8

250 19 2
                                    

Een wat?" Zei ik en ik keek hem verbaasd aan. "Een ultra zeldzame vampiersteen" herhaalde hij. "En wat houd dat in?" Vroeg ik nieuwsgierig. "Er zijn maar zelden Vampieren die deze steen hebben, als je zo'n steen hebt geeft het je extra kracht en ondersteuning bij kracht." Ik keek even naar de steen. "Maar ik heb mijn kracht nog niet..." Antwoordde ik. "Dat geeft niet als je het hebt zal deze steen je ondersteunen" ik knikte begrijpend. "Oke, maar ehm ik zou er graag een hanger van willen laten maken dan kan ik heb omdoen en is die bij me. Om me kracht te geven als het nodig is." Zei ik en knipoogde naar de man. "Tuurlijk mag ik de steen?" Ik gaf hem de steen en hij liep naar een apparaat toe. Hij boorde bovenin een klein gaatje en deed er een leren draadje door. Hij knoopte het mooi vast en gaf het weer terug aan mij. "Klaar" zei hij en ik keek naar de hanger. "Wauw dat is snel, bedankt" en ik pakte de ketting aan. Ik wilde mijn portemonnee openmaken maar de man zei "nee dat hoeft niet, het was me een genoegen om deze steen ooit is een keer echt te zien en dat ik er een hanger van mocht maken." Ik glimlachte naar de man. En pakte de hanger. "Is de steen dan zo zeldzaam?" Vroeg ik. Hij knikte hevig. "Ik zou er maar heel zuinig op zijn" zei hij. "Dat zal ik zijn" en ik glimlachte weer naar de man. Ik wilde de winkel uitlopen maar hij hield me tegen. "Hier" zei hij en hij gaf me een klein rood boekje. "Dit is een boekje met informatie over de steen." Ik keek de man aan. "Bedankt! Ik was al op het internet aan het zoeken maar kon alleen vinden dat het een edelsteen is." De man begon te lachen. "Dat kan best kloppen het is een vampiersteen en dus niet veel over bekend op het internet." Ik maakte en ohw met mijn mond. "Veel plezier met je ketting en als er ooit iets kapot aan is kam je maar terug gratis reparatie!" Lachte hij. Ik glimlachte en groette de man daarna liep ik de winkel uit. Ik had de hanger in mijn hand en keek er weer naar. "Een vampiersteen dus" ik liet het een keer ronddraaien en deed het daarna om. Ik liep nog even door het centrum en ging daarna weer naar huis.

"Ik ben thuis!" Zei ik toen ik de deur had opengemaakt en weer achter me sloot. "Hai tori" zei Draco en ik liep naar de woonkamer. Ik ging in de stoel zitten en keek samen met Draco naar de tv. "Mooie hanger heb je." Zei hij "Dankje" antwoordde ik. "Heb je die bij de juwelierszaak gehaald?" Vroeg hij. "Nee, ik heb deze steen gevonden en ik vond hem mooi dus heb ik er een hanger van laten maken." Hij knikte. "Het is een vampiersteen." Zei ik. Hij keek me meteen strak aan en ging rechtop zitten. "Je weet dat die heel zeldzaam zijn hè?!" Zei hij. Ik knikte vrolijk en haalde het rode boekje tevoorschijn. "Wat is dat?" Vroeg hij. "Dit is een informatie boekje over de steen, van die man gekregen bij de juwelierszaak." Hij knikte weer en ik keek in het boekje. Er stonden een paar dingen over hoe je het nog meer kan gebruiken dan alleen voor je eigen kracht, je kan ook tijdelijk de kracht van anderen versterken. Er stond helemaal uitgelegd hoe je dat moest doen. Diegene moet de steen ongeveer 15 sec vasthouden en daarna de kracht gelijk gebruiken. De kracht zou dan versterkt werken. Ik keek nog ietsje verder door het boekje maar dat vond ik niet zo interessant.

Ik zat samen met Draco televisie te kijken maar dat verveelde me al snel dus besloot ik om weer naar mijn eigen plekje te gaan tussen de bergen en het water. "Ik ga even naar buiten..." Zei ik en liep zonder antwoord te krijgen van Draco naar buiten. Ik rende naar de plek met mijn vampierkracht. Ik kon al wel merken dat ik veel sneller ben geworden die training werkt echt goed. Toe ik was aangekomen had ik nog steeds het idee dat er iets niet helemaal klopte. Ik keek rond maar zag niks of niemand. Ik keek naar de plek waar ik de steen uit had gehaald. De plek was weg! Het was weer gewoon glad in plaats van een klein gat waar de steen had gezeten. "Raar" opeens hoorde ik iets kraken in de struiken.
•••••
Dat was het alweer, maar ik ga snel weer verder als je het leuk vind laat het me weten. tips? Altijd welkom. Vote?
Xme

Vampire Secrets 1&2Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu