KIRIK DÖKÜK

179 5 1
                                    

DENİZ
Enginle aramız son zamanlarda iyi değildi.Yalnızlığıma , acıma o kat ve katını ekliyordu.Nisan evden kaçtıktan sonra ben de Ada 'da neşemizi kaybetmiştik.O benim ilk göz ağrımdı.Kızımdı ,canımdı.O attığım tokatı ellerim kırılsaydı da atmasaydım.Ardından işittiğim sözleri hiç duymamış olsaydım.
Bugünde yoktu.Polis hala arayış içerisindeydi fakat öğrenebildiğimiz tek şey İstanbul'a gitmiş olmasıydı.Ya da kaçırılmıştı.Aklımı kaybetmek üzereydim.Ya ona bir şey yaptılarsa kendimi nasıl affedecektim.İmkanımız oldukça fazlaydı nasıl olur da kimsenin elinden birşey gelmezdi? Bir genç kızın hayatı söz konusuydu.Benim kızımın.Gözüme gelen yaşları geri ittiremedim artık dayanamıyordum.İki ay tam iki ay olmuştu.
_ Deniz Hanım ,Komiser Ali Bey geldi efendim aşağıda sizi bekliyor.
Nisan ' ın odasındaydım.Gerçi artık burada Ada'yla beraber uyuyordum.Ada bugün halasındaydı.O da olmasa ölmek istemek hiç yabancı değildi bana şu sıralar.
_ En sevdiği ayıcığını da bırakmış giderken görüyor musun?
Hizmetli bana acıyarak bakıyordu.
Yanıma geldi koluma girdi ve benimle o da ağladı.
_ Deniz hanım, o çok güçlü bir kız .İyi olmasını düşünün her şey düzelecek.Ne olur sizi böyle gördükçe içim acıyor.
İkimizde ağlamaya başladık.Evlat bu nasıl dayanacaktım ki! Kokusunu, sesini , beni eskisi gibi sevmese de gülüşünü o kadar özlemiştim ki.
Engin'in ise bana bu dönemde destek olmasını beklerken sırt çevirmesi, Ada' nın her gece ablasını sayıklaması hayatı daha acı artık daha çekilmez hale getirmişti .
_ İyi olmamı benden beklemeyin! Çünkü değilim!
***************
ENGİN
İşten eve geldiğimde Komiser Ali yine gelmiş ve Deniz le konuşuyordu.Artık yorulmuştum ve tüm bunlar canımı sıkmaya başlamıştı.Bu zamana kadar zaten Nisan'a yeterince sabır ve iyi niyet göstermiştim.O bunu hiç hak etmiyormuş meğer.İstifimi bozmadan merdivenleri çıkmaya başladım.Bugün işler cok yoğundu ve ben çok yorgundum ne Komiseri ne de Denizi çekebilecek halim yoktu.
_ Engin polisler geldi buraya gelir misin! Beni fark eden eşimdi.
Sesindeki emir ve kinaye Denize küçümseyen bakışlar atmama neden oldu.Aynı şeyleri dinlemekten sıkılmıştım ben.Ayaklarım geri gitti ve iki çift lafımı lafta Komiser olacak Ali'ye yönelttim.
_ Sen nasıl komisersin?
_ Engin Bey kendinize gelin.
Araya canım eşim Deniz girdi.
_ Engin haddini bil.O bizim için Nisan için burada .
Sinirlerim yine hücum etti.
_ Bana martaval okumayı kes Komiser.İki ay oldu tam iki ay.Sana ben nasıl güveneyim. On sekiz yaşında evden kaçan bir kızı bulamayan daha siz nasıl insanları koruyabiliyorsunuz?!Sorumluluklarınız bu mu sizin? Vijdanınız nasıl ha?söylesin sayın Komiser Ali?
Bağırdığımın farkına varsam da bunu doğal karşılıyordum çünkü bende dolmuştum .
_ Engin Bey.İki aydır Nisan hanımına arıyor ve bunun için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz fakat hicbir iz yok ne kamera kayıtı ne de verilen ilanlara haberlere yanıt.Ama aramalarımız hala devam ediyor.Lütfen sakin olun.
Ona burun kıvırdım salak mıydı bu herif?
Deniz ayağa kalkmış ve bana öfkeyle bakıyordu.
_ Sen nasıl acımasızsın be adam?! Benim kızıma bir şey olur diye hiç mi endişe etmiyorsun sen se-n nasıl birine dönüştün?!
Ağlamaya başlamıştı yine.Ben bıkmıştım artık çünkü onlara her imkanı sundum.Ne isterlerse fazlasıyla karşıladım şimdi kötü ben mi oluyordum.Onu da komiseri de görmek istemedim ve evden çıktım.Bu gece de içecektim gerekirse her gece...

DÜĞÜMWhere stories live. Discover now