"..14.."

1.2K 36 1
                                    

Efendim Cemalletin geldi..
"içeri alın"
Cemalettin lüks karavanı izliyordu içine girdiğinde daha da şok olmuştu. Sanki karavan değilde lüks bir eve giriyordu.Onu buraya niye çağırdıkla rını bilmiyordu.Lakin ona yardım edeceklerini duyduğunda atlamıştı hemen zira kaçacak yeri artık kalma- mıştı.Odaya girdiğinde masanın başın da oturan adama baktı.Onu tanımıyor du yıllar önce başının belası albayın babasının ölüm emrini veren adamdı.
"vay beyim sen bizi hatırlarmıydın" dedi..
"saçma sapan konuşmayı kes abdullah sana yardım etmeye geldim"
"ne yardımı lan ne yardımı bana öldürme emrini verdiniz o şerefsizi başıma musallat ettiniz, sonra da terk edip gittiniz.Tüm yollarımı tıkadı zor durumdaydım lakin yardım eden çıkmadı,durup dururken ne yardımı..
Ha dur ben tahmin edeyim işiniz düştü bana değil mi?"
"sana yeterince yardımı yaptık lakin aklını kullanamayan sendin neyse şimdi konuya gelelim.Sana bir teklifim var"
Cemalettin karşısında ki adama sertçe baktı blöf yapıyordu aslında her teklife evet derdi lakin daha fazlasını istemek için oyununa devam ediyor- du.
"teklifiniz ne? "
"Albayın ölmesini istiyormusun?"
"benim albayla derdim yok bana takan o,babasını keyfi öldürdüğümü sanıyor.Başta istemezdim lakin artık istiyorum"
"bize onunla ilgili tüm kariyerini mahfedecek birşey bul,onu hapse koyabilecek bir mesele.."
"sonra?? "
" sonrasını ben hallereyim..Senaryosu dahi hazır:albay utancından intihar etti.."diyip gülmeye başladı.
Cemalettin karşısında gülen karakter- siz adama baktı yıllar önce babasını öldürme emrini vermişti şimdide oğlu nu öldürmeye çalışıyordu.Meselesi onu ilgilendirmiyordu o karşılığında alacağına bakardı.
"peki benim bunda karım ne? "
"sana ne lazımsa karşılayacam,paray sa para malzemeyse malzeme.."
"karşılığını önceden alırım şimdi lazım bana"
"yarısını veririm yarısıda kanıtı getirince anlaştık mı? "
"tamam"diyip kalktı cemalettin. Birşeyi merak ediyordu adama baktı.
"birşeyi çok merak ediyorum ne derdin var bu adamlarla?"
"seni ilgilendirdiğini sanmıyorum görevini biliyorsun bana onu hapse attıracak birley bul gerisine karışma" diyip ona çıkmasını işaret etti.
Derin nefes alıp giden adamın arkasından bakıp içkisini yudumladı. Bu salağı son defa kullanıp artık bu meseleyi tüpten kapatacaktı.Yıllardır içinde biriktirdiği intikamını artık tam alacaktı.Yıllar önce onu uyarmıştı o kadından uzak durmasını söylemişti lakin gabriel dinlememişti.Gidip evlenmişti.Oda yetmezmiş gibi onun istediği mertebeye o ulaşmıştı.İkisi aynı karargahtaydı.O komutanlık onun hakkıydı.Ayağı yaralandığında onu kurtarsaydı meslekten uzaklaştırılmazdı. Hayatını eksik tamamlamak zorunda kalmazdı.Oda yükseldikçe yükselmiş ünlü olmuştu.Ama oda boş durmamış çalışmış zenginleşmişti.Ve intikamını ondan almıştı.Lakin bu sefer oğlu onun yerini almış ünlenmişti.O soyadını yeryüzünden silecekti yemin içmişti.Babası kolay olmuştu şimdi onuda kolayca öldürüp rahatca uyuya bilecekti.
Gabriel'i öldürttüğünde kimse ondan şüphelenmemişti. Amcası olarak onlara destek vermiş acılarını dahi paylaşmıştı.Gülümsedi yaşlı adam tekrar aynı rolü oynayacak tı.O ailenin tüm erkeklerinden kurtulduğunda herşeyi bitirecek geri de kalanlara tekrar destek çıkacaktı.

Tebessümle tekrar içkisini yudumladı. Kalbinde ki ateşi söndürmeye az kalmıştı..

***

(...isra...)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin