Dylan Special #24

7.2K 220 20
                                    







Dylan Special #24

Megragadtam Sol kezét, és a folyosón húztam magammal, egészen a raktárig. Szembeálltam vele, és mélyen a szemébe néztem. Tudtam, hogy örülni fog annak, amit mondani fogok. Mégis valamiféle furcsa izgalom motoszkált bennem, amit gondolatban fel is írtam az „eddig nem tapasztalt érzések" listámra.

- Szóval. Otthon meséltem rólad a szüleimnek. – kezdtem. Sol tekintete hirtelen riadtnak tűnt.

- Elmondtad, hogy mi... – kezdte halkan megremegő hanggal.

- Mindent elmondtam. – szakítottam félbe.

- Mindent? – kérdezte, és a szemei még nagyobbra nyíltak.

- Ahha, nagyjából. De ami azt illeti már a nagybátyámtól hallottak rólad. – tettem hozzá, bár az igaz, hogy ezt ők sem tudták először. Később jöttek rá, hogy Sol ugyanaz a lány, mint aki „nem hagy unatkozni" a nagybátyám szavaival élve. Még jó, hogy többet nem mondott nekik róla, csak ennyit. Ugyanis nem vagyok benne biztos, hogy az ágyam alatt bujkálással szerzett volna plusz pontot a szüleimnél.

- Ohh... jajj. – húzta el a száját, és volt egy olyan érzésem, hogy neki is ez, vagy valamelyik ehhez hasonló húzásunk jutott eszébe.

- Nyugi nincs semmi gáz. Elmondtam, hogy miért kerültél a javítóba és a... a többit. - mondtam gyorsan. Majd komolyabb hangon folytattam - Tudod, hogy vallomást kell tenned a nagynénéd férje ellen Sol.

- Tudom, én csak nem... nem tudom, hogy képes leszek-e rá. Valószínűleg nem is hinnének nekem. – vonta meg csalódottan a vállát.

- Hinni fognak neked. – néztem le rá. – Apám egyik barátja ügyvéd. Ami azt illeti, ő az egyik legjobb ügyvéd egész Dél- Karolinában.

- Akkor nyilván jól meg kell fizetni. Nem hiszem, hogy Karennek... - csóválta a fejét, de ismét belevágtam a szavába.

- Apám már elintézte. Nem kell semmit fizetnetek.

- De Dylan én nem akarom, hogy apukádnak kelljen... - ellenkezett, de ezúttal sem hagytam, hogy befejezhesse a mondatot.

- Nézd Báránykám. Amikor meséltem nekik rólad, szinte teljesen kifordultak magukból. Még csak nem is találkoztak veled, de már imádnak. Amint meghallották a történetedet, azonnal segíteni akartak. – mosolyogtam le rá. – Szóval vallomást teszel, és remélhetőleg azt a rohadékot lecsukják, és nektek ítélik a házat, meg mindent. Tudom, hogy Lynnék azt tervezik, hogy Atlantába költöznek és tudom, hogy te is szeretnél menni. Miután lezajlik az ügy, akár el is adhatnátok azt a házat. A szüleim segítenek keresni Atlantában egy lakást. Anyukám ingatlanos, ért az ilyenekhez.

- Dylan, én... nem akarom, hogy... nem akarok a szüleidnek ennyi gondot okozni. – harapott bele az ajkába.

- Ez nekik nem gond. – ráztam meg a fejem. – Anyám amúgy is imád szervezkedni. Figyelj rám Sol! – Fogtam két kezembe az arcát és belenéztem a kék szemekbe. – Segítségre van szükséged. Tudom, hogy néha milyen makacs tudsz lenni, és csak mész a saját fejed után és mindig mindennel egyedül akarsz megbirkózni, de engedd, hogy segítsenek. Engedd, hogy segítsek. – Mondtam halkan, el nem engedve a tekintetét. Aztán bólintott.

- Köszönöm. – suttogta végül. Ez a „köszönöm" azonban sokkal több volt, mint egy szó. Tele volt érzelemmel, és olyan mértékű hálával, amitől tényleg jó embernek éreztem magam. A mellkasomhoz húztam őt, és átöleltem. Miközben hozzám bújt, én azon gondolkodtam, hogy sosem tartottam ezt lehetségesnek. Hogy egyetlen egy ember elég ahhoz, hogy megváltoztassa az egész rohadt világomat.

The Bright Sideजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें