15.KAPITOLA

1.7K 138 35
                                    


"Zítra od vás očekávám nejvyšší možné nasazení. Zmijozel bude opravdu těžký soupeř a proto je třeba, abychom do toho dali opravdu všechno. Nicméně vůbec nepochybuji o naší výhře, protože jste opravdu dřeli a jste skvělí. Všichni." řečnil James. " Tímto to dneška rozpouštím a uvidíme se zítra na zápase." ukončil trénink.

Všichni se postupně začali rozcházet směrem k hradu a povídat si o zítřejším zápase. James byl úžasný trenér i motivátor, takže nikdo nepochyboval o tom, že zítra vyhrají.

Nora se do hradu vydala společně s Jamesem, který dnes nespěchal, protože věděl, že Lily jako primuska má dnes dozor ve Velké síni.

"Jaký jsem byl?" zeptal se James a prohrábl si rukou vlasy.

"Myslím, že úžasný," zvedla Nora koutky do úsměvu.

" Ale notak, ještě kvůli tobě zpychnu," mávnul James rukou, ale bylo vidět, že ho to potěšilo.

"Pozdě," zasmála se Nora a James ji lehce šťouchnul do ramene, ale i to stačilo k tomu, aby Nora trochu zavrávorala.

"Jak se má vlastně Rose?" zeptal se najednou.

Nora semkla rty. Při každé vzpomínce na svoji kamarádku si připadala hrozně osamělá."Zvyká si. Pořád se nemůže smířit s tím, že tam nehrajou Famfrpál."

"Oni tam nehrajou Famfrpál?!" zděsil se James a jeho oříškově hnědé vlasy mu div nevypadly z důlků.

"Já jsem ti to neříkala?"

"Ne. A co tam dělají, když nehrajou Famfrpál?"

"Řekla bych, že se učí."

" Na škole? To je blbost."

Nora se musela zasmát. Ta vážnost, se kterou James vtipkoval.

"Uvidíme se zítra," rozloučil se James, když se ocitli ve společenské místnosti.

"Měj se," rozloučila se i Nora a vydala se do dívčích ložnic, kde si dala sprchu a převlékla se z oblečení na Famfrpál.

Když vylezla z koupelny, byla už v pokoji Sarah a četla Denního věštce. Zanedlouho přišla i Amy a začala se učit na OVCE. Nora je nechtěla rušit a tak si otevřela knížku, kterou měla rozečtenou a začetla se do jejích řádků.

"Svět se zbláznil," řekla znenadání Sarah a odhodila noviny, které přistály na zemi a otevřely se na stránce, ze které titulek hlásal: Vrah se zvláštním jménem.

"Můžu si je půjčit? " zeptala se Nora a sebrala noviny ze země.

"Jasně," přikývla Amy.

Nora začala očima projíždět řádky článku. Byla šokovaná, co všechno jí uniká. Noviny nikdy moc nečetla. Politice nerozuměla, svůj oblíbený famfrpálový tým, o kterém by četla, neměla a slavné osobnosti kouzelnického světa jí nic neříkali, ale to, co se psalo v článku, jí vyrazilo dech. Vraždy, zmizení, pátrání.

"Jak dlouho už se tohle děje?" zeptala se.

"Co myslíš?"

"Tyhle... věci," Nora ukázala na noviny

"Pár měsíců," odpověděla Sarah, "dřív to bylo spíš občasné, nikdo tomu nepřipisoval nijak velký význam, ale poslední dobou se to začalo stupňovat. Jde především o mudlovské rodiny."

"A kdo je ten lord Voldemort?" zeptala se Nora. Až teď jí došlo, že je jí to jméno povědomé. Slýchala ho ve spojení právě se všemožnými vraždami a zločiny, ale vždy si myslela, že se hovoří o ději nějaké knížky, protože nemohla uvěřit, že by byl někdo schopný něčeho takového, ale tady to stálo černé na bílém.

Chlapec, co se bojí úplňku [Remus Lupin FF]Nơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ