4. seznámení

718 38 1
                                    

Šli jsme asi 15 minut hlouběji do lesa, až jsme došli k místu které připomínalo kamenolom, ale byl krásně zarostlý mechem,travou a pokrytý listím. Dole v lomu bylo malé jezírko. Když Optim došel až ke kraji, spatřila jsem i ostatní. Cross, Hund, Ironhide, Rachet a další. Slezli jsme dolů a Optim mě v dlani snesl na zem. Všichni kolem mě udělali kolečko.
,,Myslel jsem, že jsme se dohodli, že se nebudeme ukazovat lidem a ani je zachraňovat." Řekl Rachet aniž by stihl někdo něco říct.
,, Zachránila nás" řekl Optimus
,, A ošetřila nám rány. Když na nás zaútočil jeden z Galvatronových mazlíčků." Přidal se Bee.
,, Jak by to mohla udělat? Je to člověk."
,, Člověk s energonem v krvi, Rachete." Řekla jsem odhodlaně. Všichni se na mě podívali a bylo úplné ticho.
,, Prosím neptejte se ,odkud znám vaše jména, to by bylo na dlouho. Jmenuji se Ciri. Ano, znám vás všechny. Jsem vnučka Sama. Našla jsem kufřík s autobotským znakem. Byl tam vzkaz, nákresy a dopis v Cybertroštině. Ve vzkazu pro mě je napsáno : ,,Jsi jedna z nich. Jsi člověk a máš srdce z prajiskry. V žilách ti pulzuje energon." Pak je tam napsáno něco o mé nezjištěné schopnosti se transformovat a další věci." Všichni jen mlčky koukali a nastalo hrobové ticho.
,, Klidně vám ukážu mé schopnosti." Protrhla jsem ticho a všichni se na sebe podívali.
,, Bee, poškrábej si ruku kamenem." Bee se jen na mě kouknul s nechápavým výrazem.
,, Prosím, neboj se." Řekla jsem a hned na to si vzal do ruku kámen a začal s ním dřít rýhu do své ruky.
,,Fajn, díky. Teď sledujte." Všichni přistoupili blíže a já poprosila Beeho aby dal ruku na zem. Udělal tak a já přistoupila blíž. Položila jsem svou dlaň na Beeho škrábanec a sledovala jsem, jak mi ruka po chvíli začla svítit a žíly se naplnily energonem. Energon mi v žilách prošel až do dlaně, kde jsem cítila jak Beeho rána mizí. Po chvíli jsem ruku dala zpět podél těla a sledovala výrazy ostatních jak přihlíželi na mě a Beeho ruku která byla bez jediného škrábnutí.
,, Už mi věříte?" Zeptala jsem se tiše. Bylo ticho.
,, Ciri, musíš tu s námi zůstat." Řekl najednou tiše Optim
,, Proč?" Zeptala jsem se s nechápavým výrazem.
,, Kdyby zjistil Galvatron, že existuje člověk jako ty, okamžitě by tě chtěl zabít. Máš velkou moc. Větší než mám já. Musíme tě chránit, protože už teď vím, že na to brzy Galvatron přijde a okamžitě tě začne hledat." Řekl a já jen stála a snažila se to pobrat. Jak můžu mít větší sílu než on? Jsem jen člověk a on žijící legenda a Prime. Nechápala jsem to..
,, Ale jak můžu mít větší sílu než ty?"
,,Jsi jedna z věcí, kvůli kterým tu jsme my i Galvatron. Jsi něco jako živá matrice." Bylo zase hrobové ticho a já se snažila vstřebat co mi právě řekl. Věděla jsem z filmu co matrice dokáže. Zachraňovat, i ničit.
,, Dobře, zůstanu tu. Jen si z domu potřebuji vzít ten kufřík a pár věcí."
,, Zajedeš tam zítra s Beem. Dnes už je pozdě. Rachete prosím rozdělej oheň." Řekl a Rachet šel rozdělat oheň. Když už byla tma, šla jsem se posadit k ohni. Poprosila jsem Beeho aby dojel ještě ke mně domů a vzal ty věci, aby jsme tam nemuseli zítra. Vzal vše potřebné i kreslící blok se sadou stínovacích tužek.
,, Děkuji Bee. Si hodný ^^." Řekla jsem a věnovala jsem mu úsměv.
Šla jsem si tedy sednout zpátky k ohni a mezitím co se mě Cross ptal na různé otázky typu jak jsem přišla na takovou moc a ostatní poslouchali, jsem si kreslila. Nakonec jsem tam usla s tužkou a blokem v ruce

pokračování příště

Živá MatriceKde žijí příběhy. Začni objevovat