Yaz Tatili -25-

328 20 0
                                    

İYİ OKUMALAR

ILGIN DUMAN ÖZER

Klasik bir okul sabahı düşüncesiyle sıkıntılı bir şekilde yataktan kalktım. Ama sonradan aklıma gelen yaz tatiline girmiş olduğumuz fikrini doğrulaması için beynime ayırdığım 3 salise dolunca tekrar yatağıma yattım. Bugün yaz tatilinin ilk günüydü. Henüz alışmama sebebimde buydu. Dün herkesle konuşmuş ve 2 gün sonra bir parti yapmaya karar vermiştik ve bugün parti için alışverişe çıkmamız gerekiyordu. Telefonumu aldım ve saate baktım. Saatin 10:30 olduğunu fark edince kızlara mesaj attım.

Ilgın: "Günaydın kızlar. Alışverişe ne zaman çıkıyoruz?"

Şeklinde gelen soruma hepsi aynı anda yarım saat sonra cevabını verdiler.

Ilgın: O zaman yarım saat sonra görüşürüz.

Hemen yataktan kalktım ve banyoya gidip elimi yüzümü yıkadım. Daha sonra dolabımdan toz pembe sıfır kollu bir gömlek, beyaz kot şort ve pembe renkli küçük kurdelesi olan babetlerimi aldım ve giydim. Daha sonra Öykü'nün yanına gittim. Çünkü partiye çocuklar da gelebiliyordu. Bende Öykü ve Can ile gideceğim için bugün Öykü ile beraber alışverişe gidecektik. Öykü'nün odasına gidip Öykü'ye benimkine benzer bir kombin yaptıktan sonra tekrar kendi odama geçtim ve saçlarımı balık sırtı ördüm. Biraz parfüm sıktım. Daha sonra toz pembe rujumu sürdüm ve küçük pembe çantama parfümümü,rujumu, kulaklığımı ve cüzdanımı koyduktan sonra telefonumu şortumun arka cebine sıkıştırdım. Öykü'nün yanına gittiğimde üstünü değiştirmiş olduğunu gördúm. Saçını güzelce tarayıp at kuyruğu yaptıktan sonra parfümünü sıktım ve arabanın anahtarını alıp çıktık.

Sonunda alışveriş merkezine vardığımızda kızları görüp hemen yanlarına gittik.

ALİS:"Sizde geldiğinuze göre yemek yemeye gidelim mi? Çok acıktım ben?"

Herkes onaylayınca bir kafeye girdik ve siparişimizi verdik. Siparişlerimizi beklerken parti hakkında konuşmaya başladık.

ILGIN:"Siz nasıl bir konsept yapmayı düşünüyorsunuz. Ben dün gece bir siteye baktım oranın mağazasından alabilirim. "

ALİSA:"Ben fazla klasik olmayan ama çokta abartılı olmayan bir kombin yapmayı düşünüyorum."

MİRA: " O zaman hepimiz bennzer bir kombin yapalım?"

DERİN: "Bence olur."

Mira'nın kararını herkes onayladığı için konseptimizi böyle yapmaya karar verdik. Yemeklerimizi bitirince hemen kalktık ve bahsettiğim mağazaya gittik.

------------ 3 SAAT SONRA --------------

ALİSA DERİN

Yaptığımız uzun süreli alışverişin sonunda yarınki balo için almayı planladığımız her şeyi almıştık. Daha sonra saçımızı yapmak için Linda'nın tanığı bir grupla anlaştık. Onlar öğlen 15:00 Linda'nın evine geleceklerdi. İstanbul'a geldiğimden beri sürekli gittiğim kafeyi görünce kızlara seslendim.
"Kızlar ben çok yoruldum. Şurda oturup bir şeyler içelim mi?"

Herkes onaylayınca kafeye girdik ve oturduk. Bir süre sonra gelen garsona sırayla siparişlerimizi verdikten sonra konuşmaya başladık. Bir yandan gelen içeceklerimizi içerken bir yandan da yarınki parti hakkında konuşuyorduk. İçeceklerimiz bitince hesabı ödeyip kafeden çıktık. Herkes yorgun olduğu için ayrıldık ve evlerimize gittik.

LİNDA ILGINÖZER

Kızlar ile ayrılıp eve geldikten sonra biraz evde oturmuş ve Can'dan gelen fikir ile sinemaya gitmeye karar vermiştik. Bunun için hemen odama çıktım ve üstümdeki pijama takımımı çıkarıp beyaz kot pantalon ve siyah kısa kollu bir t-shirt giydim. Sabah ördüğüm saçlarımı açtım ve sadece üst kısımları tarayarak at kuyruğu yaptım. Kot ceketimi giyip parfümümü sıktıktan sonra makyaj masamdaki telefonumu kot ceketimin iç cebine koydum. Dolabımın alt kısmından aldığım beyaz spor ayakkabılarımı giydikten sonra Öykü'nün yanına gittim. Beyaz ince bir kilotlu çorap giymişti. Üstüne ise siyah kot eteğini ve mavi düz t-shirt giymişti. Saçlarını at kuyruğu yaptıktan sonra siyah ceketini ve mavi spor ayakkıbılarını giydi. Daha sonra hemen aşağı indik ve Can'ın arabasına bindik. Alışveriş merkezine gelince arabadan indik ve bilet almaya gittik. Filmin başlayacağı yere gelince hemen içeri girdik ve koltuklarımıza oturduk.

Film gayet güzel geçmişti. Her ne kadar uzunluğundan dolayı uykum gelmiş olsa da izlediğim en başarılı komedi filmlerinden biriydi. Filmden çıktıktan sonra yemek yemeye karar vermiştik. Hamburger yemeye karar verdiğimiz için bir kafeyr gittik. Ben ve Can  her zamanki menüden alırken Öykü çocuk menüsü almaya karar vermişti. Tepsilerimizi aldık ve bir masaya oturduk.

"Film hakkında ne düşünüyorsunuz?" Diyerek konuşmayı başlattım.

"Şimdiye kadar izlediğim en başarılı filmlerden birisiydi." Diyerek Can konuşmayı devam ettirdi. Öykü ise bu konuda cevap vermemeyi seçerek yemeğine devam etti.

"Can hani benim sana bahsettiğim balo var ya. Ona geleceksin değil mi?"

"Evet tabikide geleceğim. Güzel eşimi ve güzel kızımı orada tek bırakamam."

"Tamam o zaman yarın biraz daha erken gel. Balo 20:00 da başlıyor. Geç kalmamalıyız."

"Merak etme geç kalmayız." Diyerek bebi onaylayan Can daha sanra şunu ekledi.

"Ne aldınız bilmiyorum ama umarım fazla açık değildir." Derken bizde yemeklerimizi bitirmiş ve ayağa kalkmıştık. Kolamı elime aldım ve Can'a cevap verdim.

"Merak etme. Aldığımîz şeyler fazla açık değil." Yanıtını verdikten sonra bitmiş kola kutusunu çöpe attım ve arabaya bindim. Başım ağrıdığı için kafamı cama yasladım ve yolu seyretmeye karar verdim. Daha sonra gelen tatlı uyku ile gözlerimi yumdum.

Biliyorum baya geciktim ama bildiğiniz gibi sınavlarım var. Ve tatilde olmamıza rağmen bir sürü ödevim. Diğer bòlüm silindi ve onu yazar yazmaz yayınlayacağım. Bu kadar beklettiğim için hepinizden çok özür dilerim papatyalarım. Bu bölüm benim fazla içime sinmedi. Umarım bu bölüm hoşunuza gitmiştir. Kendinize çok iyi bakın. Hoşcakalın....

Sizleri seviyorum.......

Tercih Meselesi #Wattys2016GİZLİCEVHERLERKazananı |TAMAMLANDI|Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin