2.12

118 12 11
                                    

Het was doodstil niemand zei iets. Ik slikte en toen begon Max. "Hoelang ben je hier al mee bezig?" Vroeg hij. "Sinds dat ik bewusteloos raakte door de wond." Hij haalde zijn handen door zijn haar. "En waarom vertel je ons dit nu pas? Vertrouw je ons niet?!" Vroeg hij erachteraan. "Jawel maar..." wilde ik antwoorden. "Maar wat?! je vertrouwt ons niet je vertrouwt mij ook niet." Zei hij. "Ehm wij gaan wel even naar boven." Zei Skylar en liep met Onix Chloe en Vester naar boven. Toen ze weg waren begon ik. "Max ik..." maar ik werd afgekapt. "Waarom Tori waarom vertrouw je me niet?" Zei hij. "Dat doe ik wel maar..." maar ik werd opnieuw afgekapt. "Nee Tori, ik heb nagedacht. Eerst vetrouw je mij niet daarna dit, het lijkt wel alsof je steeds meer afstand van me neemt!" Zei hij. Dat laatste zei hij heel zacht. "Nee Max zo, zo bedoelde ik dat niet maar..." ik werd opnieuw afgekapt. "Tori ik denk dat het tijd wordt om afstand te nemen.... ik ga naar mijn oude huis voor een paar dagen. Dus ik wil even een stop zetten tussen ons.." ik was helemaal stil. Dumpt hij me nou? "Max..." zei ik maar werd weer afgekapt. "Tot ziens Tori." En hij liep de achterdeur uit naar de bossen. Ik keek hem na maar hij was al snel weg. Er rolde een traan over mijn wang. "Ik ben hem kwijt" zei ik zacht. Even later voelde ik dat er een arm om me heen werd geslagen. Het was Chloe. "Hij is weg" zei ik met een trillende stem. "Het is uit en liet het me geen eens uitleggen." En ik begon hard te huilen. "Ik kreeg de kans geen eens." Zei ik. "Sssh rustig maar hij is gewoon gefrustreerd hij draait wel weer bij." Probeerde Chloe me te troosten. Ik snikte alleen maar. "Chloe ik wil even alleen zijn even nadenken dus als je me zoekt ik ben bij mijn plekje." Ze knikte en liet me gaan.

Ik kwam aan bij mijn plekje. En ging zitten op de steen waar ik en Max vaak samen op zaten. Opeens zag ik hem naast me zitten maar hij veranderde al snel in een waas die verdween. Ik keek naar het water. Ik zag eerst mijn eigen spiegelbeeld maar daarna die van Max. Verdriet schoot door me heen en al snel druppelde een paar tranen in het water en werd mijn spiegelbeeld omringd door kringen van de tranen. "Wat heb ik gedaan" snikte ik. Ik vertrouwde hem niet en dat werd hem teveel. Maar alleen dat is wel een erg vage reden. Ik kan het toch... niet met hem eens zijn?... dat ik iets achterhou Oke. Daar kan die boos over zijn. Ik dacht terug aan alles wat ik met Max al het meegemaakt. De vampiervechtclub. De trainingen. Bij hem leerde ik mijn vuurkracht ontdekken. Ik maakte een vlammetje in mijn handen. Al snel vloog mijn verdriet om naar woede. Woede op mezelf waarom heb ik dit gedaan dit is mijn schuld. Ik pakte een steen en gooide hem zo ver als ik kon het water in. "En het begon allemaal bij die stomme Vester!!!" Schreeuwde ik. Ik pakte een hele boom en gooide die ook in het water. "Nooit geweten dat je zo veel kracht had." Hoorde ik opeens achter me. Het was Skylar. Ik keek haar aan met dikke rode ogen en een kwaad, verdrietig gezicht. "Ga Skylar please." Ze keek me aan en kwam dichterbij. "Nou ik denk dat je dit wel wil horen." Zei ze en ging op de steen zitten. "Wat?" Snikte ik. "Dat ik een sukkel ben geweest dat ik niks had moeten achterhouden? Nou raad is dat weet ik allang!" Ze schudde haar hoofd. "Ik denk dat dit iets meer van belang is." Ik keek haar aan en kwam naast haar zitten. "Vester heeft gezegd dat als ik je dit vertel ik eraan ga maar dat is het waard." En ze lachte naar me. "Rustig maar ik zal je beschermen." Ze knikte. "Oke, een paar dagen terug deed Vester heel vreemd iedere keer als hij een vampiersteen zag leek het alsof hij gek werd. En ik heb hem tegen Max horen zeggen dat jij en Vester wat hebben en dat je daarom zoveel afstand deed. Max werd helemaal gek maar geloofde hem." Ik keek haar aan. "Waarom zou Vester dat doen?" Ze rolde met haar ogen. "Hallo?! Heb je zaagsel in je kop? Vester is de chimaera! Hij probeert je te manipuleren om de steen te krijgen want als hij eenmaal de steen heeft is het gedaan met ons!"
•••••
Hee lezertjes!!
Oeh wat is het weer spannend!! Enjoy. En zou Vester dan echt de chimaera zijn of toch niet.... :-) beslis zelf de poll staat nog open. Tot snel!
Xme

Vampire Secrets 1&2Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu