13.KAPITOLA

2.2K 175 64
                                    

Nora se vzbudila neobyčejně brzy. Možná to byl nějaký přežitek z dětství, kdy už nemohla dospat kvůli dárkům. Už dávno ale malá nebyla a dobře věděla, že nehoří nedočkavostí kvůli zvědavosti, co dostane. Těšila se na dnešní atmosféru v Bradavicích. Vždy na Boží hod byla velká hostina a bradavické chodby, společenské místnosti, Velka i Vstupní síň byly nádherně vyzdobené, všude se snášel umělý sníh, který se těsně před dopadem na zem rozplynul. Každý rok bylo po celých Bradavicích rozmístěné velké množství vánočních stromků, které měl na svědomí bradavický hajný Hagrid.

Když začali do ložnice pronikat sluneční paprsky, Nora už to nevydržela a vylezla z postele.

"Taky už nemůžeš spát?" uslyšela za sebou Nora hlas.

Otočila se a z postele u okna na ní z peřin koukaly dvě smaragdové oči.

"Ne," přikývla Nora.

"Já taky ne," řekla Lily a prosadila se.

"Vypadáš unaveně. Špatně jsi spala?"

"Premýšlela jsem," přikývla Lily a odmlčela se. "Přectav si, že by tě někdo hrozných let štval. Pořád by tě shazoval a ztrapňoval, nenáviděla bys ho a najednou by se změnil a ty bys mu začala odpouštět. Začala bys ho mít ráda. A dejme tomu, že víš, že on tebe má rád taky. Dala bys mu šanci?" pokračovala.

Nora pochopila kam tím Lily míří.

"Já bych mu určitě šanci dala," odpověděla.

Když si Lily všimla, jak se u toho Nora šklebí dodala "Aby bylo jasno, ptala jsem se tě čistě hypoteticky, s ničím to nesouviselo."

"Jasně," usmála se Nora .

Když se postupně vzbudily i Amy se Sarah, děvčata se vydala do nebelvírské společenské místnosti, kde pod obrovskou, umělými rampouchy, velkými vločkami a stříbrnými řetězy ozdobenou jedlí byla spousta dárků. Studenti z nižších ročníků, kteří na Vánoce neodjeli domů, teď strom obklopovali a rozbalovali si své dárky. Někteří nedočkavci je už dokonce měli rozbalené a už se těšili z těch všelijakých věcí, které dostali a přikusovali vánoční cukroví nebo čokoládové žabky. Nora, Lily, Amy a Srah se posadily na pohovku u krbu a s úsměvem to veselí pozorovaly.

Když se prostor kolem vánočního stromu trochu pročistil, nevydržely déle čekat a šly se také podívat na svoji nadílku.

V tom se ve společenské místnosti objevili i Poberti, takže dokonale obklopili celou jedli a sobecky nedali nikomu jinému možnost se k dárkům dostat. Zpod stromu si vysbírali všechny dárky s jejich jmény a pak se odklidili do kouta společenské místnosti, kde se usadili a každý si svoje dárky rozbalil.

• • •

"Jéé! Famfrpál v průběhu věků! Kdo z vás je tak geniální?" radoval s James a v ruce svíral knížku. Lily na něj mrkla.

"A to je poprvé a naposledy, co jste viděli, jak má James radost z knížky," zasmál se Sirius.

• • •

"Bomby hnojůvky! To bude mít Filch radost," zlomyslně se zašklebil Sirius. Nora věděla, že mu udělají radost.

• • •

U Petera a Remuse měli všichni stejný nápad. Remus od všech dostal knížky a čokoládu a Peter zase sladkosti z Medového ráje. Lily dostala mimo knížky ještě nádherný perlový náhrdelník a všem bylo nadevše jasné od koho. Sarah, Amy a Nora taky nepřišly zkrátka. Podobně jako Lily dostaly knížky, ale i nějaké ty dobroty z Medového ráje.

Chlapec, co se bojí úplňku [Remus Lupin FF]Where stories live. Discover now