Tanıtım

2.5K 73 13
                                    

Mart 2017✍

       *Ruh Eşim*

Merhaba ben Meltem
Anne babası ve tüm dedikoducu teyzelerle birlikte küçük bir kasabada yaşayan evlilik yaşı çoktan gelmiş (annesine göre geçmekte olan) Meltem.

Biliyorum biraz tuhaf ama yıldızların birleştirme gücü olduğuna inanıyorum.

Nasıl mı?

Düşünsenize dünyanın farklı noktasındaki birbirlerini tanımayan iki insan başlarını kaldırıp gökyüzüne baktıklarında aynı yıldızın altında buluşurlar. Aynı yıldızın altında farklı hayaller kurarlar.

Bir efsaneye göre insanlar çok eskiden sırtlarından birbirlerine yapışık yaşarlarmış. Ama tanrı Zeus onlara bir hatalarından dolayı çok kızmış. Ceza olarak bu insanları ikiye ayıran Zeus aynı zamanda  onların ruhlarını da ikiye bölmüş. Artık her insandan iki tane varmış.

Birbirinin eşi olmayan ama birbirinin eşi olan parçalar dünyanın her tarafına dağılmış.

Zeus insanları, yaşamları boyunca ruh eşlerini aramaları için cezalandırmış.

Derler ki o gün bu gündür yarım kalan parçalar tamamlanmak için diğer yarılarını ararlar.

Biliyorum ki benim de bir ruh eşim var ve şu an dünyanın herhangi bir yerinde olabilir.

Belki de oda benim gibi yıldızları izliyordur. Peki neden bu yaşıma kadar karşıma çıkmadı. Yoksa tüm kasaba halkının düşündüğü gibi benim kalbimde yer alacak birisi, ruh eşim yok mu bu dünyada?

Gerçi benim için pek sorun yok. Ben ablamın yaptığı gibi mutluluğu evlilikte arayacak bir kız değilim. Ama insanların benim hakkımda ki düşünceleri, cümleleri  gerçekten sinir bozucu olmaya başladı.

Başta annem olmak üzere tüm kasaba halkı benim evlenmem için seferber olmuş durumda. Neredeyse her gün başka bir damat adayıyla kahve içmekten bıktım artık.

Olmuyorsa olmuyordur! Zorlamanın ne önemi var ki!
Neden sürekli aynı konu konuşuluyor? Evlilik evlilik evlilik....

* * *

Bu güne kadar hep kaybetme korkusu ile yaşadım. Ailemi, hayatımı, adımı, aklımı.... Ama bugün sevdiğimi kaybetme korkusu ile karşı karşıyayım. Bu korku tarifsiz bir acıya dönüştü ruhumda.

.... Birinin vücudu acılarla kıvrılır diğerinin ruhu.....

RUH EŞİMWhere stories live. Discover now