Hoofdstuk 24

1.6K 70 26
                                    

Ik veeg mijn zweethanden af aan mijn broek. Mijn handen trillen erg, en ik probeer ze stil te houden. Manu legt zijn hand geruststellend op mijn schouder. Ik glimlach zwak naar hem.

'Hey, het komt wel goed' zegt Manu.

'Ik weet het wel, maar ik ben gewoon zenuwachtig.'

Manu knikt en ik loop naar Kyra, die er heel rustig bij staat. Ik adem diep in en uit, en sluit mijn ogen even.

*

Nu moet het toch echt gebeuren. We hebben hier weken voor geoefend. We moeten de opdracht nu gaan opvoeren. Manu en ik krijgen een microfoon in onze handen gedrukt en we moeten klaar gaan staan op het podium. Je hoort het publiek praten. Het podium is donker, niemand ziet ons, maar wij kunnen het publiek wel inkijken. Er zijn niet heel veel mensen, mar het is evengoed spannend. Al snel schijnen felle lichten op ons. Het publiek stopt met praten en kijkt ons aan. De muziek en ik begin met zingen. Sommige zinnen zingt Manu mee. Daarna zingt Manu het refrein terwijl ik mee doe met de dans van Kyra en Chloe doe. Daarna zing ik weer, en dan weer samen met Manu. Het gaat super, nog beter als het oefenen, wat al super ging. Ik geniet van elke seconde op het podium. Het voelt geweldig, de mensen vermaken. Ik hou ervan, het voelt weer als bij de wedstrijd. Het is echt fantastisch.

Het publiek klapt en fluit hard voor ons als het optreden is afgelopen. We maken nog een buiging en lopen dan het podium af. Als we backstage zijn begin ik hieper op en neer te springen terwijl ik, Kyra, Chloe en Manu een voor een, een knuffel geef. We gaan zitten en wachten ongeduldig tot iedereen op het podium wordt geroepen.

*

Na een klein kwartiertje, wat voor mij een eeuw duurde, moet iedereen op het podium komen. Onze docent komt het podium oplopen met een envelop in zijn handen.

'Hallo iedereen, heel leuk om te zien dat jullie allemaal zijn gekomen vandaag. Het was een geweldige avond met fantastische optredens. Ik ben heel trots op jullie. Zoals jullie misschien al weten mag de winnaar in het voorprogamma van Shawn Mendes spelen. Iedereen superbedankt voor het meedoen en voor het komen kijken, nogmaals. We gaan jullie niet langer in spanning houden, de winnaars zijn..













Manu, Samar, Kyra en Chloe!!!!!!!!!!!!!'

Mijn ogen worden groot. Ik spring op en geef Manu een knuffel. Daarna geef ik Kyra een dikke knuffel en daarna Chloe.

'We gaan Shawn Mendes ontmoeten!!' roepen Kyra en ik tegelijk naar elkaar waardoor we in de lach schieten.

We lopen naar de voren uit de groep en krijgen allemaal een hand. We maken nog een buiging en lopen daarna het podium af.

'Kyra, we gaan f*cking Shawn Mendes ontmoeten!!!!' gil ik hysterisch. Iedereen zal me nu vast raar aankijken, maar het kan me niets schelen. Ik ga gewoon naar Shawn Mendes. Ik mag optreden in het voorprogamma van Shawn Mendes. Wie had dat ooit gedacht?!

Ik geef Manu een high five.

'Ik had toch gelijk hè, ik kan de jury overtuigen met mijn charmes.' zegt Manu grijnzend.

'Tuurlijk jongen, als je daar gelukkig van word..' zeg ik en ik rol lachend met mijn ogen.



Still in love with my badboy Where stories live. Discover now