46. Nicolae Ceausescu

553 54 13
                                    

1. Nicolae Ceaușescu a supraviețuit unui accident aviatic petrecut pe data de 5 noiembrie 1957. Fostul președinte al țării se afla în drum spre Moscova pentru a asista la sărbătorirea „Marii Revoluții Socialiste din Octombrie" la bordul unei aeronave IL 14. Datorită unei erori de pilotaj, avionul s-a prăbușit la aterizarea sa pe Aeroportul Vnukovo, unde din cauza prăbușirii și-au pierdut 4 persoane viața, printre care și ministrul de externe din acea perioadă, Grigore Preoteasa. Nicolae Ceaușescu s-a ales doar cu câteva zgârieturi.

 2. Nicolae Ceaușescu a absolvit doar primele patru clase în satul său natal, Scornicești, acesta începând să lucreze de la vârsta de 11 ani în București ca ucenic de cizmar


3.  Tovarășul președinte, Nicolae Ceaușescu a avut 9 frați, el fiind al treilea născut din familie.

4. În anul 1978, Ceaușescu alături de soția sa, au fost primiți cu mare fast în Gara Victoria din Londra de însăși Regina Elizabeta a II-a, unde aceasta l-a invitat pe fostul conducător al țării să parcurgă distanța de la gară la Palatul Buckingam împreună cu ea în caleașca sa. (Uitati-va la doamna Elena, e imbracata in roz, parca-i Jacqueline Kennedy. Chiar mai superba decat ea.)
 

) 

Oops! Această imagine nu respectă Ghidul de Conținut. Pentru a continua publicarea, te rugăm să înlături imaginea sau să încarci o altă imagine.

5. Deși a făcut doar 4 clase, Nicolae Ceaușescu a reușit să primească distincțiaDoctor Honoris Causa" de la 8 Universităţi, prima fiind de la Universitatea din București în anul 1973. (Era prea destept, csf)

 (Era prea destept, csf)

Oops! Această imagine nu respectă Ghidul de Conținut. Pentru a continua publicarea, te rugăm să înlături imaginea sau să încarci o altă imagine.

6. A reușit să atragă simpatia liderilor vestici prin refuzul de a interveni cu trupe în anul 1968 în Cehoslovacia. (Bv, wee) Ah, lol, ieri mama m-a intrebat unde-i Cehia. Apoi m-a intrebat daca Cehia e Cehoslovacia. Mi-am tras o palma peste frunte singura. Uneori ma intreb de unde am mostenit eu pasiunea pentru istorie, bcz de la ea sigur nu.

7. Ceaușescu a fost luat la mișto public de Salvador Dali, printr-o telegramă trimisă lui Ceaușescu plină de ironie, ce satiriza momentul primirii sceptrului prezidențial. Neînţelegând subtilitatea, Ceauşescu a cerut ca mesajul lui Dali să fie publicat integral în presa românească. (De ce rad? moooor)
 

Si acum, ca sa ma simt bine ca nu-s degeaba la bilingv franceza, am sa v-o traduc(glumesc, vreau doar sa ma laud =))) ): "Excelentei sale, Nicolae Ceausescu Am apreciat intr-un mod profund demersul vostru istoric de instauratie a sceptrului prezid...

Oops! Această imagine nu respectă Ghidul de Conținut. Pentru a continua publicarea, te rugăm să înlături imaginea sau să încarci o altă imagine.

Si acum, ca sa ma simt bine ca nu-s degeaba la bilingv franceza, am sa v-o traduc(glumesc, vreau doar sa ma laud =))) ): "Excelentei sale, Nicolae Ceausescu 
Am apreciat intr-un mod profund demersul vostru istoric de instauratie a sceptrului prezidential. Cu respect, al dumneavoastra Salvador Dali."
Bai, Salvador Dali scria frumos.

8. Ceaușescu a fost arestat de cinci ori până la vârsta de 26 de ani, datorită activității sale de membru al Uniunii Tineretului Comunist din România. Prima oara a fost încatușat la vârsta de 15 ani.  (comunist de mic, asa cum ne place)


Yaaaay, am postat din nou, pe 1 decembrie asa cum am zis intr-un comentariu pe la capitolul trecut. De o luna ma abtin din a posta asta. La o saptamana dupa ce am anuntat pauza cartii, deja voiam sa postez iar. Okay. Dar am zis ca trebuie sa fiu un autor de cuvant :))
La multi ani romani, Romania, etc., chiar daca ziua nationala nu ar trebui sa fie astazi, pff. Serios, eu nu recunosc ziua de azi ca zi nationala, csf. 
Si mai important, astazi incepe luna decembrie, adica luna in care eu si prietena mea cea mai buna facem 3 ani de cand suntem bff-uri :O :O  Georgianiss te iubesc, facator de arta ce esti.

Craciun fericit inca de pe acum, si an nou fericit. Dar stati linistiti, mai revin cu capitole pana atunci :))
Intre timp, cat nu am mai postat la niciuna dintre cartile mele, m-am apucat de invatat limba coreeana. De ce ma simt asa de ciudat cand spun asta? Adica, e super misto si ma simt mandra de mine ca invat limba asta, dar unii prieteni de-ai mei ar reactiona ciudat daca le-as zice asta :))
Meh, oricum, sunt super fericita ca in sfarsit m-am intors la postatul pe Wattpad :D :D sper ca asteptarea asta nu v-a secat prea tare.
Aceasta nota a autorului este mult prea lunga si cred ca-i cazul sa o inchei aici.

De ce ma simt de parca am fost prea aroganta in acest capitol?:)) Am fost?

5 minute de...istorieUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum