Φριχτές στιγμές

217 25 24
                                    

Όταν άρχισα να συνέρχομαι το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν πως θα γλίτωνα από τα χέρια του στρατηγού Τζέιμς. Σκόπευε να μου κάνει μεγάλο κακό. Το διαισθανόμουν και δυστυχώς ποτέ δεν έκανα λάθος όταν επρόκειτο για προαισθήματα.

«Καλά ξυπνητούρια» άκουσα κάποιον να λέει κοροϊδευτικά. Ήταν εκείνος. Μόλις μπόρεσα να βρω εντελώς τον αυτοέλεγχο μου, πρόσεξα ότι βρισκόμουν κλεισμένη σε ένα κελί. Απέναντι μου, έξω από τα κάγκελα βρισκόταν ο στρατηγός. Μόνο το κοίταγμα του με έκανε να ανατριχιάσω ολόκληρη.

«Γεια σου Καρλίνα» μου είπε στον ίδιο ειρωνικό τόνο. Εγώ καθόμουν σιωπηλή και προσπαθούσα να καταλάβω για ποιο λόγο ο Γουίλιαμ να με πρόδωσε. Τότε η πόρτα του χώρου που βρισκόμασταν άνοιξε και μπήκαν ο Γουίλιαμ και η αδερφή του η οποία έκλαιγε.

«Καρλίνα» μου είπε η Κριστίν

«Πώς το κάνατε αυτό; Νόμιζα ότι ήσασταν διαφορετικοί, ότι ήσασταν με το μέρος μας» τους φώναξα αγανακτισμένη.

«Λυπόμαστε ειλικρινά. Ποτέ δεν ήθελα να σε παραδώσω στον στρατηγό.» είπε ο Γουίλιαμ και του έριξε ένα βλοσυρό βλέμμα.

Εκείνος χαμογέλασε χαιρέκακα.

«Τότε, γιατί το έκανες;» τον ρώτησα

«Με απήγαγε. Απείλησε τον αδερφό μου πως αν δεν σε έφερνε σε εκείνον θα μου έκανε κακ.» είπε η Κριστίν.

Άρχισα να καταλαβαίνω. Ήξερα πολύ καλά ότι ο Γουίλιαμ λάτρευε την μικρή του αδερφή. Θα έκανε τα πάντα για την ασφάλεια της, ακόμα και αν αυτό σήμαινε ότι θα με κατέστρεφε χωρίς δεύτερη σκέψη. Πάντως φαινόταν λυπημένος για την πράξη του, αλλά αυτό δε θα άλλαζε κάτι.

Κοίταξα τον Τζέιμς.

«Είσαι άθλιος τελικά» είπα έντονα.

Δεν σκέφτηκα καν να του μιλήσω στον πληθυντικό. Δεν άξιζε να δείχνω ίχνος σεβασμού σε έναν τέτοιον άνθρωπο.

«Άθλιος; Μα, δεν έκανα τίποτα άθλιο ακόμα» είπε έχοντας ένα ειρωνικό χαμόγελο το οποίο αποδείκνυε όλη τη κακία που έκρυβε μέσα του.

«Τι θα της κάνετε;» τον ρώτησε ο Γουίλιαμ

«Αυτό είναι δική μου δουλειά στρατιώτη» του είπε σοβαρά «Λοιπόν, όπως είπαμε τώρα. Θα εγκαταλείψετε άμεσα την πόλη και δεν θα πείτε σε κανέναν ότι την κρατώ, αλλιώς θα έχετε χειρότερη μοίρα από αυτήν» τους είπε.

Ακούγοντας τα λόγια του ζαλίστηκα από την ταραχή μου. Τι είχε σκοπό να μου κάνει; Είδα την Κριστίν να έρχεται προς το μέρος μου και εγώ πλησίασα προς τα κάγκελα. Μου έπιασε το χέρι.

ΟρφιανοίWhere stories live. Discover now