ANDJELI I DEMONI ZAJEDNO

2.7K 184 27
                                    

Derek je napao kralja dok sam ja još uvek ležala na podu. Primetila sam da tata pokušava da ustane, ali ima jake bolove, pa je jedva uspeo da stane na noge. Ravnoteža mu je bila slaba, delovalo je kao da će da padne.
Vratila sam pogled na Dereka koji je dobio udarac u stomak i presamitio se od bola. Kralj ga je uhvatio za košulju i gledao ga pravo u oči.
Posle nekoliko sekundi Derek je počeo da vrišti kao da mu neko nanosi bol, ali ništa se ne dešava, bar ja ne vidim. Šta mu je to uradio?
Osim ako nema neke veze sa tim pogledom, možda je njegova moć u očima. Tako može da mu nanese bol.
Eliot mu je pritekao u pomoć, to je čudno sa njegove strane. Takodje i Ejdan. Kralj se samo nasmešio, a onda se oko njega pojavila čudna aura koja je oduvala Eliota i Ejdana, a i Dereka.
Lupkanje cipela je privuklo kraljevu pažnju. Iza njega se pijavio moj tata sa mače i krenuo u napad, ali je taj napad zaustavljen i tata je završio pored Dereka, koji je nepomično ležao. Izgleda da je bez svesti, oboje su bez svesti. Pogledala sam malo bolke i videla tatu da gleda u kralja, ali se ne pomera. Verovatno ne može.
Ejdanu je čelo krvarilo, dobio je jak udarac, a Eliot je odlučno ustao u nameri da napadne kralja.
Šta da radim? Kada ih gledao ovako kako se bore, osećam se bespomoćno. Oči su mi zasuzile, mogu da poginu, a ja ne preduzimam ništa.

Možeš im pomoći. Samo moraš da budeš jaka. Ako je tvoja želja da ih spasiš onda veruj u sebe. Jača si nego što misliš.

Mama?! To si ti?

Da, ja sam dušo. Znam da možeš, samo skupi svu snagu. Razmisli dobro i fokusiraj se. Spasićeš oba naša kraljevstva, verujem u tebe.

Hvala mama, ali šta bi trebalo da uradim? Ne mogu mu ništa, previše je moćan. Ako mu ne mogu ništa oni, tek ja neću moći.

Moćićeš, jača si od njih. Imaš deo mojim moći i deo od tvog oca. Kombinuj ih pa ćeš uspeti. Sigurno znam da možeš da šalješ slike pomoću uma. Mnogo si jača negi što misliš, samo treba da je probudis.

Važi. Uradiću to. Hvala ti mama. Ne brini, spasiću ih i onda možemo svi da živimo u miru. Kako da šaljem slike pomoću uma?

Kao što ja sada pričam sa tobom, možda možeš i ti. Pokušaj, takodje mogu da ti pokažem bilo šta kao da se nalaziš. Ako ti sada pošaljem sliku da si u svetu ljudi imaćeš utisak da si tamo. Svaka bol, hlodnoća, toplota, dodir. Svaka stvar je realna, možeš takodje da izmisliš neko mesto. Koristi maštu.

Razumem, videćemo se uskoro mama. Obećavam ti.

Ispravila sam se i sela. Moram da se fokusiram. Samo što još uvek ne znam šta da radim. Možda mogu da ga navedem da uradi šta god poželim, ali kako to funkcioniše?
Za početak, moram da mu udjem u glavu, pa ću onda da ga zarobim u njegovom sopstvenom umu. Na kraju ću ga dokrajčiti.
Nadam se da je ovo odličan plan, i da će upaliti.
Kralj je krenuo prema Dereku i prema tati.

Polako sam ustala i jedva se održala na nogama " Skloni se od njih, ja sam tvoj protivnik" viknula sam.

Kralj se okrenuo prema meni i pokvareno se nasmejao " Sada si ti moj protivnik. Lepo" delovao je zainteresovano " Prvi ću da se rešim njih, pa ću se pozabaviti tobom"

Raširila sam krila " To ti neću dozvoliti" zaletela sam se na njega u nameri da ga udarim pesnicom.

Izbegao je i uhvatio za vrat, stezao me sve jače. Ne mogu da dišem, počinjem da ga udaram u ruku i paničim. Moram da se oslibodim,ali kako? Previše je jak.
Gleda me u oči, krvavim pogledom, ovi je moja šansa. Nisam sklanjala pogled, zamislila sam da stoji vezan sa rukama uz telo i da ne može da se pomera. Odjednom mi je pustio vrat i stavio ruke uz telo. Čujem njegov glas u glavi, delovao je zbunjeno i iznenadjeno. Ne može da se pomera, može da komunicira sa mnom samo putem misli. Ne može da izgovara reči niti da mrda.

Crni AnđeoWhere stories live. Discover now