13. Despre Franta

1.2K 106 11
                                    

1. Ziua Pacalelii din Aprilie se pare ca isi are originile in Franta si a inceput in 1564, cand tara a inceput sa ia in calcul calendarul gregorian. Multi nu au stiut de schimbare si au crezut in continuare ca 1 aprilie este prima zi a anului.

2.  Una dintre pedepsele pentru nevestele adultere în Franţa medievală era să alerge în pielea goală prin oraş după o găină.

3. Legenda spune că Palatul de la Versailles, care a fost ocupat de regii Franţei, a fost bântuit de Maria Antoaneta, Regina decapitată a Franţei.

4. Louis al XIX a fost rege al Franţei doar pentru 20 de minute. Louis XIX (Louis-Antoine, ducele de Angoulême), rege al Franţei şi Navarrei, a fost fiul cel mai mare a contelui de Artois (devenit mai apoi Charles X rege al Franţei) şi Marie-Thérèse de Savoie. După moartea unchiului său în 1824 , Lois-Antoine a primit titlul de Delfin  atunci cand tatal său a abandonat tronul pe 2 august 1830. El a devenit  Louis XIX, rege al Franţei şi Navarrei. Domnia lui a durat doar câteva minute, mai exact 20 de minute, timpul dintre abdicarea tatălui său şi personal a sa, in favoarea nepotului său, ducele de Bordeaux. (Uuu Louis)

5. In 1386 un porc a fost spânzurat în Franţa, pentru uciderea unui copil.

În 1386 un judecător a condamanat o scroafă din Falaise, care a muşcat fatal piciorul şi faţa unui copil.Cronicile relatează despre aşa tip de procese încă din secolul al XI-lea, dar această practică juridică pare că îşi ea începutirile în Franţa în anul 1226, an în care un porc a fost ars de viu în Fontenay-aux-Roses, pentru că a devorat un copil.

Gandire de Ev Mediu, mna.

Okay, si inca o chestie pe care nu ma pot abtine sa o postez, desi nu are legatura cu istoria, dar mi se pare ceva foarte interesant:

  În Franţa este permisă căsătoria cu o persoană decedată.
Da, în Franţa este posibilă căsătoria cu persoană decedată, dar ea poate fi autorizată numai de Preşedintele Republicii. Cea mai recentă căsătorie de acest gen a avut loc în 2009, şi e legată de o istorie emoţionantă.
Este vorba de, Jonathan şi Magali Jaskiewicz. După 6 ani de concubinaj între aceştia, timp în care au făcut și 2 copii, Jonathan a cerut-o de soţie pe Magali, care a spus „Da". Au fixat căsătoria pe 24 ianuarie 2009, dar înainte cu 2 zile de această dată viitorul soţ a decedat într-un accident rutier. După aproximativ un an, pe 14 noembrie 2009, Magali, primind pemisiunea Preşedintelui Franţei, a înregistrat căsătoria  cu soţul decedat.

Okay, imi pare foarte rau ca nu am mai postat de mult timp, insa Wattpadul nu mi-a mai mers nici mie. Deci a fost o perioada trista, da.



5 minute de...istorieUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum