Το αγόρι με τα Ray Ban

6.7K 571 50
                                    

Το πρωινό φως μπήκε στο δωμάτιο μέσα από τις κουρτίνες ακριβώς την στιγμή που χτύπησε το ξυπνητήρι του κινητού μου.

Τα μάτια μου άνοιξαν διστακτικά αντικρίζοντας το πανέμορφο δωμάτιο που είχε ετοιμάσει ο πατέρας μου για εμένα. Κοιμόμουν σε ένα μαλακό διπλό κρεβάτι, σκεπασμένη από ένα απαλό ροζ στρώμα. Οι τοίχοι ήταν σε χρώμα γκρι και σάπιο μήλο. Τα κομοδίνα ήταν από ξύλο και το κρεβάτι το ίδιο. Τα χαλιά που διακόσμιζαν το πάτωμα ήταν λευκά όπως και οι κουρτίνες, ενώ τον απέναντι τοίχο τον διακόσμιζαν κάδρα με φωτογραφίες της οικογένειας μου και με τους φίλους μου. Χαμογελούσα μόνο που τις κοιτούσα. Στο κέντρο βρισκόταν μία φωτογραφία με την Ρεβέκκα και τον Λούκας που είχαμε τραβήξει την ημέρα της αποφοίτησης. Ήταν η μόνη φωτογραφία με λευκό κάδρο, ενώ των υπολοίπων ήταν με μαύρο.

Σηκώθηκα από το κρεβάτι κοιτάζοντας πως η ώρα ήταν ήδη οκτώ και δέκα. Σε πενήντα λεπτά έπρεπε να είμαι έτοιμη να φύγω με την Έλεν. Άνοιξα το φως στο μπάνιο και μπήκα στο ντουζ ρίχνοντας ζεστό νερό πάνω μου. Ένιωσα την ανακούφιση να με κατακλύει καθώς έτριβε το σώμα μου με το φούξια σφουγγάρι που βρήκα δίπλα στα αφρόλουτρα.

Αφού τελείωσα με το μπάνιο κάλυψα το σώμα μου με μία κατάλευκη πετσέτα και στέγνωσα τα μαλλιά μου βιαστική. Έπλυνα τα δόντια μου και έφυγα στο δωμάτιο για να ανοίξω την βαλίτσα και να βγάλω τα ρούχα που θα φορούσα.
Μέσα βρήκα ένα σημείωμα που έλεγε:
Πήγαινε στο δίπλα δωμάτιο. Θα σου αρέσει.
Βγήκα πάλι από την κρεβατοκάμαρα και πήγα έξω από την κλειστή πόρτα που βρισκόταν ακριβώς δίπλα.
Διστακτικά άνοιξα την πόρτα και τα φώτα του δωματίου άνοιξαν αυτόματα.

Μέσα υπήρχαν ρούχα κρεμασμένα στους τοίχους και παπούτσια κάτω από αυτά ταξινομημένα το ένα δίπλα στο άλλο. Γούρλωσα τα μάτια μου αντικρίζοντας το δωμάτιο ντουλάπα που είχα μπροστά μου.
Δεν είχα χρόνο όμως να αναλύσω τα ρούχα που είχε μέσα. Σε είκοσι λεπτά έπρεπε να είμαι έτοιμη. Διάλεξα ένα μπλε τζιν, μαύρες ψηλές μπότες μέχρι το γόνατο και ένα ανοιχτόχρωμο μπλε-μαύρο καρό πουκάμισο. Φόρεσα ένα κολιέ με λεπτή αλυσίδα στο οποίο κρεμόταν ένα μισοφέγγαρο.
Πήγα στο μπάνιο πάλι πέρνοντας τα καλλυντικά μου παραμάσχαλα. Τα άφησα πάνω στον νιπτήρα και έβγαλα τα προϊόντα που χρειαζόμουν. Έβαλα σκιά, μάσκαρα έφτιαξα το eyeliner ώστε να είναι μία λεπτή διακριτική γραμμή. Πέρασα μία απαλή ροζ απόχρωση στα χείλη μου και αφού χτένισα λίγο τα μαλλιά μου για να πάρουν το σχήμα που ήθελα και κατέβηκα την στριφογυριστή σκάλα με γρήγορα βήματα.

Μαθήματα ΑυτοσυγκράτησηςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα