Capitolul 38

8.8K 659 173
                                    

Abia puteam sa imi mai tin ochii deschisi si tremuram din toate incheieturile. Aveam mainile legate la baza spatelui si stateam in genunchi, in cabina de dus din baia lui Mathias, uda pana la os. De fiecare data cand nu ii convenea cum raspund, deschidea apa la cea mai rece temperatura. 

  - Te-ai racorit? 

Mi-am ridicat privirea si l-am vazut cum intra in baie, muscand cu pofta dintr-un hamburger. Cand a fost ultima oara cand am mancat in universul asta? 

  - Oh, scuza-ma. Ti-e foame? 

Am realizat ca ma holbam la mancarea din mana lui asa ca mi-am intors privirea imediat, dezgustata. 

  - Sa incercam din nou frumusete. De unde stii atat de multe detalii despre mine, si ce urmaresti?

  - La care sa raspund prima? intreb ironica la randul meu.

Matt a ridicat din sprancene scurt in acelasi timp cu umerii si s-a apropiat din nou sa porneasca apa. Am asteptat sa fie la un pas de mine, apoi l-am lovit in genunchi cu putere, dezechilibrandu-l si scapand mancarea pe jos. 

  - Bun, acum chiar te omor, spune nervos si se ridica cu un pumn exact in obrazul meu, pe care nu l-am vazut venind.

Mi-am scuturat capul usor incercand sa inlatur ameteala ce punea stapanire tot mai mult pe mine, apoi am scuipat gustul de fier ce se adunase in gura mea. 

  - Asta-i tot ce poti? intreb tusind slab.

  - Bai copile, tu ai probleme cu capul? 

  - Da. Sunt nebuna dupa tine. 

Expresia lui a ramas neutra apoi s-a apropiat din nou cu viteza. Credeam ca voi primi inca una, dar in schimb m-a inconjurat cu bratele pana a ajuns la mainile mele, si m-a dezlegat. 

  - Iesi afara. Daca te mai apropii o singura data de mine-

Usa a sarit de perete si doi gardieni au intrat, impreuna cu unchiul meu. A zambit slab si amar cand a vazut cum arat, apoi ochii i s-au intunecat total cand a ajuns cu privirea pe brunet. 

  - Afara cu el! 

Gardienii l-au prins de maini aproape ridicandu-l de la sol. Am inchis ochii si am expirat nervoasa, apoi am actionat desi nici un procent din mine nu ar fi vrut sa faca asta.

  - Nu! El .. el nu e vinovat. El doar .. m-a salvat. Nu stiu cum am ajuns aici. 

Mathias s-a incruntat confuz si a ramas cu buzele usor departate, in timp ce Chris ma privea acum mijit. 

  - Si de ce fix in camera lui?

  - Am sa-ti raspund cand am sa imi dau seama cine a facut asta. 

  - Raza de soare .. daca asta face parte din recucerirea bestiei, sa stii ca nu merita. Arati groaznic. Si daca aflu ca m-ai mintit, o sa ma supar. Rau. 

  - Nu te mint, jur. M-a salvat. 

  - Foarte bine atunci. Sa treci pe la infirmerie, ai un obraz mai purpuriu ca altul. 

Am dat din cap afirmativ. Matt a fost eliberat iar unchiul meu a iesit pe unde a venit impreuna cu politistii lui. Am asteptat cu un zambet timid pe fata, dar reactia brunetului m-a plesnit din plin.

  - Iesi afara, proasto! Uite cum ma baga pe mine niste .. bolnave mintal in probleme, spune nervos si ma impinge de brat pana la usa. 

  - Ce trebuie sa fac sa ma observi? 

  - Nimic. Nu as fi cu tine nici acum, nici niciodata in lumea asta, si probabil nici in altele, la naiba sa te ia.

Mi-a trantit usa in nas si am ramas in loc vreo cateva secunde pana sa ma pun in miscare. Cum am ajuns in camera mea m-am bagat sub dus si am ramas acolo pierzand notiunea timpului. Ochii ma usturau de la atata plans si oboseala. M-am privit in oglinda si am oftat cand mi-am vazut chipul. Mi-am pus o compresa pe obrazul cu vanataia si mi-am dezinfectat buza sparta, apoi mi-am lipit un plasture pe frunte unde aveam o zgarietura micuta. 

Scoala de corectie[vol.III]Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon