31. BÖLÜM

499 21 4
                                    


İYİ OKUMALAR

■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■

CAN ÖZER

Ilgın'a doğru gelen arabayı görüp bir şey yapmak istemiştim. Ama hiç birşey yapamamıştım. Masadan kalktığı on dakika boyunca ne olmuştu ki? Neden ağlamıştı? Bilmiyordum ama bilmeyi istiyordum. Masaya ilk oturduğumuzda karşı masada Mine'yi görmüştüm. Ilgın'ın bu hale gelmesine neden olan o muydu? Mine'yi gördüğümde sorun çıkmasın diye bir şey yapmamıştım. Ama o bizi yine mahvetmişti. Eskiden olsa Mine'yi görür görmez yanına giderdim.Çünkü onu sevdiğimi sanırdım. Ama ondan vazgeçmiştim. Benim papatyam  varken o na gerek yoktu ki. Bir zamanlar Mine ile mutlu bir hayat yaşamak isterken şimdi papatyamın iyileşmesini istiyordum. Ben bunları düşünürken Ilgın'ı ameliyata almışlardı. Ama ben onun elini tutamamıştım. Cebimden telefonumu çıkardım ve  numarayı tuşladım. Telefon açıldığında ise karşıdaki tarafın konuşmasına fırsat vermeden konuya girdim.

"Mine Solan 'ı bul ve evinde bir kaç gün misafir et. Bir yere gitmesine asla izin verme lütfen."

Der demez telefonu çıkardım. Ve Mayıs'a mesaj attım. Her ne kadar ablası hakkında bunları duymak onu üzebilirdi ama başka birine söyleyemezdim.

"Yemekten sonra şöfòr kapıya gelip sizi alacak. Eğer evdekiler bizi sorarlarsa gerçeği söyleyebilirsin. Ama Öykü duymasın."

Daha sonra telefonu  cebime koydum ve beklemeye başladım. Ne kadar zaman olmuştu o mavi gözlerini göremeyeli? Peki ya ne kadar zaman olmuştu o papatya kokusunu alamayalı? Ilgın orda acı çekerken  benim burda oturmak zorunda olmam çok zordu. O ameliyathaneden korkardı. Çünkü anne ve babasına araba çarptıktan sonra ameliyathanede ölmüşlerdi. Sonunda çıkan doktoru görünce hızlı bir şekikde yanına gittim.

"Ilgınım'ın durumu nasıl? Papatyamın durumu nasıl? Bir şeyler söyleyin. Onun hakkında bir şeyler söyleyin." Dedim yüksek sesle. Doktor hemen karşılık verdi.

"Ilgın hanımı yoğun bakıma almak zorundayız. Yere biraz şiddetle düşmüş ve bu iç kanamaya neden olabilir. Şuan durumu biraz iyi ama önümüzdeki 24 saat kritik. "

Sıkıntıyla bir nefes aldım.

"Onu görebilir miyim?" Diye sordum.

"Evet ama fazla yormayın lütfen. Geçmiş olsun."  Diyen doktor hemen  yanımdan ayrıldı.

Daha sonra odadan sedyenin üstünde çıkan Ilgın'ı gördüm ve yanına koştum. Yüzü solmuştu. Ve güzel mavi gözleri kapalıydı. Hiç konuşmadan sadece baktım.

Daha sonra hemşireye yanına gitmek istediğimi söyledim. Bir odaya gitmemi ve ordaki kıyafetleri giymem gerekiyordu. Tarif edilen odayı hemen buldum. O kıyafetleri giydim ve papatyamın yanına geldim. Kenarda bulduğum sandalyeyi yaklaştırdım ve oturdum. Elini tutup konuşmaya başladım.

"Bizi bırakıp gitmezsin değil mi papatyam? Şuan burda değilde evimizde olmak varken burda  olmak istemezdim. Neden burdayız? Ne oldu sana? Eğer Mine ile karşılaştıysan onu takma olur mu? O her zaman boş konuşur.  Ben seni seviyorum papatyam. Bırakma bizi lütfen." Dedim ve yaklaşıp alnından öptüm. Daha sonra son bir defa daha baktım ve bulunduğum yerden çıktım.

Eğer düşündüğüm kişi yüzünden papatyam bu haldeyse bunun hesabını sormam gerekirdi.

Biliyorum kısa bir bölümdü ama ne yazmam gerektiğini bilemedim. Umarım hoşunuza gider. Oy ve yorumlarınızı bekliyorum. Sizleri seviyorum papatyalarım.

🎉 Tercih Meselesi #Wattys2016GİZLİCEVHERLERKazananı |TAMAMLANDI| hikayesini okumayı bitirdin 🎉
Tercih Meselesi #Wattys2016GİZLİCEVHERLERKazananı |TAMAMLANDI|Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin