8. Fejezet: Feketeözvegy ébredése

890 54 5
                                    

Másnap regel Marinette vidáman ébredt. Mindent előkészített, hogy ez a nap fanrasztikus legyen. Tökéletes ruha, a legjobb filmek összeválogatva, egy rakás finomabbnál finomabb rágcsálni való és édesség melyet mind ő készített. Macska szólt neki előre hogy csak délután fog jönni, így a lánynak bőven volt ideje sertepertélni a konyhában. Az egyetlen dolog amiről megfeledkezett az a rengeteg Adrien poszter ami a szobája falát díszítette. Gyorsan kapkodva tépte le mind a falról, s pánikában az ágy alá hajigálta őket.
-Marinette nyugi, még nincs itt.-nevette el magát Tikki.
A lány puffogva sértődött be kwamijára de egy pillanat múlva már ő is jót kacagott sját magán.
Ettől kicsit felszabadultabbnak érezte magát, s megkönyebbült sóhajjal dölt el az ágyon.
-Fhuu nagyon belezúgtál már másodjára is.-állapította meg Tikki.
-Hát az nem kijelentés.-ábrándozott a lány párnáját ölelgetve.
Nem kellet már sokat várni, Feketemacska az erkélyen landolva kopogott be a lányhoz. Marinette izgatottan engedte be a fiút, s minden saját sütijével megkínálta barátját.
-Hmm ez nagyon finom, te csináltad? -nézett Macska csillogó szemekkel az epres muffin-okra amelyeknek a felét már fel is falta.
-Igen,szeretek a konyhába alkotni, örülök hogy ízlik. -mosolygott a lány miközben kiválasztotta a filmet. Egymás mellé tolták a babzsákfoteleket, majd egy nagy rakás édességgel ültek le megnézni a Step up-ot. Mindketten annyira odavoltak ezért a filmért, hogy miután végetért elkezdték utánozni az ott látott táncmozdulatokat, s együtt gyakorolták. Kacagva próbálták imitálni az ott látott mozdulatokat, s nem egyszer tapostak egymás lábára mire nevetve borultak mindketen az ágyra.
-Borzalmasan táncolsz Hercegnőm!-fuldoklott a nevetéstől Macska miközben az ágyon kiterülve hagyta hogy a leányzó rajta feküdve legyen.
-Hé te sem vagy ám jobb cicusom.-kuncogott Marinette szemtelenül, s megpöccintette a srác kis pisze orrát, majd kifeküdt mellé. Mindketten nagyin boldogok voltak, s mosolyogva nézték egymás tekintetét, mikor egyszer csak elkezdett csipegni Macska gyűrűje.
-Lassan mennem kéne.-húzta a száját a fiú.
-Holnap újra láthatlak?-mosolygott továbbra is Marinette.
-Hát persze, holnap ugyanekkor itt leszek.
-Akkor nem bánom hogy most elmész.
Marinette kikísérte Macskát az erkélyre, s addig figyelte míg el nem tűnt a Párizsi forgatagban.

                    *
Az elmúlt egy hét Marinette számára maga volt a menyország. Minden nap délután kettőtől hatig Macskával volt. Változatos programjaik voltak, volt hogy csak egyszerűen filmeztek, elmentek sétálni a parkba,vagy éppen fagyizni voltak. A legjobban Marinette mégis azt élvezte mikor csak önfeledten beszélgettek bármiről ami az eszükbe jutott. Ma volt az utolsó nap, hogy a fiú meglátogatja mielött ismét iskolába kezdene járni. Eldöntötte, hogy ma végre szerelmet vall neki, s ha viszonozza feldedi magát katicaként. Csakhogy rettenetesen félt, s izgult. Amíg a fiú fel nem bukkant vagy háromszor váltott ruhát hogy tökéletes legyen a mai napra, folyamatosan a körmét rágta, s idegesen járt fel-alá a szobában. Mikor Macska négy órakor betoppant nála egy hatalmas sóhajjal engedte el minden idegességét. Meglepetésére a fiú nem a szokásos szuperhősruhájába jött elé. Fekete szmokingot és nyakkendőt viselt, szokásos maszkkal és cicafüllel.
-Mi ez a ruha?
-Háát..ma egy igazán kifinomult programot találtam ki neked hercegnőm.-csókolt kezet Macska majd egy ajándékdobozt nyújtott át a leányzónak.
Marinette zavartan nyitotta ki a dobozt melyben egy báliruha szerű modern koktélruha volt.
-Na vedd fel kérlek.
-Adj öt percet.-ment be Marinette a fürdőbe, s magára húzta a gyönyörű vörös-fekete szaténruhát, mely már olyan ismerős volt neki első látásra. Emellé egy fekete maszkot kapott, s piros körömcipőt vett hozzá fel. Haját az öltözethez illően kontyba fogta, s halvány sminkkel egészítette ki megjelenését. Mikor végzett, s kilépett a fürdőszobából Feketemacska tátott szájjal nézett a lányra.
-Gyönyörű....-suttogta elképedve.
-Jajj ugyan már.-legyintett Marinette pironkodva.
Ekkor Macska a háta mögé lélett,s egy nyakéket helyezett fel a lány nyakára. A lánc egy vékony ezüst fonat volt,rajta pedig egy valódi rubint ékkő lógott mely pontos szív alakra volt csiszolva.
-Mostmár pedig tökéletes.-türte a lány füle mögé egy rakoncátlan tincset.
Marinette mosolyogva lépett oda a nemrég kapott virágcsokrához, s egy rózsát levágott. Odalépett Macskához, s mellzsebének hajtókájára igazította a vörös növényt.
-Mostmár pedig te is. -mosolygott a lány.
Meg sem álltak az álarcos bál helyéért szolgáló hotelig.
A bállterem csodaszépp barokk díszítésben úszott, mindenki csodaszép ruhában táncolt, csevegett, s falatozott a bőségesen megpakolt svédasztalról. Macska átadta az ajtó elött álló úriembernek a meghívóinkat, aki mint valami Disney hercegnős mesében, hangosan bejelentette a nevüket.
-Mr Feketemacska úr és Mrs Marinette Dupain-Chang kisasszony megérkeztek.
Minden szempár rájuk szegeződött. Marinette idegesen nyelt egy nagyot mikor azt látta, hogy a vele egykorú lányok milyen féltékeny pillantásokkal méregették. Nem is gondolta volna, hogy macska ennyire népszerű a lányok körében.
A fiú illedelmesen kísére partnerét a bálterem széléhez nem messze a svédasztaltól.
-Mivel mindketten szeretünk táncolni, úgy gondoltam ez egy jó hely lenne ahoz hogy mindketten kiéljük magunkat a tánc iránti rajongásunkat,szóval Marinette megtisztelnél engem egy tánccal?-nyújtotta a fiú a kezét.
Marinette kuncogva fogadta el a felkérést, s pár pillanat múlva már a táncparkett közepén voltak. Nem sejtette, hogy ilyen jól és könnyedén fognak pörögni a bécsi keringő alatt, olyan tökéletesek voltak, hogy minden pár őket figyelte. A fiatalok azonban észre se vették csak önfeledten táncoltak egymás tekintetébe olvadva. Nem tudták mióta tarthatott ez ìgy, csupán akkor fejezték be, mikor a lábaik már kezdtek fáradni. Ekkor kimentek az erkélyhez, ahol egy kis csend és nyugalom várta őket. Macska gyorsan elindult két pohár puncsért, amíg Hercegnője türelmesen várta. A fiú már majdnem a svédasztalnál volt, mikor egy szőke hajú sipákoló leányzó támadta le.
-Feketemacska! Halottam hogy te is itt leszel, hogyhogy azzal a középosztályú kis libával, Marinette-el jöttél, mikor itt lennék neked én?
-Ne haragudj Chloe de inkább leszek azzal a lánnyal mint veled.-tért ki a lány útjából, mire az oldalról elkapta, s szorosan átölelte.
-Naa cicamica legalább egy táncot hagy kapjak tőled.-kérlelte afektálva Chloe.
Marinette alig volt tőlűk három méterre, s csak csendben figyelte őket. Látta ahogy macska egy apró igent bólint, majd már indultak is Chloeval a parkettre. Marinette szemében könny gyűlt, majd szónélkül kirohant az erkélyre. Senki sem volt ott így egy oszlop mögé bújva változott át Katicává,s elviharzott. Utoljára még visszanézett a terembe ahol Macska és Chloe táncoltak a parkett közepén,majd elviharzott.
Otthonában visszaváltozott, s ledobálta magáról a báli ruhát s visszavette sajátját, haját ismét két copfba fogta, s a ribint nyakláncot szorongatva lépett ki az erkélyére. Sűrű esőseppek hulltak az égből, Marinette-t azonban nem zavarta, lerogyott a korlátnak támaszkodva s a nyakláncot szorítva halk zokogásba kezdett. Tikki szótlanul lebegett melette s szomorúan nézte, ahogy barátja teljesen összetörve sírt. Ekkor egy lila pillangó repült Marinette nyakláncába, amely erre elfeketedett,Tikki pedig a katica fülbevaló foglya lett. A lány arcán jól láthatóan körvonalazódott a gonosz álarc,s egy jólismert hang szólalt meg
-Feketeözvegy, én Halálfej vagyok. Erőt adok neked hogy megbosszuld azokat akik megaláztak, s mindenkít elpusztíts aki szerelmes. Cserébe csupán Katica és Feketemacska talizmánját kérem. Megeggyeztünk?
-Áll az alku-vigyorodott el a lány, s ruhája megváltozott. Hollófekete miniruhája itt-ott pókhálós volt, haja ezüst tincsekre váltott, s pók alakú maszk fedte el arcát.
Szemében a düh és a bosszú tüze csillogot, amely az áldozatokat kutatta.
Szinte egész Párizsban lehetett hallani Halálfej elégedett kacaját. Tudta hogy ezuttal a  legerősebb "katonáját" küldi a szuperhősök ellen.

Lehull az álarc (Félbehagyott)Where stories live. Discover now