Κεφάλαιο 21

8 2 0
                                    

      Φτάνουμε έξω από το αστυνομικό τμήμα.Δύο από τους φύλακες μας πλησιάζουν.Εμείς,τους εξηγούμε τί συνέβη και τους ζητάμε βοήθεια με το πτώμα του φίλου μας.Αφού μας λένε ότι θα ασχοληθούν αυτοί αποκλειστικά με το θέμα, μας οδηγούν στον πατέρα του Σάμ.Σε αυτόν θέλουμε να μιλήσουμε για τον κίνδυνο που μας είπε ο ίδιος ο γιος του πως διατρέχει αυτή τη στιγμή.

       Φυσικά δε θα αναφέρουμε το γεγονός πως ο Σάμ είναι βρικόλακας.Ή το ότι μπορεί να τα καταφέρει και μόνος του.Απλώς θα τον ενημερώσουμε.Μπαίνουμε μέσα στο γραφείο του κυρίου Ντύλαν.Εκείνος μας υποδέχεται με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη.Μας ρωτάει ποιός είναι ο λόγος που τον επισκεφτήκαμε και μας βοηθάει να χαλαρώσουμε λέγοντάς μας να κάτσουμε στον άνετο καναπέ και διατάζοντας έναν αστυνομικό να μας φέρει δύο κουβέρτες για να ζεσταθούμε.

     Πάνω στο γραφείο του υπάρχουν πολλές φωτογραφίες του Σάμ μαζί με τον Ήθαν.Οι περισσότερες από αυτές έχουν τραβηχτεί εδώ, στο Μέιλον Σίτυ.Μία είναι από την εκδρομή τους με τα ποδήλατα, ενώ η άλλη,  από τη λίμνη.

<<Δάμαρις;>>Μου λέει ο κύριος Ντύλαν.<<Αυτό δεν είναι το όνομά σου;>>

     Εγώ τον κοιτάζω με δακρυσμένα μάτια.Τον ρωτάω αν μπορεί να μου ξαναπεί αυτό για το οποίο μιλούσε επειδή είχα αφαιρεθεί λίγο.

<<Είσαι καλά κοπέλα μου;>>Μου λέει φανερώνοντας το γεγονός πως ανησυχεί για εμένα.

    Εγώ κουνάω το κεφάλι μου αρνητικά.

<<Πέθανε ο Ήθαν.>>Λέει ο Λίαμ στον κύριον Ντύλαν λυπημένος.

     Σηκώνομαι απότομα από τον καναπέ, παίρνω την κουβέρτα που μου προσέφερε ένας από τους αστυνομικούς και βγαίνω στον διάδρομο.Τυλίγομαι με την κουβέρτα και κάθομαι σε μια από τις πλαστικές καρέκλες.Έχω αρχίσει να τρέμω.Λίγο το κρύο, λίγο ο φόβος... φοβάμαι πολύ!Τώρα που ο Ήθαν δε θα είναι συνεχώς μαζί μου και θα πρέπει να αντιμετωπίσω αρκετά γεγονότα μόνη μου, δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω.Φοβάμαι πως θα απογοητεύσω τους πάντες γύρω μου.

    Περιμένω μόνη μου, στον σχεδόν άδειο διάδρομο,να τελειώσουν την συζήτηση ο Λίαμ και κύριος Ντύλαν.Ξαφνικά,βλέπω ένα έφηβο αγόρι να κατευθύνεται προς την είσοδο του κτηρίου.

<<Ο Σάμ!>>Φωνάζω και ο αδερφός μου,μαζί με τον πατέρα του νεαρού βρικόλακα βγαίνουν στον διάδρομο.

    Ο Σάμ μπαίνει μέσα στο κτήριο.Κοιτάζει γύρω του και είναι ολοφάνερο το ότι δεν μπορεί να πιστέψει το γεγονός πως τα κατάφερε και είναι ακόμα ζωντανός.Μας πλησιάζει και ξαφνικά εμφανίζεται από πίσω του ο Χάρρυ.

My love storyOnde as histórias ganham vida. Descobre agora