32.Bölüm Yeni Plan

4K 239 38
                                    


Yeni bölüm geldi arkadaşlar :D Şimdiden hepinize çokça teşekkür ederim ^^

İyi okumalar :)


"Beni niye çağırdın baba?"

Ses her zamanki gibi rahat görünen ama birazdan okkalı bir azar yiyeceğinden habersiz olan Aslı'ya aitti. Müdür Sude'nin doğru söylediğine kanaat getirdikten sonra Aslı'nın en başında yalan söylediğini anladığı için sinirden köpürüyordu.

"Niye mi çağırdım? Bir de soruyorsun utanmadan!"

Ses tonu gitgide sertleşen Serhat Bey'in karşısında gerçekten ne olduğunu anlamayan bir Aslı oturmaktaydı.

"Hiçbir şey anlamadım baba?", dedi şımarık bir tavırla.

"Anlamadın mı yoksa anlamak mı istemiyorsun? Sen ne ara bu hale geldin ha? Ben annenle ayrıldığım zaman seni en iyi şekilde yetiştireceğime dair ona söz vermiştim. Ama anlaşılan sözümde duramadım."

Son cümleyi söylerken yüzü iyice asılmıştı. Kızının bir anda yalan söyleyen biri haline geleceğini hiç düşünmemişti.

"Sen ne ara yalan söylemeye başladın kızım?", dedi az öncekinin aksine yumuşak bir ses ile. Bu sorusu Aslı'nın başını yere eğmesini sağlamıştı. "Hiç yakışıyor mu sana yalan söylemek. Hem de ailesini bizzat tanıdığımız ve sana yakınlık gösteren bir kız için?"

"Baba ben..."

"Sus! Önce beni dinleyeceksin."

Aslı başını hafifçe kaldırdığında babasının hala çok kızgın olduğunu görebiliyordu. Ve çok iyi biliyordu ki babası sinirliyken asla üstüne gitmemek gerekir.

"Şimdi söyle bana ben o kızın ailesine ne açıklama yapacağım? Kızınız birini gördüğünü söylüyordu ama benim kızım onu yalanlayınca bende kendi kızıma inanıp, sizinkini akıl hastanesine gönderdim. Bunu mu dememi bekliyorsun? Gerçi hata bende. Senin bu ilk yalanın değil! Berhan'ın yaşadığını daha önceden bildiğini de söyleyen sendin değil mi?"

Aslı son cümlelerden sonra iyice kendinden geçmişti. Dudaklarını ısırarak ağlamasını engellemek istiyordu ama başarılı olamayacağını da çok iyi biliyordu.

"Peki, Sude'ye ne diyeceksin ha? Onu hiç düşündün mü? Hatta sorumu düzeltiyorum. Sude'nin yüzüne nasıl bakacaksın?"

Aslı bir anda başını kaldırarak hiç tahmin etmeyeceği bir şekilde sesini yükselterek;

"Peki, baba bütün suç bende haklısın. Sude zaten çok masum. O bana Berhan'ın yaşadığını söylemeyince suçlu olmuyor ama!"

"Söyleyememesinin nedenini açıklamadı mı sana?", derken Serhat Beyin sesi yumuşamıştı.

"Hayır, hiçbir şey açıklamadı!"

"Bize sana söylemek istediğini ama eğer kanıtlayamazsa senin daha çok üzüleceğini düşündüğü için söylemediğini açıkladı."

"Gerçekten mi?", diyen Aslı bir hayli şaşırmıştı. Çünkü en başından beri söylememesinin sebebini Berhan'ı sevdiği için olduğunu düşünmüştü.

"Evet, kızım sen Sude'yi ne sanıyorsun?"

"Ben hiç bu açıdan düşünmemiştim.", derken başını tekrar yere eğmişti. İçinde anlatılması kelimelere bile dökülemeyecek derecede büyük bir sıkıntı oluşmuştu. Her şeyi çok farklı düşünüyordu oysaki!

Gizemli YakışıklıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin