Teşevvüş (6.Bölüm)

495 88 19
                                    


Talia kendini zorlayarak arkasını dönmeyi başarmıştı.Kimseyi görmek istemiyordu hem bu halde Elif'in yanına dönse neler olurdu kim bilir? Bu yüzden Elif'e mesajla erken gideceğini bildirdi.Hızlı adımlarla taksinin durağına kadar yürüdü.

Eve gittiğinde ışıklar hala kapalıydı demek ki annesi hala eve gelmemişti.Çantasını yere atıp hızla merdivenlerden çıktı.Çatı katına çıktığında bir merdiven dayayıp yavaşça yukarı tırmandı.Çatının kapağını açıp dikkatlice bedenini yukarı çekti.Küçüklüğünden beri ne zaman üzgün ve kafası karışık olsa evin çatısına çıkar oradan denizin sonsuz görüntüsünü yıldızların yapay ışıklardan uzaktaki güzelliğini izlerdi.Bu onun zihnini berraklaştırmaya ve üzüntüsünü unutturmaya yardım ederdi.

Bu sefer bu insanın içine işleyen görüntü bile onu rahatlatmamıştı. Sahi neden bu kadar üzülmüştü? İlk aşkı olabilirdi ama ondan sonrasında da bir sürü ilişkisi olmuş çok kez aldatılmış, çok kez terk edilmiş çok kez üzülmüştü.İlişki konusunda pek şanslı olduğu söylenemezdi.Genellikle tek taraflı biterdi ilişkileri çoğu zamanda bu karşı taraf olurdu. Fakat daha önce hiç böyle acı hissetmemişti.Üstelik bu ilk aşk bile değil sadece çocukluk aşkı.Basit bir çocukluk aşkıydı.

Talia kendini toparlayıp ayağı kalktı , çatının en uç kısmına kadar ağır adımlarla yürüdü. Deniz'in evi tam karşısındaydı bir kaç saniye öylece baktı.

Gözlerini kapayarak;

Ağlamaktan çatallaşmış sesiyle, ''Bundan sonra sana yakın olmayacağım.''diye mırıldandı.

Talia'nın sımsıkı kapattığı gözlerini araladığında gözlerinde kin ve nefret vardı.

''Sandığın kadar yakışıklı değilsin. Hatta biliyor musun? Sen sadece korkak bir piçsin korkaklığın yüzünden gerçek iğrenç yaşantını bile saklıyorsun. Savaş'mış hah! Ne o yoksa korkun seni o geçmiş pislik hayatından kurtaran Sercan teyze mi? ''

''Hey duyuyor musun beni?''

Ellerini yumruk şeklinde sıkarak boğazı acıyana kadar, ''Senden nefret ediyorum'' diyerek bağırdı.Bu ona bir nebze de olsa iyi gelmişti. Bir karar vermişti artık Deniz'den uzak duracaktı ona böyle yakınken uzak olmaya devam ederse deniz kızı misali Deniz'e karışarak köpük olup kaybolacaktı

Kendini cesaretlendirdi onu hayatından çıkarabilirdi. Zaten ilk kez de çıkmayacaktı hayatından.Hem onunla güzel anıları da yoktu Deniz ona hep sert davranmış ve görmezden gelmişti. Acısının saçmalıktan ibaret olduğunu düşündü. Doğru düzgün bile tanıyamadığı adam için neden bu kadar üzülmüştü ki? Zaten yalancının tekiydi.Galiba yine o duygusal dönemlerinden biriydi ruh hali hızlı değişen biriydi.Onu öyle görünce hayal kırıklığına uğramış hayalindeki Deniz'den çok uzak bulmuştu.

Talia çatıdan dikkatlice inip odasına girdi.Üstünü bile değiştirmeden sırt üstü attı yatağa kendini öylece tavanı izlerken bir karar verdi. Yarın gidip Sercan teyze ile konuşacaktı yaptıkları için teşekkür edip bir daha ders almak istemediğini söyleyecekti.

...

Telefonum çalmasıyla kapanmak için ısrar eden gözlerimi açmaya çalışarak ekrana baktım Elif arıyordu.Doğru ya dün onu öylece bırakıp gitmiştim.Çok kızgın olmalıydı.

''Nen var kuzum? Dünden beri ulaşılamıyor sana tam on kere aradım 5 kere mesaj attım geri dönüş nedense olmadı.''sesi meraklı ve endişeli geliyordu.

''Dün pek keyfim yoktu. Onun için eve gelip uyudum direk. Özür dilerim canım kardeşim seni tek bıraktığım için. Beni affedebilecek misin hıh?''

KİMSİN SEN? #Wattys2017Where stories live. Discover now