"..24.."

661 40 7
                                    

İsra heyecandan eli ayagina karisan arkadasini izliyordu.Buraya geldikle rinde basta buraya alisamamisti ama zamanla kendini ulkesinde hissediyor du.Urfa ayni kendi ulkesi gibiydi.In sanlari,sehri hersey cok guzeldi.Basta cikamamisti bir yere ama sonra sehri gezmislerdi.Balıkli göl,kale,carsi her yer tarih kokuyordu.
Hele o kapalı carsisi,esarplari,surmele ri ayni kendi memleketi gibiydi.Insan lari cok sicak kanliydi.Komsulari her gun onlari bir eve davet etmisti.Dille ri o kadar zor degildi.Kaynasmak cok kolay olmustu.
Kadinlara bebegi icin yalan soylemek zorunda kalmisti.Kocasinin savasta öl dugunu soylediginde insan ona daha cok iyi davranmisti.Kendisine iş dahi bulmustu.Magazada eleman olarak ca lisiyordu.Isi fazla agir degildi,parasida fazla degildi ama idare ediyordu.En a zindan eve yardimi dokunabiliyordu.
Turkiye cok iyi bir ulkeydi.Doktora git tiklerinde kadin durumu olmadigini anladiginda onu ucretsiz tedavi etmis ti.Bu uygulamayi savas magdurlari i cin yapiyorlardi.Ilk kez bebegini o ek randa gordugunde cok aglamisti.Bir nokta kadardi.Kadin dusuk riski yok demisti lakin cok dikkatli olmasi gere kiyordu.Iki aydir calisiyordu eve yar dim ediyordu lakin kalaninida sakli yordu.Dogumu icin lazim olacakti.
Gülveynar teyzeyle,gulbin ona cok yar dimci olmustu.Hayal kirikligini atlat masi zordu,hala basini yastiga koydu gunda gri gozleri unutamiyordu.
Zuleyha,annesi tum sevdiklerini kay betmisti ama tek dayanagi bebegiydi. Cinsiyetini dusunmuyordu lakin icin den oglan olmasi icin dua ediyordu. Erkek evlat derdinde degildi sadece kiz basina yasadiklarini hatirliyordu. Erkek olursa kendini koruyabilirdi.
Dusuncelere dalmisken ayy diye sesi duyunca tekrar gulbin'e bakti.
Onun adina cok mutluydu.Geldiklerin de komsunun oglu ona kafayi takmis ti.Ibrahim ögretmendi.Onu gordugu gibi vurulmus ikna etmek icin her yo lu denemisti.Hakkida vardi gulbin cok guzel bir kizdi.Tam bir Irak kadiniydi. Sonunda ikna oldugunda hemen yu zuk takmislardi.Burda kendi memleke ti gibi degildi.Ceyiz yapilirken,esya a linirken kizinda fikri aliniyordu.Neye niyet neye kismet,kendi icin gelmisler di fakat arkadasi hayatinin askini bul mus,mutlu bir yuvaya kavusmustu.
"Isra bana oyle romantik bakmaktan vazgec inanki agliyacam"
"Sacmalama makyajin bozulur,ben sa dece cok mutluyum gulbin"
"Inan bende.burda bunun olacagini bilmiyordum.kader dedikleri bu olsa gerek degil mi"
"Evet birtanem kader"
"Artik benimde bir ailem olacak isra"
"Seni gidi hayirsiz ben ve teyze neyiz peki"
Gulbin arkadasina sarildi.
"Sacmalama oyle demiyorum sadece o cok iyi isra,beni seviyor,beni sahiple niyor.Kiskaniyor bilmiyorum iste cok mutluyum"
"Biliyorum sakin ol o cok iyi biri.ve bizde hep yaninda olacaz.biz aileyiz u nutma"
"Yanimda oldugun icin tesekkurler, hep gel yanima ama olur mu"
"Tabiki,sende gel ama"
"Hemde her gun"
Iki arkadas gulerek tekrar birbirine sa rildi.Kapinin acilmasiyla telasla iceri gulveynar teyze girdi.
"Kapida misafir dolu siz daha gulusu yormusunuz.cabuk hazirlanin"
"Merak etme teyzem haziriz"
"Isra guzelim hazirsin degilmi,bak a girlik falan kaldirma sancin vardi zati bak pataklarim seni"
Iki arkadas birbirine bakip tekrar gul meye basladi.Yasli kadin iki guzel kiza bakip yanlarina gitti.Ikisinide kollariy la sarip baslarini optu.
"Iyiki geldinizde siz olmasaniz ben ne yapardim.isram senin sayende yegeni me kavustum,gulbinim senin sayende de bir kiza sahip oldum.ikinizide cok seviyorum"
Yasli kadin aglamaya baslamadan bur nunu cekti.
"Yeter kesin hadi gulusup,aglasmayi arabalar kapiya geldi hadi"
"Tamam teyzem sen git hadi"
Isra kirmizi tulu kizin kafasina alip o danin kapisina dogru yurudu.Ibrahim heyecanla iceri girip gelininin elini tuttu.Tum kadinlar bir sesten zılgıtlar calip alkis calmaya basladi.Kapidan ci kacakken eline bir testi verdiler.Daha ne oldugunu anlamadan testiyi yere vur dediler.Onlarda adet boyleymis. Cok egleniyordu genc kiz.Kapinin önu ne cikacakken kalabaligin gitmesini bekledi.Kalabalik ortamlarda oldum o lasi korkuyordu.Icindeki bu korkuyu hala atamamisti.Gulbin'i dugun salo nunda yine gorecekti buyuzden gidisi ni izledi.
Aglayan teyzeye sarilip onu teselli ede cekken gozleri tanidik bir yuze denk geldi.Hayal saniyordu,evet hayaldi. Hayatini tek aski artik hayal olmustu onun icin uzuntuden hayal goruyordu
Gozlerini ust uste kirpistirip tekrar kendisini yaklasan adama bakti.Hayir onu yine bulamazdi,hamile oldugunu ogrenmis olamazdi.Yine suclayacak,yi ne zarar verecekti ona..

(...isra...)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin