12.Bölüm-Duru'nun planı

6.5K 457 32
                                    

Selamun aleyküm, hayırlı geceler ve hayırlı cumalar...

Bölüm bu hafta yetişmedi, aşırı yoğundum. Bugün akşam oturup bölümü yazarak sizlere yetiştirmeye çabaladım. Hatam varsa şimdiden affola..

Yorum ve votelerinizi bekliyorum. İnanın her yorum ve vote beni mutlu ediyor.

Hikayemizi tanıtırsanız ve okuma listesine eklerseniz mutlu olurum.

Keyifli okumalar..

*****



Atilla duydukları ile büsbütün şaşırdı. Gözlerini kapatarak sakin kalmaya çalıştı. Babaannesinin hamlelerinden usanmıştı. Şimdi Rehnüma’yı evlendirmesi, genç adamı patlama noktasına getirmişti. Gözlerini açarak babaannesine baktı. Gayet rahat ve halinden memnundu. Atilla derin nefes alarak konuştu.

“Bunu yapamazsın babaanne, asla izin vermem. Diana benim çalışanım ve kızımın bakıcısı, onun hakkında kararları ben veririm. Sen aklını bunlara yorma.”

“Ben senin büyüğünüm Atilla, benimle terbiyeli konuş. Bir bakıcı için benimle tartışıyorsun. Diana evlenecek dediysem evlenecek.”

“Anne, kıza sormadan buna karar veremeyiz. Belki Diana’nın sevdiği vardır. Belki ileriye dönük hayali vardır. Hep bakıcı kalacak diye bir kaide yok. Bence bu konuya Diana karar versin.” Diyerek sessizliğini bozdu Duru. Kaynanasına artık tahammül edemiyordu.

“Benim lafımın üstüne laf söylemeyin. Hem gelecek kişiler çok mükemmel bir aile, Diana onlardan iyisini mi bulacak.” Diye otoriterisini koymaya çalıştı Saadet hanım.

“Anneanne hangi çağdayız. Zorla kız evlendirmek eskilerde kaldı. Kardeşime uyguladığın baskıyı bugün yine yapıyorsun. Karışma her şeye, elini ayağını çek ve son günlerini Allah ile beraber geçir” diyerek sert çıkıştı Tayfun.

“Tayfun, oğlum haklı da olsan öyle konuşamazsın. Anneannen o senin, sana baktı yıllarca”

Emrah duygusal yaklaşarak ortamı yumuşatmaya çalıştı. Yıllardır evdeki huzursuzluktan yorulmuş ve usanmıştı. Annesi ve çocukları arasında kalmaktan bıkmıştı.

“Bana annelik yapan Duru yengem di. Annemden sonra anne diye yengemi bildim dayı, anneannem bana bakmadı bile. Varsa yoksa Hicran ile uğraştı. Ama kardeşimin başını yaktı. Bugün geçmiş tekrarlanmayacak. Çünkü Diana’yı ben kardeşim yerine koydum. Kardeşimi harcamam”

Rehnüma tebessüm ederek Tayfun’a baktı. Kendisini bir ağabey gibi savunması çok hoşuna gitmişti. Gözleri önüne kendi ağabeyi Bilal geldi. Yanında olsaydı kesinlikle kendisinin yanında olurdu.

“Tayfun kırıcı oluyorsun. İyice terbiyesizleştin sen, sus ve konuya karışma” diyerek kızdı Saadet hanım.

Tayfun alaylı bir tebessüm ederek anneannesine baktı. Büyüğü olmasa belki daha da ileri gidebilirdi.

“Beni terbiyesiz hale getiren sensin. Sebebimsin anneanne. Ha! Bak sana ne diyeceğim, sen bir evlendirme programı aç. İyi reyting alırsın.”

MANKEN-(Hayat Serisi-2)(tamamlandı)(Düzenlenecek) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin