Cinlerin Görünmesi

4.5K 269 91
                                    

Cinler insan şekline bürünebilir ve kişiye görünebilirler. Cinler insan veya hayvan şekline girdiklerinde aşırı enerji harcarlar ve yorulurlar. Burada boyut değişimi söz konusu olduğundan bu görünüm uzun süre devam etmez ve çok kısa sürer. Zira sürenin uzatılması halinde cin aşırı enerji ve yorgunluk nedeniyle hayatını kaybedebilir.

Bu nedenle cinlerin insan şeklinde görünmeleri çok nadir rastlanan bir durumdur. Genelde korkuları olan kişilerin gözlerine olan görünme cin görünmesi ile aynı değildir. Karıştırılmaması gerekir.

Cinlerin insan şeklinde görülmeleri için sebepler olmalıdır. Durup dururken insan boyutuna geçmezler. İnsan olarak görünmeleri için ya yaşadıkları alan ihlal edilmiş olmalıdır ya da davet olmalıdır. Konunun daha fazla detaylarına girmeden bilinmelidir ki her canlı kendi boyutuna aittir ve kendi mekanında yaşamalıdır.

Cinler hayvan şeklinde de görünebilirler. Bu insan olarak görünme durumundan daha fazla karşılaşılan bir durumdur. Cinler genellikle yılan, fare, kedi, köpek, keçi, akrep, böcek şeklinde görünürler. Bu hayvanların görüldüğünde öldürülmesi doğru değildir. Öldürülmesi halinde öldüren kişi veya yakınlarınacinlerin musallat olma ihtimali yüksektir. Cinlerin musallat olma yolundaki davet yöntemlerinin en bilineni budur.

Ancak, bu hayvanların tamamının cin olması elbette düşünülemez. Ama böyle bir riskin var olduğunu bilmemiz gerekir. Evlerimiz veya bahçelerimizde gördüğümüz bu hayvanlardan kurtulmak için Allah'ın adıyla bu mekanı terketmesi istenmeli ve yüksek sesle ifade edilmelidir. Bu hayvan kendiliğinden mekanı terk ederse cin olduğu düşünülmelidir.

Ebû Sâid'den (R.A.) yapılan rivayette, Resûlüllah'ın (S.A.V.) şöyle buyurduğu belirtilmiştir:

"Şüphesiz ki sizin evlerinizde yaşayan yılanlar vardır. Onları üç defa uyarınız (ev halkına görünmemeleri ve rahatsız etmemeleri hususunda). Ondan sonra tekrar size görünürlerse öldürünüz."

Bizim boyutumuzda doğrudan cinleri gören tek canlı hayvanlardır. Ancak her hayvan cinleri göremez. Özellikle kedi, köpek, at, eşek, koyun, keçi ve kuşların cinleri gördüğü bilinmektedir. Cinler hiç bir şekilde hayvanlara zarar vermez ve musallat olmazlar.

Korkuyu Fısıldayan Hikayeler(KİTAP OLDU!)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin