Uçuç Tozu

1.5K 139 39
                                    




Mr Weasley gözlüğünü çıkarmış, gözlerini de yummuş, mutfak iskemlesine yığılmıştı. Zayıf bir adamdı, tepesi açılıyordu ama kalmış olan saçı tıpkı çocuklarınınki gibi kıpkızıldı. Tozlu ve dolaşmaktan eskimiş uzun yeşil bir cüppe giymişti.

"Ne gece ama," diye mırıldandı biz etrafına oturmaya başlarken. Çaydanlığa uzanıyordu. "Dokuz baskın, dokuz! Ve ihtiyar Mundungus Fletcher arkam dönükken nazar etmeye kalkıştı..."

Mr Weasley koca bir yudum çay aldı ve içini çekti.

"Bir şey bulabildin mi, baba?" diye sordu Fred, hevesle.

"Elime geçenlerin tümü birkaç tane çekip küçülmüş kapı anahtarıyla ısıran bir çaydanlık oldu," diye esnedi Mr Weasley. "Ama benim bölümümü ilgilendirmeyen bayağı pis şeyler vardı. Mortlake, pek garip birtakım dağ gelincikleri için sorgulamak üzere götürüldü ama neyse ki bu Deneysel Büyüler Komitesi'nin işi, Tanrı'ya şükür..."

George, "İnsanlar niye anahtarları küçültme zahmetine girsin ki?" diye sordu.

Mr Weasley "Muggle'ları yemlemek için işte," diye içini çekti.

"Onlara çekip küçülerek sıfıra inen bir anahtar sat ki, ihtiyaçları olduğu zaman asla bulamasınlar... Tabii, bu yüzden mahkum etmek çok zor çünkü hiçbir Muggle anahtarının durmadan çekip küçüldüğünü kabul etmez, boyuna kayboldu diye ısrar ederler. Tanrı yardımcıları olsun, gözlerinin içine bakıyor olsa da sihri görmezlikten gelmek için akla gelen her şeyi yaparlar. Ama bizimkilerin sihir yaptıkları şeyleri de söylesem inanmazsınız..."

"ARABALAR GİBİ Mİ, ÖRNEĞİN?"

Mrs Weasley, elinde tuttuğu uzun bir ateş karıştıracağıyla görünmüştü, Mr Weasley yerinde zıpladı, gözleri bir anda açıldı. Suçlu gözlerle karısına baktı.

"Ara... Arabalar mı, Mollyciğim?"

"Evet, Arthur, arabalar," dedi Mrs Weasley gözlerinden şimşekler saçarak. "Düşün şimdi bir büyücü paslı eski bir araba alıyor, karısına bütün yapmak istediğinin arabayı parçalarına ayırarak nasıl çalıştığını görmek olduğunu söylüyor, oysa aslında uçsun diye ona sihir yapıyor."

Mr Weasley gözlerini kırpıştırdı.

"Eh, şekerim, bence gene de yasalar dahilinde kaldığında göreceksin, yani tabii... şey... karısına gerçeği söylemiş olsa daha iyi ederdi ama... Yasada bir boşluk olduğunu göreceksin... Arabayı uçurmaya niyetlenmediği sürece, arabanın uçabiliyor olması aslında..."

"Arthur Weasley, o yasayı yazdığında bir boşluk olmasını sağladın!" diye bağırdı Mrs Weasley. "Sağladın ki bütün o Muggle süprüntüleriyle tamircilik yapmaya devam edebilesin! Ve bilgine sunulur, Harry bu sabah senin uçurmaya niyetlenmediğin arabayla geldi!"

"Harry mi?" dedi Mr Weasley boş boş. "Harry kim?"

Etrafına baktı, Harry'yi gördü, sıçradı.

"Hey, Tanrım, Harry Potter mı? Tanıştığımıza çok sevindim. Ron bize sizden o kadar çok bahset-"

"Oğulların dün gece Harry'nin evine gidip gelmek için o arabayı uçurdular!" diye haykırdı Mrs Weasley. "Bakalım bu konuda söyleyecek bir şeyin var mı?"

"Sahiden uçtunuz mu?" diye sordu Mr Weasley hevesle. "İşler yolunda gitti mi bari? Yani... yani demek istiyorum ki..." Lafını şaşırdı, Mrs Weasley'nin gözleri şimşek çakıyordu çünkü. "Bu...bu çok yanlış bir şey çocuklar, gerçekten çok yanlış."

Ron, "Bırakalım ne halleri varsa görsünler," diyerek ayağa kalktı.

Harry ve ben onu takip ettik.

Eğer Harry Potter'da Olsaydım (2)Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz