Îmbrățișând moartea

2.4K 134 13
                                    

Hope asculta cu exactitate ceea ce îi spunea Sato, încordată mai rău ca un arc și pe cale să explodeze dacă Damon nu ar fi mângâiat-o continuu pe coapsa stângă.

- Cutia seifului tău are în jur de un centimetru grosime. Nu pare mult, dar crede-mă. Dacă ar încerca cineva să treacă de cutia aia cu forța, ar fi prins înainte de a parcurge măcar un milimetru din distanța asta. Poate că doar cu o bombă ar mai reuși cineva să o deschidă, dar asta ar însemna să-i pui interiorul în pericol. Bunurile ascunse ar putea fi distruse. Prin urmare, domnița asta la ananghe nu pare să vrea să fie salvată. Glumi japonezul. Hope își ridică ușor un colț al gurii. Dar doar puțin. Imperceptibil chiar. Găurile care îl fixează în perete sunt două pe partea posterioară și două în perete, fiecare de 9,5 milimetrii. Este de înțeles că nu ai cum să furi așa ceva. Rama e și ea din oțel, cu o grosime de 6 mm. Din nou, nu e puțin de loc. Tipul ăsta a știut ce face când a făcut rost de așa ceva. Sunt întărituri speciale din oțel antispargere pe partea superioară și inferioară a ramei, care formează un corp unic cu structura seifului, datorită unei suduri robuste pe tot perimetrul ei. Nu mai trebuie să spun din ce material e făcută ușa. Toată chestia asta înseamnă oțel de sus până jos. Ar fi imposibil să o distrugi de una singură fără să fi prinsă. Alarmele se vor activa până să pui un deget pe frumusețea asta.

Hope râse cât putu de discret. Sato se părea că avea o mare slăbiciune pentru seifuri. Nu le putea rezista. Asta îi făcea treaba mult mai ușoară. Dar tot îi era greu să se concentreze. Pe lângă japonezul care vorbea extrem de repede, mai era și Damon care o ducea la gânduri numai ortodoxe nu, cu mâna aia jucăușă.

- Ușa are și ea o grosime de 6 mm. Spațiul dintre ușa și ramă este minim și nu permite introducerea instrumentelor de spargere. Al dracului nenorocit. Vreau și eu așa ceva, mormăi el înfundat cu ochii mari și oblici îndreptați spre poza seifului. Balamalele sunt hexagonale, cu laturile de 8 mm, fixate cu tije din oțel de aceeași mărime. Zăvoarele au aceeași măsură ca balamalele, din oțel nichelat. Fluturașul este acoperit de ABS împotriva alunecării, cu miezul din oțel raportat la rupere programată: în cazul în care este forțat mecanismul acestuia nu este afectat și nu lasă spații pentru introducerea instrumentelor de spargere. 

Sato expiră profund în timp ce explica totul, arătând cu degetul pe imaginea de pe ecranul unuia dintre cele două laptop-uri.

- Acum vine partea mai complicată. Mecanismul, care mai mult ca sigur o să-ți dea de furcă: sunt componente interne complet din oțel fără părți din plastic, pentru o mare rezistență împotriva spargerii; electromagnetul este protejat de un înveliș din oțel; senzorul de control al ușii deschis sau închis este optic. Dispoziția tastelor pe display limitează foarte mult greșelile de digitație; cu cilindru pentru deschiderea de urgență protejat de o plăcuță din oțel cimentat și călit antismulgere și antiburghiu. Așa că îți repet din nou, nu ai cum să distrugi seiful ăla fără să fi prinsă la două secunde. Alarma se va activa la prima zdruncinătură. Iar dacă nu ai amprenta potrivită crede-mă, nu vei reuși. Aparatul va verifica amprenta cu cinci senzori. Dacă de prima dată nu este cea potrivită, alarma pornește. Cifrul cuprinde de la trei la opt cifre. Sunt un milion de posibilități. Dar știu cum să-l sparg. Tot ce-ți trebuie ție este amprenta.

- Știu cum să fac rost de ea. Nu e o mare problemă. Vreau doar să mă scoți de acolo în siguranță. 

- Nu te îngrijora pentru asta. Mă voi conecta la serverele lor și le voi opri camerele. Te voi îndruma pe unde să ieși. Voi stinge lumina, dar îți voi face rost de ochelari cu infraroșii. Nu te pot ajuta mai mult din exterior.

- Și din păcate nici eu nu voi putea. Nu pot să merg acolo de parcă nu s-a întâmplat nimic. Vorbi și Damon la un moment dat. Hope își întoarse privirea spre el. Burton nu e prost. Va realiza că punem ceva la cale și atunci chiar nu mai ai cale de scăpare. Vei folosi o cască pentru a putea vorbi. Dar iubito, odată intrată acolo, nu mai poți da înapoi. Așa că, ești sigură că vrei să faci asta?

Atracție Necondiționată . Răzbunare / Vol. IIWhere stories live. Discover now