Το ρετιρέ

6.4K 550 35
                                    

Βρισκόμασταν μέσα στο αμάξι. Ο σοφέρ του πατέρα μου είχε έρθει να μας πάρει από το αεροδρόμιο, ενημερώνοντας τον για τις δράσεις της γυναίκας του η οποία είχε γυρίσει κάποιες ώρες πριν από εμάς.

Ο σοφέρ του φαινόταν πολύ σοβαρός και τυπικός. Πρέπει να ήταν γύρω στα σαράντα-πέντε και είχε αρχίσει να γκριζάρει. Φορούσε μαύρο κουστούμι και μπλε γραβάτα.
Το αμάξι ήταν ένα μεγάλο μαύρο τζιπ με δερμάτινες θέσεις και φιμέ τζάμια.
Ο πατέρας μου τον σύστησε ως "κύριο Ζέλινγκ". Μου είχε χαμογελάσει ψυχρά και γύρισε την πλάτη του ρομποτικά μπαίνοντας στο αμάξι με τις ίδιες απότομες μηχανικές κινήσεις.

Περνούσαμε από τους κεντρικούς δρόμους στην Νέα Υόρκη. Ο πατέρας μου ήταν επι το πλήστον σιωπηλός κατα τη διάρκεια της διαδρομής. Το τζιπ σταμάτησε έξω από μία καφετέρια.

Ο πατέρας μου βγήκε κάνοντας μου νόημα να μείνω μέσα. Περιμένα με με τον κύριο Ζέλινγκ για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να γυρίσει ο πατέρας μου με ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη.

"Μπαμπά θα πάμε σπίτι;" τον ρώτησα νιώθοντας την ανάγκη να ξαπλώσω σε ένα απαλό κρεβάτι.

"Περίμενε λίγο ακόμα." μου απάντησε ενθαρρυντικά.

Το αμάξι ξεκίνησε πάλι. Ο πατέρας μου είπε μία διεύθυνση στον κύριο Ζέλιγνκ και εκείνης γνέφοντας θετικά πήρε την ανάλογη κατεύθυνση.

Φτάσαμε έξω από έναν ουρανοξύστη και ο κύριος Ζέλινγκ πάρκαρε έξω από το κτήριο και ο πατέρας μου βγήκε έξω κάνοντας μου νόημα να τον ακολουθήσω αυτή τη φορά.

Έτσι και έκανα. Βγήκα έξω νιώθοντας ένα ψυχρό αεράκι να δροσίζει το πρόσωπο μου. Κοίταξα την κορυφή του ουρανοξύστη. Πρέπει να ήταν τουλάχιστον 50 όροφοι ψηλά.

Ο ουρανός ήταν γκρίζος πιθανότατα θα έβρεχε πιο μετά.

Μπήκαμε μέσα στο κτήριο και κατευθυνθήκαμε στο ασανσέρ. Οι τοίχοι της εισόδου ήταν φτιαγμένοι από τζάμι και μπορούσες να δεις τον δρόμο και τους περαστικούς.

"Θα έρθεις;" με ρώτησε ο πατέρας μου όταν το ασανσέρ έφτασε στο ισόγειο.

Μπήκαμε στο ασανσέρ το οποίο ξεκίνησε να κινείται προς τα πάνω. Το φως στα κουμπιά των ορόφων άναβε συνεχώς.
37...38...39...40 όροφοι.
Το ασανσέρ συνέχιζε να ανεβαίνει.
48...49...50 όροφοι.
Η πόρτα άνοιξε αποκαλύπτοντας έναν μικρό διάδρομο που οδηγούσε σε μία μεταλλική πόρτα.

Μαθήματα ΑυτοσυγκράτησηςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα