4 - İlk Görev (Part 1)

7K 469 81
                                    

Odadan çıkıp merdivenlerin başına gittim. Aşağıda bir toplantı odası vardı ama SeokJin, üçüncü katta ki odayı kullandıklarını söylemişti. Odaların bulunduğu koridor arkamda kalacak şekilde diğer tarafa döndüm. Sanırım üçüncü kata çıkan merdiven oradaydı. Evin bu tarafına hiç gitme fırsatım olmamıştı. Hızlı bir şekilde o tarafa doğru ilerledim, koridor kısaydı ve iki yanda toplam dört kapı vardı. Koridorun sonu sağa doğru dönüyordu.

"Hey sen hiç üst kata gitmedin değil mi?" arkamdan gelen sesle hızla arkamı döndüm. Hoseok ve Jimin karşımda dikiliyordu.

"Evet hiç çıkmadım."

"Bizde senin odana uğradık, birlikte çıkalım diye ama sen erkenci çıktın." dedi Hoseok gülerek. Bende gülümsemesine karşılık verdim.

"Hadi gidelim." Hoseok ve Jimin yanımdan geçip benim gittiğim yöne doğru gittiler. Peşlerinden harekete geçtim. Koridorun sonundan sağa döndüğümde karşıma direk bir merdiven çıktı. Buradan sonra koridor yukarı kata merdiven ile devam ediyordu. Merdivenleri çıktım. Burası çatı katıydı. Tepemde üçgen bir çatı, odanın ortasında da uzun bir masa vardı. Masanın karşısında devasa bir ekran ve ekranda da KiJo duruyordu. Herkes oturmuş ekrana bakıyordu. Jungkook'un yanında bir boş yer vardı ilerleyip yanına oturdum. Jungkook bana başıyla selam verdi ama çok çekingen görünüyordu.

"Hazır mısınız?" KiJo'nun dijital sesi odayı doldurdu. SeokJin yerinden kalkıp selam verdi "Seoul bölgesi Savunma Ekibi tüm üyeleri ile hazırlar efendim!"

"Oturabilirsin." KiJo'nun emri ile SeokJin yerine oturdu.

"Bu sefer daha önce aldıklarınızdan biraz farklı bir görev ile karşı karşıyasınız. Daha önce işiniz insan kurtarmaktı. Bu sefer bir dosyayı alacaksınız." dediğin de kaşlarımı çattım. Evet bu farklı bir görevdi. Daha önce nesne peşinden gitmiştik ama bu daha çok uyuşturucu ya da silahlardı. Bir dosya almamıştık. Demek ki bu ekipte daha önce böyle bir görev almamıştı.

"Dinliyoruz," dedi SeokJin.

"Cortal Silah Şirketleri, hakkımızda bir araştırma başlatmış. Ve anladığımız kadarıyla bazı bilgilere ulaşmışlar." dedi KiJo sıkıntılı bir biçimde.

"Ama Cortal bize silahları veren şirket," dedi Jimin şaşırmış bir şekilde.

"Evet, geçenlerde Cortal ile bir sıkıntı yaşadık. Onlarda bunun üzerine sizleri araştırmaya başlamış. Kimliklerinizin öğrenilmediğini düşünüyoruz. Sadece bizim amacımızı öğrendiklerine inanıyoruz." dedi KiJo. Hala sıkıntılıydı ve bu çok ilginçti. Sanki şey gibiydi... Yalan söylüyor. Sanki bizi bu göreve göndermek için yalan söylüyor gibiydi.

"Cortal Silah Şirketinin merkez binasına gireceksiniz, en üst katta yönetici ofisinde 'Seoul Bölgesi' yazan bir dosya var. O dosyayı bulup eve gelin, bende evde olacağım. Unutmayın dosyaya bakmanız yasak." dedi ve ekran karardı. Ona sormak istediğim iki soru vardı. Neden yalan söylediği ve dosyanın adını nereden bildiği.

"Bu çok garipti." tek böyle düşünen bende değildim sanırım, NamJoon'da aynısını düşünüyordu.

"Evet öyleydi." dedi SeokJin "Her neyse iki saate gidiyoruz, Jungkook Cortal'ın şirket haritasını ve çalışan bilgilerini çıkar hemen." dediğinde Jungkook önünde ki laptopu açtı ve hızla bir şeyler yazmaya başladı.

"Cortal bize silah satan şirket neden bunu yaptılar ki?" dedi Jimin birden.

"Bilmiyorum ama KiJo biraz tuhaftı..." dedi Yoongi ama sözünü tamamlamadı, onun yerine ben tamamladım "Yalan söylüyor gibiydi."

EKİP: Yeni Üye |SeulMin| ✅Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin