40. Dylan

497 41 1
                                    

40. Dylan

" Wil je het ook zien? " Mijn handen hadden de echo vast. Sofia zat tegenover me aan de eettafel. Haar handen sloten de laptop, die voor haar stond. Haar ogen zeiden genoeg. Nee, ze wou niet kijken. Ze wou niet zien wat ons leven zou veranderen. Ze wou niet dat het waarheid wordt. Toch nam ze het stukje papier aan. Met trillende hand.

Ze trok het dichter naar zich toe en bekeek het kort, voor ze het terug aan mij gaf. Ik zuchtte kort en reikte naar haar hand. " Ik weet dat je hier niet blij mee bent. Jij blijft mijn mate, Sofia. Daar komt Melissa en de baby zeker niet tussen. " Ze reageerde niet meteen. In de plaats daarvan keek ze naar onze handen. Ze had ook al niet goed gereageerd toen ze zag dat Melissa hier ging blijven slapen.

" Ik ben gewoon bang " mompelde ze. Ik stond bijna meteen recht en ging naast haar zitten. " Ik ben bang dat je terug voor Melissa gaat kiezen. Een kind opvoeden tussen twee roedels is bijna onmogelijk. Als je ooit moet kiezen, wat doe je dan? " Ze richtte haar hoofd naar me op. Sofia was iemand die haar eigen gevoelens vaak voor zichzelf hield. Ze was ook bijna nooit emotioneel en huilde bijna nooit. Nu zag ik toch een kleine traan in haar ooghoek. Als ze zich zo al voelde, dan zat het haar hoog.

" Dan kies ik voor jou. 100% zeker. Ik kies niet voor jou omdat je mijn mate bent. Ik kies voor je omdat ik van je hou. En dat ga ik blijven doen, ook als de baby geboren wordt. " Ik legde mijn hand tegen haar wang en aaide erover met mijn duim.

" Echt? " vroeg ze zacht. Ze geloofde me duidelijk niet. " Echt. Ik zal altijd voor jou kiezen. Ongeacht de situatie. " Ze glimlachte kleintjes. Duidelijk tevreden met wat ik gezegd had. Ze leunde voorzichtig naar voor en drukte kort haar lippen op die van mij. " Ik zie jou ook graag " fluisterde ze. Mijn hart maakte meteen een sprongetje. We zouden deze situatie samen doorstaan. Daar was ik nu wel van overtuigd.


A/N: Om te vieren dat het verhaal 8k views heeft :D

Ik heb dit verhaal helemaal afgeschreven, dus er komen nog 5 hoofdstukken ( tot 45. ) en een epiloog :) 

Ik ben van plan om tussen de 2 en 3 dagen te wachten met het plaatsen van een volgend hoofdstuk :)

Vote/Comment/Follow

Double MateWhere stories live. Discover now