Prolog: Monday

1K 50 13
                                    

Danas je ponedjeljak. Dan u tjednu koji na neki čudan način obožavam. Nije jer volim školu nego zato što znam da će tamo biti on.

Savršene crne oči, crna kosa koja je uvijek uredno zagelirana. Ispod majice mu se ocrtavaju mišići. Ima atletsko tijelo. Ima novac, može imati svaku djevojku koju poželi, najveća je 'faca' u školi, vikendima izlazi i tulumari, nije ga bilo briga za posljedice, htio je samo dobar provod. Opisan u dvije riječi - bad boy.

(...)

Iz ormara sam izvadila svijetlo plave poderane traperice, sive čarape, sivi duks na kojem je bila nacrtana duga i jednorog i pisalo je 'I'm the f***ing unicorn'. Kosu sam počešljala i svezala u uredan rep. Na brzinu sam utrpala knjige koje su mi bile potrebne danas.

Od šminke sam stavila eyeliner, maskaru, prozirno sjajilo za usne i malo pudera. Uzela sam torbu i spustila se do dnevnog boravka. Tamo je mama spremala doručak. "Dobro jutro draga. Jesi li se lijepo naspavala?" Upitala me brižno. "Jesam mama." Odgovorim. "Evo izvoliš." Pokazala je rukom na praznu barsku stolicu do mojega brata. Palačinke i čaj od mente, moje omiljeno.

Pojela sam i pogledala na sat u kutu kuhinje. 8:20. Taman na vrijeme. Zasigurno me Teo čeka pred vratima.
Otrčala sam u sobu po mobitel i spustila se dole. Na noge sam obukla Superstar tenisice, a gore samo crnu kožnu jaknu.

Taman kada sam otvorila vrata ugledala sam Tea kako je ispružio ruku da pozvoni. "Spremna?" Upitao me. "Jesam. Idemo." Zgrabila sam ključeve od kuće i doviknula mami "Vidimo se večeras mama."
"Bok dušo." Proderala se iz kuhinje.

Zatvorila sam vrata i krenula za Teom koji je već bio ispred svog BMW - a i8. Otključao je auto i sjeo je na vozačevo mjesto. Ja sam sjela na suvozačevo mjesto.

"Biraj." Rekao mi je Teo. Otvorila sam play listu na radiu i počela tražiti pjesmu.

Zaustavila sam se na 'Touch' od Little Mixa. Pjesma je savršena.

I tako smo za jedno 5 minuta stigli na školsko parkiralište. Teo je parkirao na prvo slobodno mjesto. Izašli smo iz auta i krenuli prema ulazu škole. Jesam li zaboravila reći kako Teo ima djevojku Sashu i da je popularan u školi? Jesam? Sad znate.

Dok smo mi hodali prema školi, ugledala sam Isabellu, inače moju najbolju prijateljicu i potrčala joj u zagrljaj. Čvrsto smo se zagrlile kao da se nismo vidjele mjesecima.

"Napokon, stigla si." Rekla je Bella nakon zagrljaja. "Aham. Ovaj ..." Počela sam zamuckivati. Bella se samo slatko nasmijala i odgovorila mi. "Eno ga unutra s njegovom ekipom." "Uh dobro. Idemo?" Upitala sam. "Idemo." Odgovorila je Bella.

Ušle smo u školu i krenule prema našim ormarićima. Kada sam izvadila iz ormarića što sam trebala okrenula sam se i ugledala njega.

Sjedio je tamo sa svojim prijateljima i smijao se. Na sebi je imao svijetlo plave poderane traperice, sivu majicu, ispod koje su se ocrtavali mišići, bijele tenisice i crna kožna jakna. Dosta slično smo odjeveni.

Dok sam ja piljila u njega on me je pogledao. U tom trenutku glava mi je počela pulsirati, krv mi je brže tekla venama, bila sam na sedmom nebu, a u trbuhu mi se sve prevrtalo.

Tako je bilo svakog puta kada bi me pogledao. Bio je prekrasan. Savršen. Pogled je vratio na svoje prijatelje. Opet se smijao. Ima osmijeh poput anđela. Zašto mi radiš ovo, Bože?

Ali vratimo se u stvarnost. Kako bi se dečko poput njega mogao zaljubiti u djevojku poput mene? Stvarno? Pogledajte me. Mala žgoljavica i štreberka. Kome bi se ja mogla svidjeti? Nikome, to potvrđuje i činjenica da nemam dečka.

I see you  [završena]Where stories live. Discover now