29. BÖLÜM

300 17 1
                                    

İYİ OKUMALAR

ILGIN LİNDA ÖZER

Gökte ararken yerde bulmak deyimi şuan tam anlamıyla beni anlatıyordu. Neden mi? Çünkü nerde olduğunu ve beni görünce ne yapacağını merak ettiğim sevgili üvey ablam Can'ın ailesinin komşusuydu. Kahvaltı yaptıktan sonra plaja giderken karşılaşmıştık. Daha sonra bir kafeye gidip detaylı bir şekilde konuşunca kendisinin gerçekten de üvey ablam olduğunu anlamıştım. Hatta bir ara kimliğine bile baksam da sonuç olarak üvey ablamı bulmuştum. Her ne kadar ona tam alışmasam da ablamdı sonuçta. Hemde yıllarca olmasını hayal ettiğim ablam.

"Tanıştığımıza memnun oldum Mayıscım. Bir hafta sonra beraber İstanbul'a gidiyoruz haberin olsun." Diyerek soğukça bir yanıt verdim. Samimi ve tatlı bir kızdı ama henüz alışamamıştım

"Tamam siz gidin. Ben burda kalmak istiyorum."  Demesine karşılık hafifce kaşlarımı çattım.

Annem ve babam beni sana emanet ettiler. Gelmek zorundasın. Üzgünüm. Ben sana gitmeden bir gün önce haber veririm. Ayrıca istediğin zaman yanımıza gelebilirsin. Can'ın anne ve babasıyla tanışırsın. Hoşcakal . "  Dedim ve masadan kalktım. Nedensizce gözlerim dolmuştu.

Hızlıca dolan gözlerimi sildim ve gülümsemeye çalıştım. Bu sırada Can yanıma gelmişti. Beraber denize geldiğimizde Can'ın ailesi de Öykü ile beraber gelmişlerdi. Hemen denize girdik ve biraz  yüzdük. Biraz daha yüzdükten sonra öğle yemeği saati geldiği için eve gitmeye karar verdik. Eve gidince hemen kaldığımız odaya gittim ve kıyafetlerimi aldım ve banyoya gittim. Banyoya gelince suyu ılık olarak ayarladım ve suyun dolmasını bekledim. Su dolunca suyu kapattım. Yanımda getirdiğim kıyafetlerimi bir kenara koyup bornozumu askıya astıktan sonra kıyafetlerimi çıkarttım ve suya girdim. Duş jelimle vucudumu yıkadıktan sonra bir kere de saçlarımı yıkadım ve durulandım. Bornozumu giyip kurulandıktan sonra cildime nemlendirici krem sürdüm. Yanımda getirdiğim buz mavisi şortumu ve beyaz t-shirtümü giydim. Saçlarımı tarayıp balık sırtı ördüm ve banyodan çıktım. Banyodan çıkınca Can'ın uyuduğunu farkettim ve uyandırmaya çalıştım. Sonunda uyandığında gülümseyerek konuşmaya başladım.

"Kalk elini yüzünü yıka Can. Birazdan yemek yiyeceğiz."

Can beni onaylayınca bende Öykü'nün odasına gittim. İçerden gelen sesler ile tedirgince odaya girdim. Odaya girince rahat bir nefes verdim. Mayıs ile çizgi film izleyen Öykü'nün yanına gittim ve ona sarıldıktan sonra konuşmaya başladım.

"Demek teyzenle tanıştın Öykücüm."  Dediğimde Öykü bana şaşkınlıkla baktı ve  heycanlı olduğunu belli eden bir tavırla konuşmaya başladı.

"Mayıs abla benim teyzem mi?"
Şeklinde gelen şaşkınlık dolu soruya gülümseyerek cevap verdim.

"Evet tatlım. Mayıs ablan benim kız kardeşim. Yani senin teyzen." Öykü verdiğim cevaba  sevinmişti. Mayıs Öykü'yü kucağına aldı ve yanağından öptü ve bıraktı. Ben konuşmaya devam ettim.

"Hadi kızlar öğle yemeği hazır."

Öykü ve Mayıs beni takip ediyorlardı. Ben onları aşağı indirdiğimde Can sofraya oturmuştu bile. Herkes sofraya oturduğunda yemeğe başladık.

■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■

Yemeğimizi bitirmiştik. Şimdi ise bahçede  oturuyorduk. Can yemekte akşam yemeğini dışarda yiyeceğimizi söylemiş ve Mayısı'da davet etmişti. Bizde gayet güzel bir teklif olduğuna karar verip verip kabul etmiştik. Ben biraz yorgun olduğumu söyleyerek yukarı çıkmıştım. Başım biraz ağrıdığı için uyumaya karar vermiştim.

Hepinize merhaba yeni bir bölümle karşınızdayım. Bölüm hakkında düşüncelerinizi bekliyorum.

Bu arada Can ve Ilgın ilk evlendiklerinde gerçek bir evlilik yapmışlardı ama birbirlerini sevmedikleri için sahte bir evlilikmiş gibi davranıyorlardı. Ama artık birbirlerini sevdikleri için evliliklerini gerçek bir şekilde yaşamaya karar verdiler. Bunun için bir daha evlenmelerine gerek kalmadı.

Aklıma gelmişken açıklıyım dedim.

Sizleri seviyorum.

İnstagram: papatya_prensesi_26

Tercih Meselesi #Wattys2016GİZLİCEVHERLERKazananı |TAMAMLANDI|Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin