*Melanie Wayne* number 2

38 9 0
                                    

Ležala som na posteli zamilovaná do knihy In the sky. Oči mi behali po riadkoch samé a ani som si neuvedomila, že pomal končím. Prišlo mi to ľúto, pretože pútavejšiu knihu som ešte nečítala. Keď som bola na poslednej dvojstrane pyšná sama na seba, že knihu mám dočítanú, prerušil ma otcov hlas. Volal ma na večeru. Musím prísť včas, nechcem robiť zbytočné problémy.

***

,,Čo robíš hore?" spýtal sa otec, keď som zavítala do jedálne. ,,Čítam," odvetila som. ,,Že sa pýtam," zasmial sa a položil predomňa mäso so zemiakmi a omáčkou. Otec je perfektný kuchár. ,,Páči slečna," zamrmlal otec a odišiel si po svoju večeru. Je vegetarián a sebe urobil šalát. Na to akom málo je, je perfektne vyšportovaný a akívny. Ja keď zjem málo, celý deň som unavená a podráždená. Do úst som si vložila plnú lyžicu jedla. ,,Hmmm..." zamumlala som, ,,výborné.".

***

,,Tak som sa perfektne najedla.."pochválila som otcovo jedlo. ,,Ako vidím tvôj prázdny tanier, viem posúdiť," usmial sa. Opätovala som mu úsmev a objala ho. ,,Idem sa osprchovať a spať. Dobrú."  rozlúčila som sa. ,,Dobrú noc zlatíčko." Povedal a ja som sa postavila a odišla do izby. Vošla som do sprchy a pustila viac studenšiu vodu. Nemám rada teplú. Keď som bola celá umytá, vyšla som a zabalila do uteráku. V izbe som si obliekla pyžamo a skočila do postele. Mala som mega náladu opäť čítať, no oči mi už nedovolili.

***
Zrazu som počula kroky. Zhasla som svetlo a zababúšila sa do perín. Otvorili sa dvere a ja som bola nervózna, bála som sa, čo sa bude diať. Nič... nič sa nedialo. Zatvorili sa dvere a kroky odchádzali. Pozrela som sa do izby. Nikde nikto. Na zemi som uvidela knihu. Nepamätám si, žeby som ju čítala. Usmiala som sa a utekala pre ňu. Na obale bol nápis Science girl veľkými čiernymi písmenami. V tme to bolo ťažko vidieť, no nemala som s tým problém. Ú, mám príležitosť čítať neznámu knihu. Tleskla som a svetlá sa zažli. Otvorila som knihu na prvej strane, no v tom som upadla do tvrdého spánku. 

Villains [sk]Where stories live. Discover now