zadku vo vypasovaných čiernych džínsoch. Začínala sa cítiť nekomfortne a rada by sa vrátila do svojej studenej internátnej izby, kde by si pokecala s Romčou, či Mišou.

„Kaja, neposunieme sa ďalej?" opýtala sa obozretne a Juan ju upozornil, že by sa mali všetci baviť v jednom jazyku, na čo ho Abbigail podpichla, že by mali skúsiť nejaký, ktorému nerozmuenie nikto, nech je sranda.

„Hej, aj ja si myslím." prisvedčila jej o čosi opitejšia kamarátka s chichotom a pokúsila sa po anglicky rozlúčiť s novými priateľmi. Nakoniec len mávla rukou symbolicky všetkým cmukla pri líci a ťahala Adélu preč.

„Hľadaj Tomiho." poradila jej. Ešte stále ju držala za ruku a tak jej neumožnila hľadať inde ako pri sebe.

Tomáš a Dávid postávali medzi dverami do spoločenskej miestnosti a trkotali s Máriom.
Teda...Mário mlel ako o život a jeho priatelia naňho len udivene pozerali.
Obsah jeho monológu bol absolútne irelevantný ak vezmú do úvahu zistenie, koľko promile mal práve v krvi. Toto číslo bolo totiž rovné nule, čo oboch prekvapilo.

„Totálne šialená, hovorím!" Mário nedočkavo vykresľoval svoj novonájdený objekt. V ruke pritom zvieral pohárik vodky z ktorého si celý večer ani len neodchlipol.
Dievčina, ktorá mu prišla najdivnejšia a absolútne mimo neho, taká, čo by ju na základnej s radosťou šikanoval, ho totiž zaujala natoľko, že aby ju dokázal počúvať, musel ostať triezvy. Gréta s krátkym oranžovým mikádom a príšerne špinavými lenonkami, odetá v monštróznom chlpatom fialovom kardigáde bola presne tou pravou, ktorú mal osloviť- aspoň sa mu tak zdalo podľa Dávidovej nevinnej provokácie. Na počudovanie však bola akási...človek ju nemohol len tak poslať do čerta a označiť za cvoka, aj keď by sa veľmi snažil. Tomáš mu vyšklbok pohárik z ruky, najmä, keď videl svoju približujúcu sa divokú sestrenicu. Hlúpo jej sľúbil, že sa opije, nepripomínajúc jej, že ak to fakt urobí, tak ich nemá kto odviezť domov.

Občas skrátka neuvažovala, ako všetky dievčatá.

Chcel sa teda aspoň tváriť, že spĺňa jej požiadavky- ona totiž dlhotrvajúce vzťahy a večery pri seriáloch neschvalovala ani zďaleka tak ako on.

„Bože!" zašomral si Dávid popod nos a hľadal dieru v podlahe, do ktorej by sa ukryl.

„Hej, čaute chlapci!" Kajin hlas bol sladký a ťahavý. Na chalana po pravom boku svojho bratranca si matne spomínala z nejakej spoločnej dobrovoľnej prednášky, no ten druhý fešák jej bol celkom neznámy a dúfala, že jej spločensky drevený príbuzný ich predstaví, no nestalo sa.

„Tomáš, potrebujeme hodiť domov." zatiahla ako maximálna primadona, akoby bol chudák chlapec sotva jej šofér.
Dávidovi nebola nikdy ktovieako sympatická a Mário si ju ani len nevšimol. Všimol si jej dlhé chudé nohy a čierne mihalnice, no hlavou bol kdesi pri Gréte, ktorá ho aspoň na chvíľku dokázala fascinovať tak, až prestal byť pervezným.
Tomášov pohľad stvrdol a rýchlo do seba prevrátil obsah pohárika.

„Nemôžem, pil som." povedal bezcitne a v momente si začal nadávať do idiotov, pretože sa odrazu sám nemal ako dostať na internát.

„Ale Dávid vás tam hodí." povedal stále pozerajúc na svoju sesternicu. Ach, ako mu len liezla na nervy!

Spomenutý chlapec sa takmer mykol, no nasadil svoju kreténsku masku a sebavedome švihol obočím. Hneď v momente si to zakázal, pretože toto správanie sa mu už u Adélky raz nevyplatilo. Brunetka naňho hypnoticky pozrela a hneď jej doplo kto to je. Je to ten chalan, čo chel ísť hneď na vec a ona ho detinsky odbila- ach ako sa len za to cíti príšerne trápne. Nechcela s ním ísť sama v aute.

RomantikWhere stories live. Discover now