"..23.."

684 39 2
                                    

Aaron iki aydır hergun ugradigi tepe sinde yine tum londra'yi izliyordu.Her kesten herseyden uzaga gitmenin tek yolu burasiydi.Eskiden karanlik bir ru ha sahip oldugunu dusunmustu fakat o hic birseymis anlamisti.Iki aydir san ki hic yasamiyordu.Icine kapandikca kapanmisti.Tum islerini yerine koy mus eski is adami haline donmustu. Hayatini duzene sokmustu ya da duze ne soktugunu saniyordu.Gozunde hic birseyin degeri yoktu.Kalbini huzur veren kadini kaybetmisti.Tum irak'i aramisti fakat bulamamisti.Herkesi sorgulamis hic bir iz bulamamisti. Hala aramalari devam ediyordu fakat umudu yavas yavas tukeniyordu.Onu bulup gercekleri anlatip herseyi yuzu ne aciklamak istiyordu.
Onun yuzunden annesine de arasina mesafe koymustu.Annesi onceleri ken dini savunmustu fakat onun zamanla yikilisini gormustu.William ona tum gercekleri soylemisti fakat artik bir o nemi yoktu.Yillarca ailesi icin cabala misti fakat artik kimseyi dusunmek is temiyordu.Hergece sarhos oluyordu. Zira sarhos olmazsa ne beyni nede kal bi susmuyordu.Ona kizgindi..
Onun karsisina cikip sormliydi,siniri ni yuzune akitabilirdi.Ama boyle ce kip gitmesi,onsuz iki aydir nefes alabil mesi ona cok dokunuyordu.Basta gu rurunu kurtarmak icin barlara gitmis, baska kadinlarla birlikte olmustu fa kat hicbirsey bal gozlusune bagimlili gini bitiremiyordu.Kizsin,ona kussun yuzune bakmasin ama yine de gozleri nin onunde olsun.
O guzel gozler onun olsun hep yani ba sinda olsun baska istegi yoktu.Sirf o nun gibi koktugu icin iki gunde bir zu leyha'yi ziyaret ediyordu.Alxsi de zu leyhay'la dost olmustu.Kiz kardesi o nu anliyordu.Annesi gibi kin tutma mis ona hep isra'yi sormustu.Basta an nesine de cok kizmisti.Her daim arka sinda oldugu soylediginde Aaron ona sıkıca sarilmisti.
Telefonun calmasiyla dikkatini arayan isme verdi.Sör iki aydir tilki icin aras tirma yapiyordu.Onu bulmak icin de rin bir arastirma yapiyordu.O adamin hakkini veremezdi.Kendisi o toprakla ra gitmiyordu artik.Onun adina sör arastirmalari yurutuyordu.Heyecanla telefonu kulagina dayadi.
"Efendim"
"Nasilsin Aaron"
"Halimi sormak icin aramadin herhal de "yuzunde gulumseme belirmisti.Te lefonun diger ucunda bir homurtu duydu.
"Sen adam olmazsin Aaron"
"Biliyorum.e nasilsin"
"Iyiyim seni merak ettim"
"Sör annemin israri icin aramadin de gilmi"
"Cok uzuluyor genc adam,bu kadar ce za yetmezmi"
"Ceza verdigim yok sadece kafami din lemek istiyorum"
"Onun senden baskasi yok biliyorsun"
"Biliyorum"
"Git bir gor lutfen"
"Tamam,sör bir dakika"
"Arastirmalari soracaksan hala devam ediyorum bir haber duydugum gibi sa na ulasacam emin olabilirsin"
"Tamam"
Derin nefes alip telefonu kapatti.Kalbi bir el tarafindan sıkıstiriliyormus gibi hissediyordu.Eger biraz daha ses cik mazsa kendi tekrar oraya gidecekti. Ne olursa olsun illa ona ait bir iz bula cakti.Buldugunda hic bir kuvvet artik onu ondan alamayacakti.Dusunceler icinde hizla annesinin evine gitti.Iki aydir ona kendine kizginligi gecmiyor du.O kiz onun icin herseyi yapmisti. Ona kendini vermisti herseyi yapmasi na ragmen ondan vazgecmemisti.Ona sonsuz guvenmisti.
Peki o ne yapmisti.Onu suclamak ve dovmekten baska ne yapmisti ki...
Kendisi yetmezmis gibi anneside ona vurmus,hakaret etmisti..Onu savun mak varken annesine yalan yanlis sey ler soylemisti.Tek bir aciklamasi vardi
O tam bir korkaktı...
Baska kadinlarda onu aramisti fakat kimse o olamiyordu.Hersey seks de gildi.Aaron asik olmustu.Bedenini de gil onu istiyordu.Kalbini,gozlerini, tebessumunu,gamzesini,ona erkegim demesini istiyordu...
Onu dusundukce gaza daha hizli basi yordu.Dikkatini yola verdiginde gel mek istedigi adreste oldugunu anla misti.Arabayi park edip kapiya gitti. Kapiyi caldi.
Dian kapinin sesiyle yerinden kalkti. Korumalardan biriydi kesin.Oglu tilki denilen haini yakalamadan onlarin ko runmasi emrini vermisti.Adamlar or talarda durmuyorlardi lakin birseye ihtiyaclari olduklarinda ondan istiyor lardi.Agladigi anlasilmasin diye yuzu ne elleriyle hava vurdu.Martin'e ici bo saltmak cok iyi gelmisti.Silver'de defa lafca arayip halini sormustu.Kocasi öl dugunden beri oda martin'de onunla cok ilgilenmisti.Martin'e ici ne kadar i sinmissa,Silver'e okadar uzakti.Koca sinin cenazesinde ve sonrasinda onla rinda yaninda olup daima Aaron' sor mus ondan bilgi almisti.Hepsine min nettardi yasli kadin.
Kapi deligindne baktiginda sinirli iki goz gordu.Burdan sanki kocasi kapi nin onundeymis gibi hissediyordu.Ba babsinin kopyasi olmak zorundamiy di.Kapiyi araladi heyecanla.Gecmesi icin ona yol acti.
Aaron annesine bakmadan sade bir sekilde dizayn edilmis salona gecti.As jerligi birakmisti fakat cogu hareketi hala asker variydi.Bacaklarini acik o turup karsiya bakti.
Dian oglunun onu affetmedigini bili yordu.Onun isine karismisti sucunu biliyordu.Ama o kiz kocasini olduren adamin yegeniydi.Evet adam tetikci olarak tutulmustu yine de onun elle riyle olmustu.Kiza cok kotu davrandi gini biliyordu.Oglu icin olmasa bile o masumdu.Bunu buraya geldiginde du sununce anlamisti.O sabi annesiz ba basiz o cehennemde yasama savasi ve rirken o onu asagilamis,ustune dov mustu.Onun yerine kizini koydu vic dani kabul etmiyordu.Derin nefes alip oglunun yanina oturdu.
"Hosgeldin"
Aaron hicbirsey olmamis gibi karsiya bakti.Annesinin yaslanmis yuzune bakti.Guzel gozlu kadinlar etrafini sar misti.
"Hosbulduk var mi bir sorun,birseye ihtiyaciniz var mi?"
Kadin uzuntuyle basini egdi.Oglu onu affetmeyecekti.
"Hayir"
"Alexsi nerde"
"Okulda gelir birazdan"
"Onda bir sorun yok degilmi,rahatsiz eden biri falan varmi"
"Bildigime gore yok,zaten koruyorsun kimse birsey yapmaz"
"Iyi birsey olursa arayin beni"
Ikiside sustu.Arada soguk ruzgarlar e siyordu.Konusulmamis konular vardi fakat ikiside konuyu acmaya cesaret e demiyordu.
"Aaron"
"Anne okunu acma"
"Nolur beni affetmen icin ne yapmali yim"
"Hicbirsey,affedilecek bir mesele yok"
"Inan bana bilsem onla oyle konus mazdim.senin icin degil bende pisma nim.Bana anlatmadin gercegi anlatma din"
Aaron annesine hak veriyordu sonuc ta onu yaniltan oydu.
"Suc senin degil benimdi"
"Anlat bana nolur"
Aaron yasli gozlerle kendisine bakan annesine bakti.Icini bosaltmaya ihti yaci vardi.
"Onu seviyorum"
Dian cok sasirmisti.Oglu ilk kez bir ka din icin boyle soyluyordu.O nisan me selesinden sonra kadinlari bitirmisti. Oglunun evlenmesinden umudunu kesmisti.
"Se sen ciddisin"
"Ciddiyim onu seviyorum.onu en bas tan gozlerini gordugum gunden beri seviyorum.Amcasinin babamin katili oldugunu bile bile sevdim.Bana guven di.Basi belaydayken bana geldi,amca sindan kurtulmak icin bile bana geldi.
"
Aaron uzuntuyle elini saclarindan ge cirdi.
"Annesi olmus.Babasi ve uvey annesi abileri tarafindan hep darp edilmis.O ve kiz kardesi yanliz baslarina cabali yordu.Onu gordugum andan itibaren pesine ben takildim.O ise yanlizca kar desini dusunuyordu.Benden onu kur tarmami istedi.Irak'i biliyorsun onun da orda heba olmasini istemiyordu. Onun icin kendini bana verdi"
"Aaron bunu nasil yaparsin"
"Gozum donmustu,benim olmasi icin herseyi yapardim.Benden nefret etme sini bekledim.Ama yapmadi yine bana geldi.Bana sigindi.Beni seviyordu.Ba na guveniyordu.bana guveniyordu"
Aaron yumrugunu dizine vurup aya ga kalkti.
"Sana kizgin degilim anne kendime kizginim.Herseyin sinirini ondan ci kardim."
"Telafi edebilirsin,git ona affettir ken dini.ben ona kotu davrandim ama bil miyordum.bukadar sevdigini bilmi yordum.Git ona git gelinimi getir"
"Yok ortalarda yok,kacti benden"
"William anlatti ama bulamadigini bil miyordum"
"Heryerde ariyorum.o o benim nefe sim.huzurum.bana kizdigini biliyo rum.Basta bende kabul etmiyordum a ma bu sefer herseyi goze aldim.Onun la evlenecem"
"Peki bunun icin ciddimisin"
"Bunun icin benden vazgecsende ka bulum.Onun kocasi olmak istiyorum. Eger evleneceksem tek kadin o olacak"
"Senden asla vazgecmem,senin mutlu lugun benimdir,sen benim herseyim sin oglumsun,canimsin..bul onu bana bul ki kendimi affettirebileyim.Getir gelini mi bana Aaron"
"Getirecem soz sana onu getirecem"
Dian ogluna sarildi.Onu affetmesi icin herseyi yapabilirdi.O ve alexsi dunya da var olma sebepleriydi.Kin ve nefret le bir omur gecirmeyecekti.Bunlar i cin evlatlarini kaybetmeyecekti.O kiz da onun evladi herseyi olacakti.Ona yaptigi haksizliklari ona unutturacak ti.
"Oglum"
"Soyle guzelim"
"Alexsi onun kardesi oldugunu soyle di.Eger izin verirsen bende onu gor mek istiyorum.Okuldan izin alip eve gelip gitmesini istiyorum"
"Olur cok guzel olur,dilimizi tam bil miyor ama igrenmeye baslamis,sev kate ihtiyaci var"
"Merak etme..beni affettigin icin tesek kurler oglum"
"Gel buraya sarisinim"
Yaslinkadin kikirdayip ogluna daha sı ki sarildi.Babasida ona oyle derdi.Goz leride ki yaslari geri itti.Artik aglamak yoktu.Askinin emanetlerine sahip ci kacak artik torunlarini buyutecekti.

(...isra...)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin